Deze Halloween events mag je niet missen in Den Bosch


Een aantal jaar geleden waaide vanuit Amerika & Engeland de griezelige feestdag Halloween over naar Nederland. Sindsdien worden aansluitend op het thema Halloween leuke events georganiseerd. Zo ook in Den Bosch! Zowel de jonge als oudere doelgroep kan wel iets leuks gaan doen. Lees snel verder voor meer informatie. 

Griezelen bij de Drive In Bioscoop


Onze vrienden van Drive In Bioscoop komen met een wel heel speciale editie, namelijk de 4D Halloween Editie! Durf jij het aan om in je auto naar de meest scary movies te kijken? En dat niet alleen… Acteurs zorgen ervoor dat jij zit te bibberen op je autostoel. Geloof ons: dit gaat een eng avondje worden. Zoals je van Drive In Bioscoop Den Bosch gewend bent, worden er meerdere films gedraaid. Om 18.00 uur spelen ze een Halloween Movie en om 22.00 uur wordt het echt griezelen met een Horror Movie. Tickets koop je via Drive In Bioscoop Den Bosch.

Voor kids is er de speciale SPOOKY MOVIE om 14:30 uur. Durf jij deze griezelige Nederlands gesproken Halloween film te beleven? Verkleed de kinderen in hun meest creatieve Halloween kostuums en versier de auto met spookachtige Halloween-decoraties want er zijn leuke prijzen mee te winnen. PS. Een kaartje kost nog maar 2,50 euro met de code: Halloween24

Reguliere autotickets voor de Halloween editie kosten € 39,- per auto. Gegarandeerd op de 1e rij staan? Boek dan een VIP autoticket voor € 75,- per auto. Dan krijg je ook nog eens de mogelijkheid om een GRATIS gepersonaliseerde boodschap op het scherm te plaatsen.

De scare actors zorgen voor een ultieme scare-beleving die je niet snel zal vergeten! Wees er snel bij, want de ticketsale gaat elk jaar razend hard. UPDATE: tickets zijn al uitverkocht, maar claim een spot op de reservelijst. Er zijn nog wel tickets voor de kids movie!

Weten wat je te wachten staat? Check onze reel van vorig jaar!

Gildeplein in Rosmalen
Zaterdag 19 oktober 14.30 uur, 18.00 uur & 22.00 uur

Drive in Bioscoop Den Bosch City Halloween

Smèrrig: Halloween Festival


Deze Halloween hoef jij het in ieder geval niet koud te hebben, want Smèrrig keert terug naar de Brabanthallen. Iedereen weet wel dat Smèrrig bekend staat voor goede feestjes. Hete feestjes. Deze keer geheel in Halloween-stijl: bloody nurses en pikante mummies nemen de Brabanthallen over! Als jij nog geen ticket hebt, ben je misschien wel laat maar niet té laat. Koop ze snel via Smèrrig.

Brabanthallen
Zaterdag 26 oktober 15.00 – 00.00 uur

Durf jij dit Halloween-huis in?

 

Het huis aan Bleekstraat 16 in Vught veranderd tijdens Halloween in een spookhuis! Op 31 oktober ontmoet je Annabelle, Chucky, Freddy Krueger, Georgie, Harlikwin, Michael Myers & Pennywise. Durf jij naar binnen?

Bleekstraat 16, Vught
Donderdag 31 oktober 

interactieve Halloween experience: De Zwarte Dood


Stap binnen in de duistere wereld van de middeleeuwen, waar de pest woedt en geen ziel veilig is. Terwijl je door het met mist gevulde terrein rondom Fort Orthen dwaalt, word je omringd door de angst en wanhoop van een bevolking die geteisterd wordt door de Zwarte Dood. Hier staren pestlijders je met koortsige ogen aan, terwijl ze om hulp smeken, maar pas op — de doodgravers zijn nooit ver weg om de besmette lichamen mee te slepen. De lucht is dik van rook, en de geur van verrotting prikkelt je zintuigen. Pestdokters, gehuld in hun angstaanjagende vogelmaskers, komen je tegemoet met grimmige waarschuwingen en nutteloze remedies. Niemand kan ontsnappen aan de plaag die zich overal verspreidt. Durf jij te overleven in de schaduw van de Zwarte Dood of word je zelf onderdeel van dit verhaal?

Let op: Dit is een intensieve ervaring, je kan zowel aangeraakt als onderdeel van het verhaal kan worden.

Fort Orthen, Ketsheuvel 56
Zaterdag 2 november 20.00 uur (gratis toegang)

Scarezone 2024

HALLOWEEN bij de Helftheuvel


Op zaterdag 26 oktober verandert de Helftheuvel in een spookachtig oord en kunnen kinderen hun Halloween-lol op. Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn er allerlei verrassingen zoals een spookachtige act op stelten en schminken.

Helftheuvel
Zaterdag 26 oktober

HALLOWEEN PARTY BLOODY GOOD NACHTZUSTER


De nachtzusters draaien griezelig lekkere dansplaatjes en de Bloody Good mary’s brouwen de meest bloederige cocktails. Mis hem niet!

Bossche Brouwers
Zaterdag 26 oktober

Dia De Los Muertos


Bij Hello My Friend op de Uilenburg vieren ze traditiegetrouw weer Dia De Los Muertos. De dag van de doden. Denk aan traditioneel Mexicaans eten, tequila en overal schedels. Enne, die shot tequila krijg je gratis als je ook verkleed komt.

Hello My Friend
Donderdag 31 oktober vanaf 18.30u

Kids Halloween in Rosmalen

 

Rosmalen maakt zich klaar voor een griezelig feestje! Van vrijdag 18 tot en met zaterdag 27 oktober 2024 verandert het centrum van Rosmalen in een spookachtige plek waar zowel jong als oud hun hart kunnen ophalen. Dus heb je zin om te griezelen, te feesten en jezelf in Halloween-stijl te onderdompelen? Kom dan langs!

Het programma zit bomvol! Zo trappen ze af op 18 oktober met een Halloween Disco in Windkracht 5. De volgende dag is er een Drive-in Bioscoop op het Gildeplein. En ondertussen kun je elke dag deelnemen aan de Pompoen Speurtocht, waarbij je kans maakt op toffe cadeaubonnen.

Op vrijdag 25 oktober en zondag 27 oktober rijdt er een Griezelbus door het centrum. Voor maar €1,- ben je verzekerd van een rit vol spanning. Durf jij op vrijdagavond 25 oktober een bezoekje te wagen aan het spookhuis of het doolhof? Of waag je liever aan een knutselworkshop of Halloween games bij Windkracht 5? En voor de echte durfals rijdt er op zaterdag een halloweentrein door het centrum!

Als afsluiter op zondag 27 oktober kun je via een route langs de mooist versierde huizen naar het centrum wandelen. Startpunt: Windkracht 5, waar de “SJV Halloween experience” op je wacht. Vergeet niet je griezeldiploma te halen, en wie weet maak je een selfie met Dolfje Weerwolfje!

Rosmalen
Vrijdag 18 oktober t/m zaterdag 27 oktober

Creepy outfits bij Hoofs


Maar waar haal je dan al die leuke outfits? Het is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend om een doktersjas of mummiepak in de kast te hebben liggen. Laat staan dat deze helemaal bebloed zijn. Gelukkig heb je dan altijd nog Hoofs. Hoofs is dé locatie waar je kleding shopt voor alle soort verkleedpartijtjes. En dus ook Halloween! Hoofs heeft haar hele winkel weer ingeruimd met de mooiste -en engste- verkleedattributen. Hier scoor je gegarandeerd!

Hoofs Feest- en Carnavalswinkel
Elke dag geopend

Klimbos IJM Vught Den Bosch City

Klimmen in het donker


Na zonsondergang nog het klimbos in? Jazeker! Op 18 en 19 oktober ga je voor het spannendste uitje in het donker bij het IJM Klimbos. Maar in het donker zie ik toch niets? Daarom zetten ze wat gekleurde verlichting aan en zorgen ze voor muziek. Tickets voor het avondklimmen zijn inclusief toegang tot het park, 2 uur klimmen & 1x de vrije val. De routes variëren in moeilijkheidsgraad en hebben samen meer dan 135 diverse klimonderdelen! Leuk voor klein (vanaf 8 jaar én minimaal 1.35m) & groot (tot maximaal 2.05m of 120kg).

IJM Klimbos
Vrijdag 18 oktober & zaterdag 19 oktober

Trick or Treat met Hambaken Halloween


Speciaal voor de kids hult de wijk Hambaken zich speciaal in Halloween-sferen! Kinderen t/m 12 jaar mogen langs verschillende snoeppunten voor een heuse trick or treat. Vergeet geen Halloween-outfit aan te doen!

Hambaken
Vrijdag 25 oktober van 19.00 t/m 21.00 uur

Vier Halloween in Den Bosch

 

Hopelijk heb je wat inspiratie kunnen opdoen voor Halloween in Den Bosch. Advies: houd zeker de Weekend Guides in de gaten zodra Halloween nadert. Het kan zo maar zijn dat er komende dagen een nieuw creepy event opduikt 😉 Wil je Halloween thuis vieren? Dan hebben we hier nog een aantal winkeltips voor je. Zo heeft Boekhandel Adr. Heinen een scary selectie gemaakt aan boeken. En Bakkerij Korengoud maakt lekkere Halloween treats! Just saying.

Fotocredits: Drive In Bioscoop Den Bosch, Klimbos IJM, Hambaken, Bakkerij Korengoud, Adr. Heinen

Halloween lekkers Den Bosch
Heinen Den Bosch boekenwinkel Halloween

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via [email protected].

Leave a comment

Name
E-mail
Comment