Tips voor een babyshower in Den Bosch

Heb jij de eer om binnenkort de babyshower van je zusje, nichtje, beste vriendin of collega te organiseren? Dan loop je misschien over van de ideeën. Of je weet juist niet waar je moet beginnen. Lees in dat laatste geval zeker even verder, want we hebben wat tips voor je verzameld.

Het begint bij de basis

Als organisator wil je natuurlijk graag dat de babyshower een succes wordt. De volgende algemene tips kunnen daarbij helpen.

  • Maak het persoonlijk: daar waar het voor de ene zwangere vrouw niet gek genoeg kan, houdt de ander juist helemaal niet zo van poespas, of misschien wel überhaupt niet van een babyshower. Hou daar rekening mee als je iets organiseert. Uit ervaring kan ik zeggen dat zelfs degenen die het hardst roepen geen babyshower te willen, het uiteindelijk toch leuk vinden als er iets georganiseerd wordt. Als het maar past bij waar de hoofdpersoon van houdt.
  • Zorg voor goede cadeaus: de babyshower is over het algemeen het eerste grote moment waarop de aanstaande mama cadeaus krijgt voor de baby. Kies vooral voor praktische cadeaus. Een luiertaart doet het bijvoorbeeld altijd goed, of – afhankelijk van jullie budget – een wipstoeltje, flessenverwarmer of luiertas bijvoorbeeld. Een gepersonaliseerd cadeau is ook leuk. Of koop juist cadeaus waar de moeder wat aan heeft, zoals een bon voor een zwangerschapsmassage. Lees voor meer cadeautips onze blog over kraamcadeaus.
  • Kies een praktische locatie uit: voor een babyshower pak je doorgaans best wel uit, zeker als het gaat om eten en drinken. Denk dan ook goed na over de locatie en eventuele catering. Wordt het feest bij de zwangere of iemand anders thuis georganiseerd? Denk dan na over praktische dingen zoals het gebruik van papieren bordjes en bekers en eventueel het laten komen van catering. Bestel bijvoorbeeld lekkere cupcakes bij Inge’s Cup&Cake Factory of Cake & Do. Het is natuurlijk ook een optie om ergens op locatie te gaan. Pastis in Rosmalen is bijvoorbeeld een prima locatie voor een babyshower. Marie in de Lange Putstraat in Den Bosch is ook speciaal af te huren voor babyshowers en wat dacht je van The Shoege? Daar kun je The Loft op de eerste verdieping huren.
  • Versier er op los: geen babyshower zonder versiering natuurlijk. Ballonnen, slingers, bloemen, vaasjes, kaarsjes, het kan allemaal. Bij winkels als Las Feestartikelen kun je van alles vinden. 

Tips voor activiteiten

Uiteraard is het ook leuk om iets te doen tijdens een babyshower, al is het maar om te voorkomen dat de verveling toeslaat ;-). Wat dacht je van….

  • Een mocktailworkshop? Wat was ik blij met het bestaan van mocktails toen ik zwanger was. Over het algemeen lekkerder dan alcoholvrije wijn en veel gevarieerder. Dus hoe leuk om je zwangere vriendin te verrassen met een workshop mocktails maken. Vind je een workshop sowieso een goed idee? Check onze blog voor leuke workshops in Den Bosch.
  • High tea: de traditionele high tea is eigenlijk altijd een succesnummer is voor babyshowers. Er is van alles wat, je kunt er lekker voor gaan zitten en tussendoor is er tijd voor het geven van cadeaus en eventuele activiteiten.
  • Actieve middag: is je de zwangere hoofdpersoon nog wel in voor een wat actievere middag? Dan is een spelletjesmiddag een idee. Je hebt natuurlijk de specifieke babyshower-spelletjes, zoals babyfoto’s raden, geblinddoekt babyhapjes proeven of een babyquiz. Maar je kunt ook gaan zwemmen, midgetgolfen of ouderwetse Hollandse spelletjes spelen.
  • Foute film: organiseer een filmmiddag met een heerlijke foute film. Dat kan natuurlijk in de bios maar ook gewoon thuis met wat matrasjes en bakken popcorn en snoep erbij.
  • Ontspanningsmiddag: duik met z’n allen de spa in of ga voor een manicure of pedicure.
  • Ga varen: het mooie weer is in aantocht, dus wat is dan leuker om met het babyshower-gezelschap de Bossche wateren op te gaan? Huur bijvoorbeeld hier een eigen boot, laad hem vol met eten en drinken en geniet!

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via [email protected].

Leave a comment

Name
E-mail
Comment