Brrr koud!

Ook wat doen met energiebesparing? Het Bossche Bespaarteam helpt je graag.
Natuurlijk kun je de verwarming een tikje lager zetten, wat minder lang douchen of zelfs elektrisch gaan koken. Die voorbeelden kennen we allemaal. Maar niet alle mogelijkheden zijn direct zichtbaar of zelf aan te pakken. Als je in een huis woont met een laag energielabel, of je hebt maandelijks hoge stookkosten die niet te verklaren zijn, is het Bossche Bespaarteam er om jou te helpen! En nog helemaal gratis ook.

Het Bossche Bespaarteam

Het Bossche Bespaarteam is er om inwoners van Den Bosch te helpen. Bijvoorbeeld als je moeite hebt met het betalen van je hoge energierekening. Het team biedt twee verschillende soorten “hulp”.

Een klusser! Deze klusser komt bij je thuis om gratis energiebesparende maatregelen in huis te installeren die je direct kan gebruiken. Denk aan tochtstrippen, ledlampen en radiatorventilatoren.

Financieel Coach. Naast de klusser is het mogelijk om een extra financieel coach aan te vragen. Deze coach kijkt mee naar de energierekeningen en geeft hierbij specifieke bespaartips. Ook kan hij meekijken of je alle regelingen waar je recht op hebt, ook daadwerkelijk krijgt. Dat biedt mogelijkheden.

Helemaal gratis voor Bosschenaren

Als je in Den Bosch woont, zijn bovenstaande diensten gewoon helemaal gratis. Iedereen mag zich kosteloos aanmelden en een afspraak maken met het Bossche Bespaarteam. Het Bossche Bespaarteam richt zich met name op mensen die in een woning wonen met een laag label en daardoor een hogere energierekening hebben.

Wij kunnen bij Den Bosch City niet anders zeggen dan dat dit een geweldige aanbieding is van onze gemeente!

Aanmelden Doe je hier

Aanmelden bij het Bossche Bespaarteam is eenvoudig. En dan krijg jij energiebesparende tips en tools op maat.

  1. Je meldt je aan via deze link, of door te bellen met de gemeente, op 073 6155155.
  2. Het Bossche Bespaarteam neemt telefonisch contact met je op. Samen maak je dan een afspraak.
  3. Het Bossche Bespaarteam komt bij je thuis op de afgesproken datum en tijd. Per woning kan het verschillen hoelang de werkzaamheden duren, maar houd rekening met maximaal 1,5 uur.
Den Bosch City Gemeente sHertogenbosch Bossche Bespaarteam

Zij gingen je voor

Juultje de Jong
Juultje De Jong vreest dat ze aan het eind van het jaar veel moet bijbetalen, vanwege de hoge energiekosten. Ze heeft gebeld met het Bespaarteam, waarna de klusser tochtstrippen en radiatorfolie aangebracht heeft. En dat is niet alles. In gesprek met de financiële coach blijkt dat ze recht heeft op individuele inkomenstoeslag omdat ze al meer dan drie jaar van een lager inkomen leeft.
En daar stop het niet. Omdat Juultje al langer met pijn in haar rug wakker wordt, zet ze de verwarming steeds een stuk hoger om de pijn te verzachten. De dokter had haar echter aangeraden een nieuw matras te kopen, maar dat kon Juultje niet betalen. Via het Bespaarteam is Juultje in contact gekomen met ‘Eerste Hulp Bij Geldzaken’, en zo heeft Juultje een nieuw matras ontvangen vanuit Bossche Ondersteuningsfonds.
Minder pijn, minder stookkosten!

*naam is aangepast vanwege privacy

Johan van den Oort
Johan woont in een zeer tochtig koophuis. Met de hoge energiekosten is hij daardoor erg terughoudend in het aanzetten van de verwarming, liever trekt hij een extra trui of jas aan. Eigenlijk draagt hij nu binnen altijd zijn jas. Johan komt echter niet in aanmerking voor de energietoeslag, maar belt wel het Bossche Bespaarteam.
De klusser komt langs. Hij ziet meteen dat er veel te doen en brengt 10 ledlampen mee, maakt de kranen waterbesparend. In 1,5 uur was hij nog niet klaar, dus de klusser is nog eens langs geweest om tochtstrippen en radiatorfolie aan te brengen. Cliché maar waar: Johan hoeft niet meer met een jas in z’n eigen huis te zitten. Hij geeft aan dat hij zelf niet wist wat nodig was.  

*naam is aangepast vanwege privacy

Michael de Boer
Michael had zelf al het een en ander gedaan om energie te besparen in zijn huurhuis. De energierekening bleef echter hoog. Michael was er daardoor van overtuigd dat hun meter het verkeerde gebruik meet.
In een gesprek met de financiële coach werd snel duidelijk dat ze op de verkeerde zaken aan het besparen waren. Zo zette familie de Boer vaker de verwarming uit, om vervolgens een oude elektrische kachel te gebruiken om de woonkamer te verwarmen. Vervolgens is de rest van het huis goed koud, wat weer resulteert in langer douchen en beslagen ramen op de eerste verdieping. Dus gaan de ramen open. Samen met de financiële coach is gekeken hoe dit anders kan, waardoor de energierekening een stuk lager is geworden.

*naam is aangepast vanwege privacy

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.