Dit zijn de leukste trouwcadeaus om te geven (en te krijgen)


Het trouwseizoen breekt binnenkort weer aan. Ben jij uitgenodigd voor een bruiloft? Wat leuk! Het is namelijk bijzonder om bij zo een intieme gelegenheid aanwezig te zijn. En het zal je vast niet ontschoten zijn: je kan niet met lege handen aan komen. Tijdens mijn eigen bruiloft werd ik verrast met de leukste cadeaus en deel ik graag mijn ervaringen met je. In deze blog vind je een aantal tips omtrent trouwcadeaus en hoor ik graag van je of je zelf nog suggesties hebt. 

#1 Uniek en persoonlijke borrelplank


Zijn de aanstaanden echte Bourgondiërs en plaatsen ze met regelmaat een borrelplank op tafel? Dan kan ik je 100% het prachtige houtwerk van STERKUR Design aanbevelen. Mijn man en ik kregen een gigantische borrelplank met daarin onze namen en trouwdatum gefreesd. Een prachtig en uniek cadeau waar wij nog steeds (elk weekend, oeps) plezier van hebben. Michiel is de eigenaar van STERKUR Design en heeft zijn werkplaats in Helvoirt. Michiel kan eigenlijk alles met hout. En maakt hij dus met liefde en plezier de borrelplank volledig naar eigen wensen. Groot of klein, met persoonlijke afbeeldingen of logo’s, teksten of andere suggesties: alles is mogelijk. Prijzen liggen tussen de €50 en €100, afhankelijk van afmeting en gravure. Meer info en bestellen kan via info@sterkurdesign.nl

STERKUR Design: De Gijzel 43, Helvoirt

Trouwcadeaus header Den Bosch City STERKUR Design

#2 Investeer in het interieur


Goede kans dat de newly weds al samen een huisje hebben. Nog grotere kans dat de bankrekening door zowel het huis als de bruiloft enigszins is geslonken. Probeer er eens achter te komen waar de aanstaanden nog in willen investeren. Misschien een kunstwerk, of juist een bijzonder meubelstuk.

In dat geval kun je eens gaan snuffelen bij Mister Design, Bolia of andere interieur- en design hotspots. Wil je duurzamer shoppen, probeer dan te slagen in een vintage-winkel. Kunst voor aan de muur kun je trouwens ook huren. Ja, je leest het goed: huren! Bij Kunstuitleen Den Bosch huur je voor minimaal een maand een bijzonder schilderij, in combinatie met een lidmaatschap. Ook zonder lidmaatschap kun je huren. Als het kunstwerk niet meer gemist kan worden, is het altijd nog te koop. 

Vroeger was het heel normaal om servies te geven aan het bruidspaar, als onderdeel van hun uitzet. En tegenwoordig is de vraag naar dit cadeau weer groot geworden! Bij De Gedekte Tafel hebben ze een prachtige collectie aan serviesgoed waar ie-de-reen blij van wordt. Want zeg nou eerlijk; van een mooi bord is leuker eten, toch?!

Mister Design

#3 Maak het huwelijksreis compleet


Als het gelukkige koppel na de huwelijksvoltrekking op reis gaat, kun jij hier prima op inhaken. Van mijn collega’s kregen wij een helikoptervlucht (!!) cadeau en mijn broer boekte overnachtingen in belachelijk mooie hotels. Echt bizar, want zelf had ik hier waarschijnlijk nooit mijn portemonnee voor getrokken. Maar geloof mij, dit was echt geweldig. Afhankelijk van de locatie, kun je natuurlijk een tal van toffe activiteiten verzinnen. Boek een avontuurlijke tocht door bergen of het oerwoud, laat ze raften op wilde rivieren of boek een spa-retreat. 

#4 Laat de zomer nog voortduren


Vele bruiloften vinden plaats wanneer er goed weer is (gepland). Laat het bruidspaar nog even genieten van de mooie, warme dagen door ze mee te nemen naar zomerse activiteiten. Zo kun je bootjes en ander water-proof-vervoer huren via 22 Shades of Blue of De Vlotte Vloot. Den Bosch kent ook accomodaties waar je bijzonder kan overnachtingen, zoals in de GM-26 (een IJsselmeerkotter uit 1947) of de Bossche Kraan (jawel, een hijskraan!). En geloof mij, dit is óók leuk voor Bosschenaren!

#5 Bijzondere wijnen (proeven)


Als alcoholische versnaperingen geen probleem zijn -en de cadeau-ontvangers ware fijnproevers zijn- dan is een bijzondere wijn een prachtig cadeau. En als je een bewaarwijn koopt, is het ook nog eens een goede investering! Laat je informeren door de echte wijnkenners uit Den Bosch: Richard van Time to Wine, Ben van Ben’s Favourites of Rick van Proef. Zij kunnen op basis van jouw input een vertaalslag maken naar een wijn, welke perfect aansluit op de behoefte van het bruidspaar. Ook organiseren Richard, Ben en Rick (afzonderlijk van elkaar) met regelmaat wine tastings of wijncursussen. Dit is eveneens een leuke activiteit om cadeau te geven!

Den Bosch City workshops WSET Wijnwinkel Proef

Extra tip: ‘it’s in the little things’


Totaal onverwachts stond er een fles champagne op tafel in een restaurant in Kaapstad. Dit was het restaurant waar mijn man en ik onze eerste date hadden en wat dus vier jaar later een onderdeel zou zijn van onze huwelijksreis. Vrienden hadden via onze reservering geregeld dat we éxtra in de watten werden gelegd. Persoonlijk berichtje, flesje bubbels en een heerlijk dessert. Long story short: haak in op een activiteit die het bruidspaar gaat ondernemen. Neem contact op met de desbetreffende locatie en laat ze nog een keer speciaal voelen. Totaal onverwachts, soms een kleine moeite maar wordt des te meer gewaardeerd.

Let the party begin!


Oh, bruiloften zijn geweldig. Maar per persoon ontzettend verschillend. Als je tips en suggesties hebt voor deze blog (want zoals je al hebt gelezen, ben ik erg gericht op eten), mag je die zeker met mij delen. Hoe? Stuur mij een mailtje via hello@denboschcity.com 

Fotocredits: Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.