Een keukenmes waarmee je niet door een tomaat kan snijden, zo’n oud en bot mes is het. The struggle is real… Maar nog erger: ook levensgevaarlijk! Geloof ons, het is tijd voor een nieuw mes. En hoewel je zelfs in de supermarkt een nieuw mes kan kopen, hebben wij een heel leuke tip voor jou waarvoor jij zeker even omloopt. Homey’s Tools For Life heeft een vet toffe actie waaruit jij een voordeel haalt, je keukenla eens goed opruimt maar ook nog eens bijdraagt aan het milieu! Weten wat deze actie inhoudt? Lees snel verder.

Draag bij aan een betere wereld


Vandaag de dag is het niet meer dan normaal om stil te staan bij het recyclen van jouw oude of gebruikte spullen. We hebben aparte bakken voor karton, gooien onze lege flessen wijn bij de glasbak en deponeren batterijtjes bij de speciale verzamellocaties. 

Bij Homey’s krijgen ze regelmatig de vraag “Wat doe ik met mijn oude keukenmes?” Ben je uitgekeken op je oude mes of wil je plaats maken voor een nieuwe set? Dan kun je je oude messen doneren aan een vriend of tweedehandszaak, mits deze nog scherp zijn. Een tweede optie is slijpen. Een belangrijke voorwaarde is dat je mes nog heel is. Is deze defect, dan zit er niets anders op dan weggooien. Wil je dit veilig doen, dan wikkel je het mes in een doek of doe je deze in een afgeplakte doos en zet je het bij het restafval.

SCHERP BLIJVEN!

Maar dit is hartstikke zonde! Je gooit namelijk niet alleen recyclebaar textiel, plastic en karton bij het restafval, maar het staal van keukenmessen is ook nog hartstikke bruikbaar. Vanwege dit laatste, is Homey’s een samenwerking aangegaan met Brinkman’s Kookwinkel, waar tot en met 16 juli 2022 oude keukenmessen kunnen worden ingeleverd. Alle ingeleverde keukenmessen worden verzameld en door Huiskes Metaal gerecycled.

” Je verandert de wereld niet in een keer, dus beginnen wij met iets uit onze eigen wereld. Voor ons zijn dit keukenmessen “

– Roel van Nistelrooij, brandmanager Homey’s Tools For Life

en er is meer…

In ruil voor jouw oude keukenmes, ontvang je tot €5,00 korting op een duurzaam Homey’s keukenmes uit de VITT-collectie. Dit is het állereerste mes met een heft van tarwegras. Het handvat is gemaakt van tarwevezels die zijn versterkt met een biologisch polymeerhars. Dit tarwestro is volledig biologisch afbreekbaar. Zonder het polymeerhars zou het heft na 30 dagen composteren. De VITT-keukenmessen zijn natuurlijk, voedselveilig en dragen bij aan een duurzamere wereld. WOEHOE!

safety first!

Ben je van plan jouw mes te recyclen bij Brinkman’s Kookwinkel? Let er dan wel op dat je deze goed verpakt om enige akeligheden te voorkomen. Geadviseerd wordt om het mes in een doek te wikkelen. Of nog beter: stop het mes in een oude doos die je bijvoorbeeld per post in de brievenbus kreeg. In Brinkman’s Kookwinkel tref je de speciale recycle-bak van Homey’s. Deponeer hier het mes en kies een nieuwe uit het schap naast de recycle-bak. Thuis kun je weer veilig aan de gang met een vlijmscherp keukenhulpje.

Homeys Tools For Life Den Bosch City Recycleactie recycle actie
Den Bosch City Recycleactie Recycle Homey's Tools For Life Vitt

Maak kennis met de homey’s

Het team van Homey’s Tools For Life zit dagelijks te schitteren vanuit hun kantoor op de Maaspoort. Hier ontwerpen zij onmisbare tools en werken ze samen met grote namen zoals Henk Schiffmacher. De tools zijn scherp, hebben vette designs en maken je leven in het algemeen veel makkelijker. Ze staan voor duurzaamheid, kwaliteit en hechten waarde aan veel lol in het leven. En laten wij daar nou ook gek op zijn!

Tot slot… Deze actie en het recyclen gebeurt geheel kostenneutraal. Homey’s doet dit dus puur uit een goed hart. Jouw oude messen kunnen tot en met 16 juli 2022 ingeleverd worden bij Brinkman’s Kookwinkel, Vughterstraat 66

Homey’s Tools For Life: Website | Facebook | LinkedIn | YouTube | Instagram
Brinkman’s Kookwinkel: Website | Facebook | Instagram
Huiskes Metaal: Website | LinkedIn 

Fotocredits: Homey’s Tools For Life

Lees meer artikelen via Ontdek Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok