Bossche bollen zijn natuurlijk niet te missen in Den Bosch. Bij Choco Loca kunnen ze er in ieder geval niet zonder. Mijn collega en ik gingen een workshop bij Choco Loca volgen: de Bossche Bol Lol-workshop. Zonder enige verwachtingen ging ik erheen, maar met veel enthousiasme kwam ik weer buiten. Wat was het apart en superleuk! 

Ludieke uitjes

Bij Choco Loca hebben ze verschillende ludieke uitjes, zoals: Chocolade Proeverij, Schilderen met chocolade en de workshop Bossche Bol Lol. Er is van alles en genoeg te doen! Iets te vieren? Ze organiseren ook Gender Reveal Parties. Zo kom je er op een knotsgekke manier achter wat het geslacht is van jouw kindje. Vrijgezellenfeestjes, bedrijfsuitjes en kinderfeestjes organiseert Choco Loca ook. Voor jong en oud is er wat te doen!

Bossche Bol Lol

Wij gingen de workshop BBL (Bossche Bol Lol) volgen. We werden warm ontvangen door ‘Juf.’ Toen we binnenkwamen kregen we al gelijk veel indrukken. Er staan veel authentieke spulletjes en het ziet er gezellig en druk uit. We werden naar de workshopruimte geleid, en daar was het ook knotsgek. Eenmaal in een schort gehesen, gingen we rond de workshoptafel zitten. Op deze tafel stonden allemaal potjes met zoete lekkernijen om onze Bossche Bol mee te versieren. Op ludieke wijze begonnen we met de workshop, we kregen uitleg en begonnen met een voorstelrondje. Dat ging niet zomaar! Eerst moest het lied “Dat gaat naar Den Bosch toe” gezongen worden, en vervolgens werd de geschiedenis van de Bossche Bol uitgelegd. Nu denk je wellicht, “saai om de geschiedenis aan te horen”, maar het was allesbehalve saai! Terwijl Juf uitlegde wat de geschiedenis was, moesten we gaan staan en erbij dansen. Geen normale geschiedenisles dus. Tip: Laat het allemaal over je heen komen en probeer uit je comfortzone te komen!

Choco Loca Den Bosch City

Na deze introductie konden we nu echt beginnen met de Bossche Bol maken. Omdat we een workshop hadden van 1 uur waren er al veel dingen gemaakt. De chocolade was al gesmolten en de soes was gebakken. Dansend dipten we de soes in de chocolade. Alles gaat daar net iets op een andere manier dan dat we gewend zijn, maar dat maakt het juist zo leuk! Toen kwam het leukste en lekkerste deel, de Bossche Bol versieren. Er stonden van allerlei zoetigheden op tafel waar we de Bossche Bol mee konden versieren. Je kon je creativiteit helemaal los laten gaan.

Het zwaarste van de workshop volgde: slagroom kloppen. We hadden er een wedstrijdje van gemaakt. Wie het snelste zijn slagroom stijf klopte had gewonnen. We werden ingedeeld in teams van twee, en natuurlijk won ons team ;). Nu gingen we de soes vullen met slagroom en werd het een échte Bossche bol.

Choco Loca Den Bosch city
Choco Loca Den Bosch city

Na deze knotsgekke workshop was het tijd om de Bossche Bol te proeven, en hij was me toch eens lekker! Na de BBL-workshop kunnen we niet zeggen dat we weten hoe we een Bossche bol moeten maken, 1 uur te kort om het echt te leren. Maar zeker de moeite waard om eens een workshop te volgen bij Choco Loca. Tip: neem een wat langere workshop dan 1 uur!

Choco Loca: Website | Facebook | Instagram

Fotocredits:  Den Bosch City

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok