Containerkunst door Kings of Colors: Bossche afvalstoffencontainers beschilderen


Op 5, 6 en 7 april startte kunstenaar Tymon de Laat met de containerkunst door Kings of Colors met het beschilderen van de afvalstoffencontainers aan de Gruttostraat. De Belgische kunstenaar SMOK beschilderde van 6 tot en met 8 april de afvalstoffencontainers aan de Pastoor de Kroonstraat in de binnenstad. Het zijn de eerste van 11 nieuwe locaties, verspreid over Den Bosch, die de komende maanden onder handen worden genomen door straatkunstplatform Kings of Colors. Dit op verzoek van de Afvalstoffendienst ‘s-Hertogenbosch. Eén van de locaties wordt onder handen genomen door een groep van 13 studenten van kunstacademie St Joost uit de stad.

Win je eigen kunstcontainer!


“Deze keer dagen we ook de stad uit om creatief te worden,” vult kersverse Kings of Colors voorzitster Roos Giethoorn aan. “Op www.containerkunst.nl kan je een schaalmodel van een afvalcontainer downloaden. Door dit schaalmodel uit te printen, in elkaar te zetten en te voorzien van een eigen ontwerp maken deelnemers kans dat hun ontwerp door Kings of Colors in het echt zal worden uitgevoerd.”

Meedoen is eenvoudig. Maak van ieder zijde van je model een foto en stuur deze voor 30 mei as op naar communicatie-afv@s-hertogenbosch.nl. Vermeld daarbij duidelijk je naam, leeftijd en woonplaats. De 10 beste inzendingen stellen ze tentoon. Een jury, onder leiding van wethouder Ralph Geers, kiest uiteindelijk de winnaar.

containerkunst door Kings of Colors Bart Smok Boudewijns
containerkunst door Kings of Colors Tymon de Laat

Fotocredits: Ben Nienhuis
Kunstenaars: Tymon de Laat & Bart ‘Smok’ Boudewijns

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.