paastakken den bosch city

In deze blog inspireert Mechteld jullie over Pasen: de leukste activiteiten voor het hele gezin

Hoewel we de paraplu té vaak moeten openklappen en er soms een pittige wind waait, is het voorjaar toch echt weer begonnen. Gelukkig maar, want wat ben ik toe aan een zonnetje en ‘met zonder jas’. Carnaval is voorbij, en dus kunnen we weer uitleven naar het volgende feest: Pasen. Maar wat zijn nou de leukste activiteiten voor het hele gezin? 

Pasen is een echt familiefeest. Want zeg nou eerlijk, als volwassene ga je (meestal) niet in een weiland rondrennen met een leeg mandje om wat eieren te zoeken. Eieren genoeg in de supermarkt. Behalve een extra dag vrij en misschien een uitgebreide brunch deed ik in mijn kinderloos bestaan niet echt veel aan Pasen. 

Maar sinds ik een kindje heb, is dat wel wat veranderd. Hoe leuk is namelijk om lekker wat quality time als gezin te hebben, de paashaas te ontmoeten en eieren te zoeken of te schilderen. En dus ook een super grote lach op het gezicht van je kindje te zien. Want daar doe je het uit eindelijk toch voor. 

In deze blog lees je welke leuke activiteiten je allemaal met je gezin kan doen in en rondom Den Bosch. 

boerenmert den bosch city

Uitjes voor het hele gezin

Met Pasen is het natuurlijk de uitgelezen kans om er met je gezin op uit te gaan. Niet alleen om eieren te zoeken, maar ook gewoon om wat tijd met elkaar door te brengen. Lees hieronder mijn tips voor een uitje met het hele gezin.

Sneller, Beter, Mooier – Design Museum

Deze tentoonstelling is ook leuk voor volwassenen, maar speciaal voor kinderen extra leuk. “Ontdek de fascinatie voor snelheid, ervaar de jacht op de milliseconde en beleef de hoogtijdagen van gestroomlijnd design!”  Ben je enthousiast geworden? Check dan de website van het Design Museum met alle info en de tickets. 

Design Museum11:00 – 17:00 – 8/9/10 April 2023

Het Feest van de Hertog – Het Noordbrabants Museum

Deze voorstelling is speciaal voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en de 7 jaar. Je kan de voorstelling zien op tweede paasdag (10 april) om 11.30 en om 14.00 uur.  Twee gezinsleden mogen gratis naar binnen en voor elk overig gezinslid betaal je 7 euro. Kijk hier voor informatie en tickets. 

Het Noordbrabants Museum – 11:00 & 14:00 uur – 10 April 2023

Efteling: de tentoonstelling – Het Noordbrabants Museum

Mocht je nu nog wat tijd over hebben na je bezoek aan de voorstelling ‘Het Feest van de Hertog’ , dan kan je natuurlijk altijd ook een kijkje nemen bij de Efteling: de tentoonstelling in het Noordbrabants Museum. Tijdens deze expo word je meegenomen in de 70 jaar oude geschiedenis van het park. Speciaal met een speurtocht voor de kinderen. Wij bezochten de expo al eerder en schreven er een blog over. Reserveer wel kaartjes en tijdslot voor Het Noordbrabants Museum. Want, zeker met Pasen, wordt er drukte verwacht. 

Het Noordbrabants Museum – 11:00 – 17:00 – 8/9/10 April 2023

Boerenmert – Liempde

Op tweede paasdag (10 april) vind je in Liempde (15 min rijden vanaf Den Bosch) de ‘Boerenmert’.  Hier zijn allerlei leuke activiteiten te doen die je doen geloven dat je zo in de jaren ’20 beland bent, zoals een oud Hollands schoolklasje van ‘Ot en Sien’. Op deze markt uit grootmoeders tijd beleef je het echt nostalgische dorpsgevoel. Ook shop je er de leukste biologische producten en zijn er tal van spellen en activiteiten te doen. Voor meer informatie en het programma bekijk je hier de website. 

Boerenmert  – 10:00 – 17:00 – 10 april 2023

Efteling expo Den Bosch City
papier hier Efteling expo Den Bosch City

De leukste activiteiten om thuis te doen

Een eigen Paasmandje knutselen
Niks is leuker voor kinderen met Pasen dan eieren zoeken. Hiervoor heb je uiteraard een mandje nodig. Check deze website voor een leuke knutseltip, of koop natuurlijk bij de Action of Blokker een leuk mandje. De winkels liggen er vol mee rond deze tijd. Ben je nou helemaal in to het knutselen? Op Pinterest heb je ontzettend veel knutseltips met het thema ‘Pasen’. 

Eieren schilderen
Wist je dat eieren symbool staan voor vruchtbaarheid, met daaraan gekoppeld de lente? Al eeuwen schilderen mensen eieren om de start van het voorjaar te vieren.  Je kan natuurlijk de eieren, die later door de kids gezocht moeten gaan worden, mooi gekleurd kopen in de supermarkt. Rond Pasen liggen er altijd wel voorgekookte gekleurde eieren in de schappen. Het is natuurlijk nog leuker om de kinderen de eieren te laten versieren of verven. Bij de Blokker hebben ze nu setjes met speciale houdertjes waar je je eieren tussen kan klemmen. En Albert Heijn geeft nog meer tips over alles wat je moet weten voor je eieren gaat versieren. Ook geeft Albert Heijn geeft prijs hoe je op natuurlijke wijze eieren een kleurtje geeft. 

Eieren zoeken
Voordat de kinderen eieren kunnen gaan zoeken, moet de paashaas (lees: jullie dus papa en mama!) de eieren nog verstoppen. Je kan ze natuurlijk in je tuin of met minder lekker weer in je huiskamer verstoppen. Plezier gegarandeerd! Tip: je kan natuurlijk ook kleine cadeautjes of gezonde snackjes verstoppen, of natuurlijk chocolade paaseieren. Ikzelf verstop altijd ook wat gezonds want tja, je wil toch ook niet dat je kinderen alleen maar suiker binnenkrijgen. Snoepjes en koekjes van De Kleine Keuken doen het altijd goed.  

Een paasspeurtocht uitzetten
Wil je nu echt next level eieren zoeken… Dan kan je er ook voor kiezen om een speurtocht uit te zetten door de straat, het bos, of net waar je met Pasen een leuke wandeling wil maken met je gezin. Net even wat meer moeite voor papa en/of mama. Maar ook dubbel zo veel plezier. Op de website van Onderwijswereld vind je alles wat je nodig hebt. Hang van tevoren de plaatjes (a4’tjes) op in de straat (of waar je maar wil) en verstop de eieren in de buurt van de plaatjes. Geef de kinderen daarna het overzicht van alle plaatjes die ze moeten zoeken en vertel ze dat bij de plaatjes de eieren verstopt zijn. Et voilà…  je hebt een superleuke speurtocht. 
Tip voor de wat oudere kinderen: gebruik niet alleen de plaatjes om de eieren te vinden, maar laat ze ook de letters opschrijven en de Paas-zin raden. 

Paas Brunch Den Bosch City

Pasen in Rosmalen

Kom je, net als ik, uit Rosmalen? Of vind je het niet erg om de Bruistensingel over te steken voor wat extra paasplezier? Dan zijn deze activiteiten mogelijk wat voor jou! 

Paasknutselen
Houden jouw kinderen ook zo van knutselen? Kom op de donderdag voor Pasen naar de knutselmiddag bij Wijkcentrum Windkracht 5.  
Kosten: €2,50 
6 April 14:30 – 16:00
Windkracht 5

Paasfestijn
Op tweede paasdag ben je bij Wijkcentrum Windkracht 5 welkom voor een heus Paasfestijn. Dans mee op de leukste hits in de XL-disco, krijg een paasballon, ontmoet de paashaas en zoek eieren. Hier wil je bij zijn!!
Kosten: €2,50
10 April 11:30 tot 13:00
Windkracht 5

Paasspeurtocht
Ook dit jaar organiseert SJV Rosmalen weer een Paasspeurtocht door het centrum van Rosmalen. Op tweede paasdag is dit de leukste activiteit voor het hele gezin. Geniet van het voorjaar en van het prachtige dorpscentrum en zoek tegelijk naar de papieren paaseieren in de etalages van de winkels. Start op de Driesprong, waar je bij de tent van het SJV je opdrachtkaart koopt en start wanneer jij wil aan deze leuke speurtocht. 
Kosten: €2.00 voor kinderen, volwassenen gratis
 8 April tussen 10.00 en 16:00
Driesprong

pasen 3 den bosch city

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog helemaal geïnspireerd geraakt om er een paar te gekke paasdagen van te gaan maken met je gezin. 

Weet jij nou nog andere leuke activiteiten voor het hele gezin tijdens Pasen? Laat het dan even weten in een reactie. 

Fijne Paasdagen! 

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.