Op donderdag 14 april is dé sok van Den Bosch gelanceerd en officieel overhandigd aan wethouder Ufuk Kâhya. Deze sok is een samenwerking tussen Bossche kunstenaar Jarno Hannu, Stichting LOODS en Let’s do Goods. Het thema van de sokken is “Be inspired in Den Bosch”.

De sok van Den Bosch is ontworpen door ex-dakloze kunstenaar Jarno Hannu. “Be inspired and inspire others” is zijn motto. Ondanks alle uitdagingen en zware tijden is Jarno dankbaar voor de weg die hij heeft afgelegd en de dingen die hij daaruit geleerd heeft. Het heeft hem gevormd tot hoe hij nu is. Op het ontwerp van Jarno zie je een koffertje met een hartje erin. Dit staat symbool voor vriendschap en het geven en meenemen van liefde, waar de reis van het leven je ook naar toe brengt.

Let´s do Goods
Let´s do Goods

Visie

 

Leuk, zo’n sok. Maar volgens oprichter Niels Hermus is de sok vooral een middel om op een creatieve manier bewustwording te creëren rondom armoede en dakloosheid. Door daarnaast kunstenaars met geleefde ervaring een podium te geven voor hun verhaal, willen ze het stigma rondom deze groep wegnemen. Iedereen heeft talenten en een verhaal te vertellen.

” De sok staat symbool voor onze missie; de wereld mooier maken op sokken. “

– Niels Hermus van Let’s do Goods

Wat doet Let’s do goods?

 

Deze organisatie ontwerpt sokken met kunstenaars uit de daklozen community. Voor ieder paar dat ze verkopen wordt er een paar gedoneerd. Sokken worden namelijk het minst gedoneerd maar zijn juist het hardst nodig. 

In Nederland zijn 58.000 mensen afhankelijk van kledinginzameling. Deze groep heeft geen toegang tot iets vanzelfsprekends als een nieuw paar sokken. Dit gaat niet alleen om de dakloze man op een bankje in het park, maar juist om een steeds groter groeiende groep alleenstaanden en gezinnen in verborgen armoede. 

Er is een groot tekort en dit wil Let’s do Goods oplossen samen met kunstenaars uit de doelgroep.

 

Let´s do Goods
SPECIAAL voor DEN BOSCH CITY lezers: DE BOSSCHE EDITIE
[product_category per_page=”3″ columns=”1″ orderby=”menu_order title” order=”ASC” category=”lets-do-goods”]

Let’s do Goods: Website | Facebook | LinkedIn | Instagram

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok