Ode aan de Bosschenaren in lockdown. Dat is het verhaal dat de Bossche indiepop band Scarlet Rose naar buiten wil brengen met de videorelease van hun nummer Forgotten. De videoclip toont de donkere en stille dagen van onze prachtige binnenstad tijdens de lockdowns, onder begeleiding van de vrolijke tonen van Forgotten.

Scarlet Rose is een échte Bossche band. De vier bandleden zijn elkaars beste vrienden en spelen samen vrolijke indiepop. In december 2021 hebben de jongens een videoclip ge-realesed voor het nummer “Forgotten”. Ik ga in gesprek met Niels van Lopik, de gitarist van de band. Hij vertelt mij meer over Scarlet Rose, de videoclip en het verhaal erachter.

DEN BOSCH IN LOCKDOWN

 
Uit gesprek met Niels blijkt maar hoeveel impact de afgelopen twee jaar op ons als mens heeft gemaakt. “Nog elke dag mag er van geluk worden gesproken dat veel (jong)volwassenen deze situatie mogen navertellen aan hun kinderen” zegt Niels. “Maar toch heeft het gevoeld alsof de tijd heeft stilgestaan”. Met de videoclip willen de mannen van Scarlet Rose een blijvende herinnering maken aan de neerslachtige dagen die iedereen heeft moeten kennen tijdens de lockdowns. “Onder het genot van een biertje kwam ik op het idee de beelden van de lege stad vast te leggen. Deze periode mogen we niet vergeten.”

LEVENSLANGE VRIENDSCHAPPEN

 

In 2019 richtten Niels, Luc, Gerjan en Joshua uit wederzijde liefde voor rock Scarlet Rose als band zijnde op, maar de vier bandleden gaan way back. Naast de twee broers Niels en Gerjan die de band vergezellen, zijn de vier mannen ook elkaars beste vrienden. Of er ooit ruimte is voor een nieuw lid? “Nee. Er zal nooit iemand tussen ons in kunnen komen!”, aldus Niels. Ze zijn samen opgegroeid en voelen eerder als familie voor elkaar. Het gemeenschappelijk doel dat de mannen hebben, is mensen vrolijk maken en veel laten dansen. Samen willen zij een avontuur maken om later op terug te kijken en denken ‘Wauw, dit hebben wij gedaan!’.

Den Bosch City Scarlet Rose Bossche Indieband

stay tuned!

 

Houd je van indiepop, gemixt met zomerse vibes en geïnspireerd door vrolijke Latijns-Amerikaans/Caribische tonen? Dan raad ik je zeker aan deze Bossche talenten te volgen op Instagram, Facebook en Youtube. Via de sociale kanalen van Scarlet Rose zullen zij ons op de hoogte houden van de upcoming gigs en de nieuwste nummers. Al voor de zomer kan er genoten worden van nieuwe muziek en aan het eind van dit jaar heeft Scarlet Rose de eerste EP volledig klaar!

Scarlet Rose | Website, Facebook, Instagram en Youtube

Fotocredits: Scarlet Rose

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok