Hotel The Den in Den Bosch is geopend

 

Het is een beleving op zich, ‘dat nieuwe hotel in het Paleiskwartier’. Na jaren bouwen is het eindelijk af: The Den. De omschrijving ‘lifestyle hotel met internationale allure’ maakt ons héél nieuwsgierig. Hoog tijd om er eens een kijkje te nemen.

De gouden balie en het hoge plafond bij binnenkomst zijn indrukwekkend. Die ‘internationale allure’ spat ervanaf. De lobby en het restaurant op de begane grond, waar we meteen even spieken, zijn al net zo stijlvol ingericht. Maar de Bossche vriendelijkheid is niet ver weg. We worden warm ontvangen met een grote lach.

 

The Den Den Bosch interieur restaurant

Interieur met een verhaal


Op weg naar onze kamer vertelt de medewerkster vrolijk over het hotel. Het interieur blijkt inderdaad een paradepaardje. Zo verwijzen de blauwe kleuren naar de vijf wateren van Den Bosch (De Dieze, Maas, Zuid Willemsvaart, Dommel en de Aa) en de koperaccenten zijn gelinkt aan de Paleisbrug waar het hotel aan grenst (er is zelfs een ‘geheime ingang’ naar de brug!). De groene tinten weerspiegelen natuurgebied Het Bossche Broek. Daar kijk je vanaf de hoger gelegen verdiepingen mooi op uit. We weten nu al dat we daar straks een kijkje gaan nemen, want The Den heeft fietsen beschikbaar voor gasten.

Ook als inwoner van Den Bosch zit je hier goed


We komen langs de vergaderzalen, waar teams kunnen brainstormen en presentaties bezig zijn. Ook in de lobby (The Living) wordt druk genetwerkt en werken mensen op hun laptop, horen we. Voor we onze kamer bereiken, zien we eerst nog de hypermoderne gym van 150m2. Een droom voor sportievelingen zoals wij. Door de glazen wand kijk je uit op de Paleisbrug, richting de Vughterstraat en het centrum.

The Den Den Bosch The Movement
Den Bosch The Den fietsen

sexy rooftop

Tijd om ons op te frissen en de omgeving aan te doen op de fiets. Binnen één minuut ben je in natuurgebied de Gement. Het Bossche Broek ligt niet veel verder weg. Ideaal om per fiets te ontdekken door hoeveel natuur de stad omgeven is. We besluiten ook nog een rondje stad.

Als de avond nadert, proosten we op het weekend bij The Current; de rooftopbar van het hotel met ‘sexy interieur’. Een officiële opening volgt later dit jaar, maar je kunt er al terecht voor onweerstaanbare cocktails en bar bites (we gingen voor de calamaris en charcuterie, jum!). Ook het personeel is top. Iedereen heeft wel iets te vertellen over de bar, de stad of aanraders van de menukaart.

rooftop den bosch The Den
Hotel The Den Den Bosch Current Rooftopbar

Cosmopolitan vibes

En omdat we de bar bites net íets te lekker vinden, is het driegangendiner een uitdaging. Maar hé, wij zijn de beroerdsten niet. ‘Comfort food met Amerikaanse invloeden’ klinkt goed, toch? We kiezen verschillende gerechten en laten de New York Cheesecake met gekruide ananas niet aan ons voorbij gaan. Als afsluiter van de avond spieken we nog even naar de zonsondergang. Uiteraard vanaf de skybar. Wát een uitzicht. Cosmopolitan vibes wel, iets wat Den Bosch nog niet kent.

Bourgondiërs dat we zijn, schuiven we rond 10.00u ’s ochtends aan voor een full American breakfast. Precies in het zonnetje. Een laatste ochtendwandeling over de Paleisbrug volgt. Niet genoeg om de calorietjes te verbranden, maar we willen per se de ‘geheime deur’ naar de brug ontdekken. Het voelt speciaal om nu weer óp de brug te staan, waar we vanaf elke ruimte in The Den op uit konden kijken.

We kletsen over de poging van The Den om ‘de Bourgondische levensstijl en de historische vestingstad te eren’, zoals ze zelf zeggen. The Den is namelijk een Tribute Portfolio-hotel van The Marriott Group. Deze individuele, karakteristieke hotels richten zich op (lokale) gasten die een nieuwe bestemming willen ontdekken. Voor wie deel uit wil maken van de ‘social scene’ en houdt van design. Check, zeggen wij. Een toevoeging voor Den Bosch. Een beleving. Zowel voor toeristen als voor de Bosschenaren meer dan de moeite waard.

The Den Den Bosch Current Rooftop cocktails

Praktische informatie


Je boekt gemakkelijk online een tweepersoonskamer vanaf €151,00. Elke gast heeft toegang tot fitness-studio ‘The Movement’ en er zijn fietsen beschikbaar aan de voorkant van het hotel. Als je niet wilt overnachten, kun je er prima terecht voor een drankje in een van de bars óf een hapje in de restaurants. Ook een aanrader voor digital nomads en remote workers. De internationale sfeer is een feit en er zijn genoeg plekken met extra stopcontacten voor je laptop. The Den is het grootste hotel van Den Bosch met 160 kamers. Het duurde maar liefst 20 jaar voor er een nieuw, groot hotel bijkwam in de stad. Later dit jaar (2022) opent The Den de rooftopbar en -restaurant The Current met 360 graden-uitzicht over de stad en de natuurgebieden. Je kunt nu al terecht op het dakterras voor cocktails en lekkere hapjes.

Benieuwd naar onze ervaringen? Bekijk onze Instagram stories!

Hotel The Den: Magistratenlaan 54 | Website | Instagram | Facebook

Fotocredits: Den Bosch City & Hotel The Den

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok