Den Bosch City Kwekkeltje speeltuin

Leuk voor de kids: deze speeltuinen bezoek je dit voorjaar!

Eindelijk! Het kwik stijgt, het zonnetje laat zich wat meer zien, en de Lente is officieel weer begonnen. Tijd om de kids van de bank te halen en lekker buiten te gaan spelen! Maar waar kan je dat nu het beste doen? In deze blog lees je over de speeltuinen die je dit voorjaar kan bezoeken in en rondom Den Bosch.

Den Bosch City speeltuin Prins hendrik park

Prins Hendrikpark


In het Prins Hendrikpark kunnen kinderen heerlijk spelen in een van de speeltuintjes. Aan de kant van de Westenburgerweg (naast de benzinepomp) is een grote speeltuin waar kinderen van verschillende leeftijden samen kunnen spelen. Aan de kant van de Geldersedam (naast het dierenpark) is nog een speeltuin te vinden waar ook de kleinere kindjes lekker kunnen spelen. Ook
kan je er natuurlijk heerlijk wandelen rondom de IJzeren Vrouw. Of naar de dieren in het dierenpark kijken. Om even uit te rusten kan je lekker wat gaan drinken in het park bij Bloem.  

Speeltuin Westenburgerweg
Speeltuin Geldersedam

Den Bosch City Speeltuin Kwekkeltje

’t Kwekkeltje

 

Naast het feit dat dit voor mij als bewoner van Rosmalen een thuiswedstrijd is, is dit de ALLERLEUKSTE speeltuin waar ik ooit met mijn kind geweest ben. Eigenlijk vind ik het jammer dat ik hier zelf als kind niet gespeeld heb. ’t Kwekkeltje is een erg grote speeltuin die voor alle leeftijden leuk is. Voor de allerkleinste heb je een grote zandbak. De sensorische ontwikkeling wordt niet alleen in het zand geprikkeld, ook bij de verschillende watertafels kan de pret niet op. Daarnaast is er een speciaal peutergedeelte, inclusief muziekmobiel. Ook de oudere kinderen kunnen heerlijk hun ei kwijt in ’t Kwekkeltje. Op het piratenschip, of op de stapstenen in het water vinden zij hun uitdaging. Daarnaast is het helemaal gratis, al is er wel een mogelijkheid een donatie te geven voor je vertrekt. Dit zou ik zeker doen zodat dit mooie initiatief blijft bestaan.

Voor de ouders niet geheel onbelangrijk: er zijn genoeg bankjes om rustig te zitten terwijl je je kroost in de gaten houd. Aan de voorzieningen ligt het sowieso niet, want er zijn voldoende toiletten. Wel is mijn advies om zelf wat eten en drinken mee te nemen, want gegarandeerd zit je er voor een hele lange tijd. 

Speeltuin ’t Kwekkeltje

Prins hendrik park speeltuin Den Bosch City

’t lijsterbosje

 

Een andere favoriet van mij is gelegen in Maliskamp. Deze ruim opgezette speeltuin is gemaakt voor jong en oud. Met klimtorens, schommels, heuvels en veel groen is deze natuurlijke speeltuin voor alle leeftijden een succes. Vooral fijn is dat er veel kleinere speeltoestellen zijn, die met je kind mee groeien, een peuterhuisje met kleine glijbaan en een iets groter klimrek met kleuterglijbaan. Je kind kan hier dus blijven komen en blijft uitgedaagd. Wat ook een absolute pré is, is dat er tegenover de speeltuin een super leuke kinderboerderij is. Beiden zijn gratis te bezoeken.

Speeltuin ’t Lijsterbosje

Speeltuin Binnenstad Den Bosch City

Bleekerstraatje


Ik benoem deze speeltuin meteen even tot verborgen parel van Den Bosch (letterlijk) want ik heb echt goed moeten zoeken voor ik hem gevonden had. Grote kans dus dat jij dus nog nooit van deze speeltuin gehoord hebt. Tussen de Parklaan en de Vughterstraat bevind zich, midden in de Bossche binnenstad, deze mooie ruime speeltuin. Omdat dit park helemaal verborgen is heb je helemaal niet het gevoel dat je in de binnenstad bent en ervaar je de rust van een buitenwijk. Naast een speeltuin is er ook de mogelijkheid om een potje te voetballen, tafeltennissen of levensgroot te schaken. 

Omdat de speeltuin écht goed verstopt zit, hier even een paar hints: Ga bij de Ekoplaza in de Vughterstraat het ‘Bleekerstraatje’ in. Dit lijkt dus een dood lopend steegje maar helemaal op het einde kan je de poort door naar het park.

Speeltuin Bleekerstraatje

Speeltuin Taxandriaplein Den Bosch City

Taxandriaplein


Deze speeltuin, gelegen midden in de Muntel, heeft voor een ieder wat wils. Een pannakooi, klimtoestellen, en een peuter speeltuintje met vele schommels en glijbanen. Ooit liep ik stage in deze buurt en hielp ik mee met het organiseren van de kindervakantieweek, die nog steeds op dit mooie plein elk jaar plaatsvindt. Ook vind je er speelgoeduitleen De Hobbel. Hier kunnen kinderen uit de buurt gratis speelgoed lenen. Reden genoeg om ook hier eens een kijkje te nemen.

Tip: Woon je in de wijk? Dan is het echt leuk om mee te doen aan de kindervakantieweek. Bij De Hobbel vind je meer informatie en kan je je inschrijven.

Speeltuin Taxandriaplein

Jeroen Bosch Tuin Den Bosch City

Jeroen Bosch Tuin


Bijna net zo verborgen als de speeltuin achter het Bleekerstraatje en net zo centraal in de binnenstad, ligt de Jeroen Bosch Tuin. In dit parkje, gelegen aan de Binnendieze, vind je naast prachtige lentebloemen, mooie muurschilderingen en Jeroen Bosch kunstwerken, een leuke speeltuin. Het leuke aan deze speeltuin is dat het, ondanks de centrale locatie, een oase aan rust uitstraalt. Ook liggen er altijd veel leuke auto’s en schepjes en emmertjes die je mag lenen. Je hoeft zelf dus niet veel mee te nemen, behalve je eigen koffie dan! 

Speeltuin Jeroen Bosch Tuin

speeltuin t kwekkeltje den bosch city

Veel speelplezier!


Hopelijk heb je van deze blog genoeg inspiratie gekregen om lekker buiten te gaan spelen je kinderen. Vergeet de thermoskan met koffie niet, spreek met je besties en hun kinderen af en geniet lekker van het zonnetje. O, en laat de zomer maar komen! 

Fotocredits: Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.