Mis ze niet: De zomerterrassen van Den Bosch in 2022

UPDATE! De gezelligste zomerterrassen van Den Bosch zijn nog maar tot en met zondag 4 september 2022 geopend. Eén terras blijft langer open én één terras blijft geopend voor Maritiem! Weten welke? Lees snel door…

Oh, yes! Ze zijn terug. De gezelligste zomerterrassen van Den Bosch die we sinds 2020 kennen. Uiteraard zijn wij al te blij dat we weer “normaal” de stad in kunnen, maar zijn we evengoed blij met de uitbreidingen. In deze blog vind je een overzicht van de terrassen die tot nu toe bekend zijn. Lees snel verder waar jij deze zomer kan vertoeven!

Vonk & Vlam Den Bosch City Zomerterras 2022

VONK & VLAM

Het is alweer het derde jaar dat we kunnen genieten van het terras naast Rugbyclub The Dukes. Persoonlijk is dit één van mijn favoriete zomerterrassen van Den Bosch. Je zit er heerlijk in het groen, vindt rust in het centrum van de stad en kijkt uit op een prachtig stukje natuur en stadswal. Dit jaar draagt Breton Sur Place de zorg voor de hongerige buikjes. Dat betekent onder andere een mega dikke burger, Boa Buns en Kreeftensoep (aanrader!). Door de grootte van dit terras, is er altijd wel een fijn plekje te bemachtigen. Kom je nou met meer dan zes mensen, dan kun je altijd reserveren. De verwachting is dat Vonk en Vlam tot zondag 4 september geopend is.

Vonk & Vlam | Limietlaan 7 | Website | Instagram | Facebook

Terras aan de Haven Den Bosch City Zomerterras 2022

Terras aan de haven

Dit. Is. Genieten. Terras aan de Haven is weer geopend en daar zijn wij maar al te blij mee. Je zit hier op gezellige strandstoeltjes of lange biertafels. Hier ontsnap je met slechts een steenworp afstand van de Visstraat aan de hectiek van de binnenstad. Je zit hier heerlijk beschut en het water van de Smalle Haven houdt het terras lekker koel. Deze editie is in samenwerking tussen Hello My Friend, Dazzling Cocktails en Bakkerij Royal. Dat betekent comfort food, cocktails en nog veel meer. And in other good news: Terras aan de Haven is tijdens het weekend van Maritiem nog gewoon te bezoeken! Dus blok het in je agenda: 16 – 18 september 2022 borrelen bij Terras aan de Haven.

PS. Leuk om naartoe te suppen met de sups van 22 Shades of Blue!

Terras aan de Haven | Smalle Haven | Instagram | Facebook

Costa del Silo Den Bosch City Zomerterras 2022

Costa del Silo

Op vakantie? Dat doe je gewoon aan de Costa del Silo! Met je voetjes in het zand en uitzicht op de silo’s van de Tramkade, waan jij jezelf in een of andere Mediterraans vakantieoord (soort van). Rondom de Costa staan verschillende food trucks waar jij dikke prima je buikje kan vullen. Costa Del Silo opende op 17 juni en uit voorgaande jaren wéten wij dat dit één van de leukste zomerterrassen van Den Bosch is. Costa del Silo blijft trouwens langer geopend, namelijk tot eind september! We hoeven nog niet direct afscheid te nemen van deze fijne hotspot. Happy us! Laten we allemaal duimen voor mooi zonnige weekenden in september.

Costa del Silo | Tramkade | Instagram

Bourgondisch Beach Den Bosch City Zomerterras 2022

bourgondisch beach

Per 1 juli opent Bourgondisch Beach aan de Grote Wielenplas in Rosmalen. Wij volgen ze al een tijdje op Instagram en geloof ons: dit gaat een toppertje worden! En maak je maar niet druk dat hier niets te doen is. De agenda puilt namelijk nu al bijna over. Wat ook al reeds beschikbaar is, is het menu. Zo kun je thuis al op je dooie gemak besluiten wat jij wilt gaan eten. Heerlijk. Tot slot: Beachclub Bourgondisch zal elke dag geopend zijn van 12.00 – 22.30 uur.

Bourgondisch Beach | Deltalaan, Rosmalen | Website | Instagram

Sommige terrassen sloten zelfs al eerder

De zomerterrassen die georganiseerd zijn tijdens de evenementen Bosch Parade & Theaterfestival Boulevard zijn helaas al reeds ten einde. Weten wat je gemist hebt? Lees over de twee terrassen hieronder.

Tuin der Lusten Den Bosch City Zomerterras 2022

Tuin der lusten

Hier vertoef je geheel in Jeroen Bosch-style, als onderdeel van Bosch Parade. Dit pop-up terras gaat ergens een beetje next level: je hebt namelijk een sauna, een ijsbad én hottubs op een steiger, waarvan je uitkijkt op de Dommel en de Zuid-Willemsvaart! Het heet niet voor niets Tuin der Lusten. Ook hier is geen gebrek aan zitplaatsen. Je kan plaatsnemen op strandstoelen, chillt met je vrienden aan lange tuintafels of ga je wat beschutter zitten onder een tent met bar. Waar je ook loopt of zit, je wordt overal vergezeld met beelden. Ietwat duistere beelden, maar evengoed interessant om je gedachten eens flink bij los te laten gaan. Honger? No worries. Het pop-up restaurant heet Cucina Dell Inferno en daar is niets van gelogen. De mannen van De Spijsbereiders staan met enorme BBQ’s en rooktonnen je eten te bereiden. Wees er snel bij: het terras is geopend tot zondag 19 juni.

Tuin der Lusten | Zuid-Willemsvaart 2 | Website | Instagram | Facebook

Theater Festival Boulevard Den Bosch City Zomerterras 2022

Terras van Boulevard 

Ook dit was vorig jaar een daverend succes: de ruime terrassen van Theaterfestival Boulevard! Wegens Corona heeft Theaterfestival Boulevard vorig jaar een uitstapje gemaakt naar het Zuiderpark. In mijn ogen werd dit park omgetoverd tot een magisch plekje waar veel gezelligheid samenkwam met kunst en cultuur. De shows waren erg indrukwekkend en de terrassen/food gelegenheden wilde je niet verlaten. Na een klein onderzoekje heb ik kunnen concluderen dat ook dit jaar (een groot deel) van Theaterfestival Boulevard zal plaatsvinden in het Zuiderpark (YES!). De gehele planning wat betreft food & drinks moet nog gepresenteerd worden, maar blok 4 tot en met 14 augustus alvast in je agenda.

Theaterfestival Boulevard | WebsiteInstagram | Facebook

Sommige terrassen van voorgaande jaren komen dit jaar niet terug. De Kemping, de Sint-Janstuin, de Munteltuin en Rooftop De Wolvenhoek moeten we (ook) dit jaar missen! Sommige initiatieven zijn nog niet definitief – deze lijst blijven we daarom deze zomer updaten!

Fotocredits: Zomerterras Vonk & Vlam, Tuin der Lusten, Costa del Silo, Bourgondisch Beach, Theaterfestival Boulevard, Terras aan de Haven

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok