Een van de dingen die wij altijd het fijnst vinden aan een weekendje weg, is het hotel. Niks lekkerder dan in de drukte van een stad je hotel inwandelen, je schoenen uittrappen en met een tijdschriftje in de kussens op bed zakken. Even uitrusten, daarna een lekkere douche pakken en hup, weer het avondgedruis in. Een vaste plek in een voor jouw onbekend doolhof van straatjes. Een van de hotels die ik mensen zonder twijfel zou aanraden als ze naar Den Bosch komen, is Uylenhof Hotel. Hier ervaar je het ultieme thuisgevoel tijdens je weekend weg of je zakentrip.

Ook een haarstudio


Uylenhof kom je tegen als je vanaf de Lepelstraat de Molenstraat inloopt en vervolgens, in het verlengde daarvan, de Uilenburg. Iets verderop bij restaurant Auberge de Veste en wijnwinkel Proef zit aan de linkerkant Uylenhof hotel verscholen.
De verlichte letters op de pittoreske gevel nodigen meteen uit: hier wil je naar binnen. Eenmaal binnen moet je even schakelen. Er is niet echt een receptie, wel zit aan de linkerkant meteen een kapperszaak: Uylenhof Hairstudio. Jawel, deze hairstudio hoort helemaal bij het hotel en daar check je dus ook in (en kun je jezelf meteen een nieuw kapsel laten aanmeten).

Uylenhof hotel Den Bosch City
Uylenhof hotel Den Bosch City 3

 Hotelappartementen


Na de incheck gaat iemand je voor naar de kamer om alles uit te leggen, precies zoals het hoort. Uylenhof bestaat uit acht zeer comfortabele hotelappartementen, variërend in oppervlakte van 50 tot 85 vierkante meter. Ze hebben allemaal een kleine keuken. De kamers bereik je via een superknus binnenhofje met verschillende tafeltjes. Wat een rust! Nog blijer word je van de kamer zelf. Het grote bed met de zachte kussens valt als eerste op: daar wil je gewoon in duiken. Maar ook het keukentje is echt een luxe als je in de stad verblijft. Er staan al wat drankjes in en on top of that all krijgen we ook nog een flesje wijn aangeboden. De kamer waar wij slapen, kamer nummer 9, heeft twee ruime verdiepingen: beneden de keuken met eettafel en een zithoek met tv, boven een ruime slaapkamer (ook met tv) en een super de luxe badkamer met douche en bad. Op het grote bed liggen twee opgevouwen badjassen en badslippers. Eigenlijk hoef je nergens meer heen als je hier eenmaal bent.

Gevoel van een eigen appartement


Het is een heerlijk idee dat je je na het shoppen, wandelen en de sightseeing op zo’n idyllisch en rustig plekje in de stad kunt terugtrekken. Uylenhof Hotel geeft je het stiekem het gevoel dat je een eigen appartement middenin de stad hebt. Wij wilden na ons etentje dan ook niks liever dan gewoon terug naar de kamer om daar te chillen. Heel anders dan de meeste ketenhotels, waar je vaak alleen komt om te slapen.

Het bed is heerlijk (zo fijn dat we zelfs gecheckt hebben van welk merk de dekens waren), de omgeving zo goed als stil en de nacht daardoor beter dan ooit. Om half 9, de afgesproken tijd bij inchecken, wordt er aangebeld. Het ontbijt. Wordt. Aan. De. Deur. Gebracht. Ja, je hoort het goed. Niks geen aaneen geschuivel in een buffet. We voelen ons de koning te rijk en willen eigenlijk niet terug naar huis.

Dus…Ga je binnenkort een weekend naar Den Bosch of ken je iemand die deze kant op komt en een plek zoekt om te overnachten? Check dan zeker dit hotel.

Wat: Uylenhof Hotel

Waar: Uilenburg 24, 5211 EV, Den Bosch

Contact en boeken via: info@uylenhof.com, www.uylenhof.com, 073-6127019.

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok