Leer Den Bosch City beter kennen: het verhaal achter de community


Weekend Guides, tips voor hotspots, uitlichten van bijzondere & sociaal maatschappelijke bedrijven en veel meer. Je hebt het ongetwijfeld voorbij zien komen bij ‘ons’ Den Bosch City. Het liefste laten we alles zien wat Den Bosch zo’n toffe stad maakt. Als locals inspireren wij inwoners en toeristen van Den Bosch. Met een reden. Lees erover in dit artikel.

De mini-tijdlijn van DBC


In december 2021 kwam daar de uitgelezen kans: het overnemen van de website Den Bosch City Blog. Danielle, Fleur en Harmen zagen het als een droom. Drie Bosschenaren met als doel een community te bouwen waar authenticiteit en betrouwbaarheid de belangrijkste kernwaarden zijn. 

Maandenlang werden er overuren gedraaid om de website een make-over te geven en artikelen te schrijven. De twee studenten Larissa en Tanja ondersteunden ons, zij ontwikkelden en compleet nieuwe huisstijl. En die huisstijl, die dragen wij nog steeds met trots uit. Eind februari 2022 ging het ‘nieuwe‘ Den Bosch City live. In dezelfde periode waren er steeds minder corona-restricties en kwam de stad weer tot leven. What a time to be (a)live. Weekend Guides werden langer, de community werd groter en de stapel met uitnodigingen voor events hoger.

Shit got serious. Dus haastten we ons op 8 november 2022 naar de Kamer van Koophandel. Alle drie zetten we een handtekening: Den Bosch City vof is geboren! Op moment van schrijven zijn we sinds de livegang dik 150k unieke websitebezoekers verder en tikken we duizenden volgers aan op onze socialmedia-kanalen. 

Den Bosch City Harmen van Heist, Fleur Damoiseaux, Danielle van den Berg

Door de ogen van locals


‘Jullie zijn dus een nieuwe VVV?’ Een misvatting die we geregeld hoorden. Nope. Wij zijn geen VVV. Wij zijn ook geen onderdeel van de gemeente. Den Bosch City is totaal onafhankelijk. Geen subsidie, maar gegroeid door eigen investeringen. Eigen tijd en eigen geld. En dat maakt ‘ons drieën’ dan ook opperst betrokken bij de groei van Den Bosch City.

Wat we wel doen? Aan onze community laten zien hoe tof Den Bosch is. Zie ons als een lokale gids van je eigen stad. Of eigenlijk zijn we meerdere gidsen. We zijn jullie. Dat maakt ons zo betrokken met de stad en daarom reageren we vaak alsof we bij je vriendengroep horen. Dikke kans dat dat ook zo is. Want met ons team zijn we overal. En ieder van ons ervaart Den Bosch op een eigen manier. Dat laten we graag aan je zien.

Samenwerken met de fijnste mensen

 

Maar laten we eerlijk zijn, met alleen z’n drieën was Den Bosch City niet zoveel gegroeid. Inmiddels hebben wij een team van +15 content creators opgebouwd. Van studenten tot aan zzp’ers. Van mannen tot vrouwen. Allen met een grote voorliefde voor Den Bosch. Bij events zijn ze representatives van DBC, schrijven ze artikelen en maken ze de tofste content.

Nog leuker (en eigenlijk het allerleukste) is dat wij van elkaar leren en elkaar inspireren. Er vormen nieuwe samenwerkingen. En met ons fantastische team breiden wij onze connecties weer uit. Een mega win-winsituatie, al zeggen we het zelf. 

Den Bosch City team

Wij houden van lokaal

 

Sinds de start van Den Bosch City werken wij samen met de leukste Bossche ondernemers. Zowel eenmanszaken als de ‘grote jongens’. In de categorie kunst en cultuur houden wij ontzettend veel van Podium Azijnfabriek, Theater aan de Parade en de Verkadefabriek. Sporten doen we bij onze leuke vrienden van ML Training Club/ML City (mét discount voor onze teamleden). Maar ook onze community wordt getrakteerd door onze partners, zoals met kortingen bij 22 Shades of Blue. En teruggeven aan Den Bosch doen we door aanwezig te zijn op connect-events (hallo Beursvloer!).

Maar we willen nog meer teruggeven aan de lokale ondernemers. Dat doen we met het nieuwste concept Den Bosch Cadeaukaart. Een geweldig alternatief voor de nationale cadeaukaarten. Hiermee behouden we het geld in de lokale economie. De deelnemende locaties variëren van horeca en delicatessenzaken, tot aan schoonheidssalons en interieurwinkels. Ook kan het bedrag van de cadeaukaart gedoneerd worden aan goede doelen, zoals bij Quiet Den Bosch en het Vicki Brownhuis

Den Bosch City zijn we samen  


Dit alles maakt Den Bosch City anders dan anderen. We zijn geen anoniem platform. Geen journalisten uit een andere stad. We willen het niet alleen doen. Wij zijn jullie. En samen laten we trots onze stad Den Bosch zien door de ogen van locals.

En een dikke dank jullie wel naar iedereen in onze community, ons team en samenwerkingspartners!

Fotocredits: Den Bosch City

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.