Den Bosch City koningsdag met kinderen

Koningsdag met je kinderen in Den Bosch

Deze week is het weer zover: Koningsdag. Met allerlei activiteiten voor jong en oud. In deze blog lees je alles wat er voor de jongste van ons georganiseerd wordt in Den Bosch. Maar ook tips hoe je thuis Koningsdag met je kinderen kan vieren. Welke spelletjes het leukst zijn om te spelen. En wat je verder nodig hebt om je kinderen (en jezelf) echt helemaal ‘Koningsdag proof’ te maken. 

Lees dus snel verder voor alles wat je moet weten als je dit jaar Koningsdag met je kinderen gaat vieren. 

Maaspoort Kids

Elk jaar organiseert organisatie Maaspoort Kids het hele jaar door activiteiten voor kinderen. Ook met Koningsdag pakken zij flink uit. Je kan van 12.00 tot 16.00 uur terecht bij Cultureel Centrum de Schans. Versier wel samen de fiets van de kinderen van te voren. Om 12.15 uur start namelijk de fietsoptocht. Rond 1 uur is de prijsuitreiking op het podium voor Merlijn. Aansluitend om 13.00 uur is er een vrijmarkt dus vergeet je kleedje en je spulletjes niet. Neem ook het spaarvarken mee want wie weet willen je kids zelf ook nog wat uitgeven op de rommelmarkt. Ook aan entertainment is gedacht. Er is een DJ en de dansvoorstellingen worden verzorgd door dansschool ‘Dans en Sparkle’. Meedansen is toegestaan!

Sociaal Cultureel Centrum De Schans

Koningsdag met je kinderen Den Bosch city

Kinderplein op de Parade

Lekker dansen met je kinderen doe je op de Bossche Parade. Tussen 11.00 en 14.00 uur is het Kinderplein op de parade van de kids! Van 11.00 tot 12.15 uur mag er al flink gedanst worden tijdens de Kids DJ Disco Show. Van 11.45 uur tot 13.00 uur komt Clown Enrico grappen met de kinderen. En tot slot zal de verbazing groots zijn tijdens de Alfredo Lorenzo Illusieshow.

Parade

(Versierde) Fietsoptocht in Rosmalen

SJV Rosmalen organiseert uiteraard ook een geweldige dag voor alle kinderen uit Rosmalen (en omstreken). Om 10.45 uur verzamel je met je versierde fiets bij De Driesprong in Rosmalen. Om 11.00 uur vertrekt de optocht het dorp door. Aansluitend is er vanaf 12.00 uur een rommelmarkt. Ook zijn de kids welkom om te knutselen en speelt de DJ hitjes – geschikt voor jong en oud. Om 16.00 uur eindigt het programma voor de kinderen, maar ouders en vrienden kunnen tot 23.00 uur genieten van de gezelligheid. Check hier het hele programma.

De Driesprong

Fiets versieren koningsdag kinderen Den Bosch City
Koningsdag met je kinderen Den Bosch City

Kinderrommelmarkt 

Elk jaar is er natuurlijk een grote vrijmarkt voor kinderen in Den Bosch. Op de Markt, in de Hinthamerstraat en aan het Burgemeester Loeffplein is er ruimte voor kinderrommelmarkten. Genoeg plek dus om voor je kids een plekje te bemachtigen. Uiteraard ook heel leuk om zelf lekker rond te struinen. En let wel: alleen kinderen mogen op deze rommelmarkt verkopen.

Markt
Burgemeester Loeffplein
Hinthamerstraat

Tip: check bij je buren of vrienden

Buiten de officiële programmering van Den Bosch of andere organisaties, wordt er op Koningsdag in heel veel wijken iets georganiseerd op eigen initiatief. Zo kan je natuurlijk overal aan de straat of in het park je kleedje uitstallen en je spulletjes verkopen. Je kan natuurlijk ook overal spelletjes doen.

Veel straten (vooral die waar veel kinderen wonen) organiseren met de buren of met de buurtvereniging leuke activiteiten voor kinderen, waardoor je bijna overal wel wat leuks kan doen. Wijzelf ook bij vrienden langs. In hun straat organiseert de buurtvereniging in de ochtend een fietsoptocht. In de middag is er een vrijmarkt, spelletjes en afsluitend een BBQ voor iedereen uit de buurt.

Wordt er bij jou in de straat niks gedaan? Organiseer dan zelf iets (check de tips hieronder). Nodig je buren uit voor een BBQ, haal de sjoelbak van zolder of begin een rommelmarkt. Heb je hier geen zin in (kan ik me voorstellen), check dan even in je vriendengroep of er bij hun in de straat iets leuks te doen is. 

Den Bosch city Koningsdag kinderen

Koningsdag activiteiten voor thuis

Blijf je toch liever thuis of wil je zelf iets organiseren voor je (buur)kinderen deze Koningsdag? Met deze tips komt dat ook helemaal goed. 

Fiets versieren: Deze leuke DIY kan je natuurlijk doen voor dat je deelneemt aan een georganiseerde fietsen optocht. Maar het versieren zelf is al een mega leuke activiteit. Het enige wat je nodig hebt zijn slingers, ballonnen of vlaggetjes in de kleuren rood, wit, blauw of oranje en wat plakband. Deze zijn rond deze tijd in elke supermarkt te vinden en je kan zo aan de slag.

Verkleden: Ook erg leuk, jezelf verkleden als Koning, Koningin, Prins of Prinses. Tip: bij de SoLow in de Hinthamerstraat vind je heel veel Koningsdag verkleedkleren en accessoires. Vergeet je geen vlaggetjes op je wangen te schminken? Extra leuk is om je eigen kroon te knutselen. Ben je nou niet zo creatief, dan heeft Suus Kinderfeestjes een aantal voorbeelden.

Rommelmarkt voor de deur: Een mooiere gelegenheid om de speelgoedkast, de schuur of de zolder uit te ruimen bestaat er niet. Tenslotte is het fijn om van oude rommel af te zijn. Daarbij hebben je kids een leuke acitiviteit én zijn ze ook wel even zoet. Ondertussen kunnen papa en mama een drankje doen met de buren.  Win-Win dus. Tip: Zelfgemaakte dingen doen het altijd goed. Armbandjes, sleutelhangers, schilderijtjes. Dus zet je kids van te voren aan het knutselen. Daarbij kan toch niemand nee zeggen tegen die trotste snoetjes waardoor alles binnen no time is uitverkocht. 

Koningsdagspelletjes: Een Koningsdag met je kinderen is niet compleet zonder spelletjes. Omdat je er vaak weinig voor nodig hebt, en kinderen er dol op zijn, is het makkelijk te organiseren. ‘Koekhappen’ ‘Spijkerpoepen’ ‘Sjoelen’ of ‘Zaklopen’ zijn met Koningsdag favoriet. Toch geen inspiratie? Kijk even bij Mamaliefde voor nog meer leuke spellen en activiteiten. 

Koningsdag met je kinderen in Den Bosch

Samenvattend kunnen we zeggen dat er genoeg te doen is om Koningsdag met je kinderen in Den Bosch te vieren. Dankzij deze blog weet je precies waar je terecht kan.

Wil je toch zonder je gezin op stap deze Koningsdag? Check dan de blog Koningsnacht & Koningsdag voor alle andere activiteiten die je met Koningsdag in Den Bosch kan doen. Wij wensen jou in ieder geval super veel plezier deze Koningsdag met je kinderen. Nu alleen nog even hopen dat de zon schijnt. 

Hoe ga jij koningsdag met je kinderen vieren in Den Bosch? Of heb jij nog ultieme tips? Laat het weten in de comments. 

Fotocredits: Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.

Leave a comment

Name
E-mail
Comment