ML City – Not your ordinary sports club


De sporters onder ons kennen ML City inmiddels wel, de latest sportclub in de Bossche binnenstad. Deze Boutique gym is niet zomaar een sportschool, maar een work-out experience en exclusieve PT studio. Na de zomer beginnen zij met een tof nieuw concept, namelijk ML Cycle. Sporten in het donker, op een fiets en met muziek! 

De nieuwste trend: sporten in het donker


ML Cycle is het allernieuwste concept van ML City. Deze sporttrend komt oorspronkelijk uit Amerika en is beter bekend als Soulcycle. Zie je nu een spinningklasje voor je? Forget it! Dikke kans dat je dit 10x leuker vindt dan dat!

Het is een workout op een fiets, in het donker en op muziek. Tijdens de les komen alle spiergroepen aan bod. Je doet een full body workout waarbij tijdens de training gebruik wordt gemaakt van gewichten. Tijdens een les van 45 minuten zorgt de combinatie van kracht en cardio voor een verbranding van wel 800 calorieën. De zaal waar je in traint is helemaal donker. Eigenaar Mats Bontrop: “De reden dat we de zaal helemaal donker maken is omdat blijkt dat mensen zich meer durven te laten gaan als ze zich niet bekeken voelen. Op die manier kun je een echte high bereiken tijdens een ML Cycle les.”

ML City in Den Bosch


ML City is ontstaan doordat eigenaresse Cathelijne van Grinsven een concept mistte in Den Bosch. Na haar ervaringen in Amsterdam en het buitenland vond ze het aanbod in Den Bosch op z’n zachtst gezegd saai. “Je kunt naar de bekende ketens en er zijn een paar toffe boksscholen, maar daar is het wel een beetje mee gezegd. Wij mistten een echt “stads” concept. Waar je zowel voor- als na je werk snel binnenhopt, je work-out doet en ook je zo weer thuis bent. Dit is volgens ons de toekomst van sport: je wilt namelijk tijd overhouden om andere dingen te kunnen doen.”

Vanaf oktober 2022 fiets jij in het donker


In september 2022 worden een aantal try-outs gedaan met ML Cycle. Vanaf oktober 2022 zijn de lessen beschikbaar voor inschrijving. Nog behoefte aan een (nieuwe) sportclub? Check snel de website hieronder!

ML City: Website | Instagram

Fotocredits: ML City

ML City Den Bosch City original

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok