Tiplijst voor een gezellig Pasen


Een aantal jaar geleden kon je een kanon afschieten tijdens het paasweekend, maar dit jaar maken we zelfs een lijst voor je met tips voor een gezellig Pasen! Want jeetje, je kunt door de bomen het bos niet meer zien. En terecht ook! Want we melden al jaren dat er in Den Bosch genoeg te doen is. Gelukkig nu ook tijdens de paasdagen. Maarrrr, wat gaat het dit jaar dan worden? Hieronder alvast wat inspiratie!

Happy Easter!

tips voor een gezellig Pasen Anne&Max
AnneMax Paasplank Den Bosch

Vier Pasen bij Anne&Max (of met Anne&Max thuis)


Wil je dit jaar goed uit de verf komen tijdens de paasbrunch? Dan regel je een paasbox bij Anne&Max. Deze box voor thuis zit tjokvol croissants met boter en fruitcompote, scones met lemon curd en clotted cream, sandwiches met huisgemaakte zalmsalade en burrata, chocolade dadels, paasbrood, gekookte eitjes en sapjes. Deze is vanaf twee personen voor €20,50 pp (want alleen brunchen is ook maar saai) te bestellen via de webshop. Ook is het mogelijk om te paasbox vegan of vegetarisch te vullen met lekkers.

Wil je nou echt geen gedoe en rommel thuis, dan ga je lekker naar Anne&Max zelf! Hier bestel je een rijkgevulde paasplank met huisgemaakte zalmsalade, burratasalade, plakjes paasbrood, croissants, zachtgekookte eitjes, scones met zoete smeersels, en yoghurtjes met fruit & granen. Maak de plank eventueel nog feestelijker met een mimosa! Wandel daarna lekker het Bossche Broek in om uit te buiken. Zorg dat je wel een tafeltje reserveert!

Oude Dieze 25

De Stadsslijterij Den Bosch

De Stadsslijterij helpt je met een gezellig Pasen thuis


Voor een gezellig Pasen thuis heeft De Stadsslijterij twee hele leuke acties opgetuigd. Want na zo’n dikke paasbrunch is een afzakkertje wel lekker natuurlijk. Zo is er een limited edition van Bailey’s, namelijk met de smaak apple crumble. Lekker voor bij de koffie of maak er een ultiem dessertje van! Voor 17,99 scoor je een fles bij De Stadsslijterij. Ook aan team ‘minder zoet’ is gedacht. De Gentleman Jack van Jack Daniels is verkrijgbaar voor 31,99. Voor wie ‘m nog niet kent, dit is een zachte, subtiele whiskey met tonen van vanille en kruiden.

Visstraat 10

Stadsslijterij Den Bosch
Cote tips voor een gezellig Pasen
tips voor een gezellig Pasen Cote

High Tea of Diner bij Côte


Paaszondag en paasmaandag ben je – samen met vrienden en familie – welkom bij Côte voor een high tea of diner. In de middag tussen 12.00 en 16.00 schuiven jullie aan voor een speciale Paas High Tea (34,50 pp) met verrassingen van hartige en zoete lekkernijen, perfect gecombineerd met een assortiment aan verschillende theesoorten. Voor de jongere gasten is er een betoverende Paas Kids Tea met leuke bezigheden en lekkernijen. ’s Avonds wordt er een menu geserveerd geïnspireerd op ‘het witte goud’. Yes! Je leest het goed. Côte trapt af met het aspergeseizoen! De gerechten zijn ook los te bestellen en gewoon van de kaart bestellen is natuurlijk mogelijk. Reserveren en het menu bekijken kan online.

PS. Eerste Paasdag ’s avonds nog even dansen? Een paar deuren verder start bij Roels om 22.00 de Sing-A-Long!

Korte Putstraat 4

Tentoonstelling Mannen, vrouwen en hun apparaten_Design Museum Den Bosch_huishouderlijke apparatuur_genderrollen_foto Ben Nienhuis (16)
Tentoonstelling Mannen, vrouwen en hun apparaten_Design Museum Den Bosch_huishouderlijke apparatuur_genderrollen_foto Ben Nienhuis (18)

Wandel langs het Design Museum


Wij zijn gigafan van het Design Museum. Zelfs als je niet van musea houdt, dan vind je deze leuk. Het Design Museum exposeert namelijk altijd toffe onderwerpen. Dit keer over de apparaten die de afgelopen decennia ons leven zijn ingeslopen, zoals stofzuigers, föhns, televisies en walkmans (nu ik dit schrijf, weet Gen Z wel wat een walkman is?). En hoe al deze technische apparaten invloed hadden op de rolverdeling tussen man en vrouw. Hoe duidelijk speelden advertenties in op de stereotype rolverdeling? De nieuwe tentoonstelling ‘Mannen, vrouwen en hun apparaten’ is een zeker een bezoek waard. Een ideale toevoeging aan je Eerste of Tweede Paasdag! Dan kun je meteen je eigen eierkoker vergelijken met het vintage exemplaar in de expo.

De Mortel 4

Heerlijk Pasen met de FAMtastische High Tea bij De FAM


Ken je die leuke foodmarkt in de Uilenburg al? Je kunt niet alleen à la carte gerechtjes bestellen bij de 8 verschillende keukens. Ook organiseert de foodmarkt zelf leuke dingen. Zoals de gloednieuwe FAMtastische High Tea! Helemaal samengesteld in De FAM-stijl: kleurrijk en lekker een tikkie anders.

Bij de FAMtastische High Tea wordt onbeperkt thee (ook verse munt, gember en citroen) geserveerd. Daarnaast krijg je verse jus d’orange, broodjes pan con tomato, geitenkaas met vijgen & zoete aardapelcrème, vegetarische ricotta-spinazie quiche, en bospaddestoelen-truffelsoep. Als lekkere zoetigheden voor bij de high tea komen er petit fours, macarons en cheesecake op tafel. Klinkt als een ideale dag tijdens de paasdagen, toch? Reserveren kan via de website.

PS. Kom je met de kids? Zij kunnen zelf paaseieren verven bij De FAM.

Korenbrugstraat 8

FAMtastische High Tea Den Bosch Foodmarkt De FAM
Tour des Vins / Saluut Vught

Paasbrunchen bij Saluut in Vught


Om deze hotspot in Vught kun je inmiddels niet meer omheen. Bij Saluut kun je gewoon lekker eten en drinken. Ennnn, dus ook tijdens Tweede Paasdag. Dan wordt er een speciale paasbrunch geserveerd van 5 gangen met ingrediënten geïnspireerd op Pasen en natuurlijk de lente. Tussen 12.00 en 12.30 is het ontvangst met een aperitief en om 16.30 stap je voldaan weer de frisse lucht in. 5 gangen inclusief aperitief is 65 euro per persoon. Reserveren kan online. Maar wees snel, Saluut kennende gaat het rap (en spoiler, wij zitten hier dan ook).

Koestraat 54, Vught

Nog meer tips tijdens de paasdagen


Wij weten al wat we gaan doen tijdens de Paasdagen. En als we ons buikje rond hebben gegeten plakken we er een fijne wandeling achteraan! Kunnen we daarna weer lekker aan de paaseieren. 

Happy Easter!

Fotocredits: Ben Nienhuis, Anne&Max, Foodmarkt De FAM, De Stadsslijterij, Côte bar bistro

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.