weekend met vriendinnen

Weekend met vriendinnen weg? Den Bosch is dé stad om lekker een weekend met je vriendinnen te vertoeven. Hieronder een aantal leuke ideeën om jouw meidenweekend te laten slagen. 

e-choppers huren

Geen zin om ver te lopen maar wel Den Bosch willen verkennen? Je kunt op meerdere plekken in Den Bosch e-choppers huren. Dit is een elektrische scooter die er leuk en sportief uitziet en ook nog eens geen geluid maakt. Hierdoor kun je tijdens het rond rijden gewoon nog gezellig met elkaar kletsen. Houdt er wel rekening mee dat je een (brommer) rijbewijs nodig hebt.

Huur hier jouw e-chopper

Winkelen

Als jij en jouw vriendinnen van shoppen houden, zijn jullie in Den Bosch aan het juiste adres. Je vindt er natuurlijk moderne winkelketens maar nog leuker zijn de kleine boetiekjes. Die vind je in zowel de grote als kleine winkelstraten.

Klik hier voor onze blog over de leukste boetiekjes in Den Bosch

Workshop Choco loca

Tussen het winkelen en de andere activiteiten door een ‘pauze’ nodig? Kies voor de korte workshop Bossche bollen maken bij Choco Loco. De workshop duurt een uurtje en het is een leuke activiteit om samen met vriendinnen te doen.

Lees hier meer over onze eigen ervaring bij Choco Loca.  

e-choppers
Choco Loca Den Bosch City

escape city

Escape City is een spel en werkt in principe hetzelfde als bij een Escape room, alleen heb je nu de hele stad als speelveld. Je krijgt drie uur de tijd om de stad te ´redden´ van de ondergang. Leuk om eens te testen hoe goed jij en je vriendinnen eigenlijk kunnen samenwerken.  Aan jullie team de taak om raadsels en opdrachten uit te voeren, die verspreid zijn door de hele stad. Door middel van een plattegrond en de escape-app kun je ze vinden.

Klik hier voor meer informatie

vaartochtje over de Binnendieze

Is het mooi weer tijdens jullie weekendje in Den Bosch? Ga dan varen op de Binnendieze! Want wat is er nou leuker dan op het water zijn als het zonnetje schijnt? Er zijn verschillende routes en je vaart met een open boot door de stad. De vaartochten worden georganiseerd door Kring Vrienden en vinden plaats tussen 1 april en 31 oktober. Je vaart onder de historische stad door, onder begeleiding van een schipper + historicus. De Binnendieze is niet toegankelijk met een eigen bootje.

Boek hier jouw boottocht

Zelf bootje varen op de omliggende wateren kan wel! Bekijk deze blogs voor meer informatie daarover: 22 Shades of Blue, De Vlotte Vloot 

Korte putstraat

Plof tussendoor een keer neer bij een van de terrassen in de Korte Put straat. De bekendste terrassenstraat van Nederland. Gegarandeerd gezellig, je kunt er een lekker hapje eten, wijntjes drinken en op stap. Meer heb je eigenlijk niet nodig toch? Wel wordt er geadviseerd om te reserveren.

Klik hier voor onze blog over de Korte Putstraat

overnachting

Na een lange dag vol met leuke activiteiten wil je natuurlijk ergens slapen waarvan je zeker weet dat het fijn is. Nou moet dat in Den Bosch niet zo’n probleem zijn want aan fijne hotels in het centrum is geen gebrek. Er is ruime keuze tussen appartementen, knusse Bed & Breakfasts en luxe hotels. Allemaal centraal gelegen in het centrum of in een rustige wijk aan de rand.

Klik hier voor een lijstje met fijne hotels in Den Bosch

Tip: kijk ook naar onze Weekend Guide. Ieder weekend een nieuw overzicht met leuke activiteiten en evenementen. Altijd handig!

Binnendieze
Den Bosch City Zoetelief

Fotocredits: Den Bosch City, dagjedenbosch, Zoetelief

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok