De leukste dingen om te doen dit voorjaar


Soms houdt het weer ons voor de gek, maar het is toch echt alweer voorjaar. Overal groeien narcissen, de vogeltjes tjilpen vrolijk en we gaan (hopelijk snel) weer met blote benen naar buiten. We gaan lange weekenden tegemoet en door het zonnetje op onze bol hebben we zin om op het terras te zitten. Maar wat heeft Den Bosch – naast die fijne terrassen – voor ons in petto? We zetten een aantal leuke dingen om te doen dit voorjaar voor je op een rijtje:

Binnenactiviteiten in Den Bosch dit voorjaar

 

 • Als dat weertje toch even tegenzit, dan zijn er genoeg dingen om te doen met een dak boven je hoofd. Denk bijvoorbeeld aan een cursus Spaans bij Adriana – kun je vast oefenen voor je vacay!
 • Heb je zin om lekker te relaxen? Ga dan voor een floatsessie bij Cloud Seven in Vught. Helemaal zen word je ervan en het is goed nog eens goed voor je body.
 • Liever de creatieve kant op? Check of je terecht kunt voor een workshop bossche bollen maken bij Choco Loca of één van de andere toffe workshops in Den Bosch.
 • En voor de sportievelingen onder ons, die eens wat anders willen dan hun eigen sportschool, is een uitstapje naar Boulderhal Bossche Boulders. Nooit gedaan? Er is een gratis introductieles voor volwassenen.
 • Een andere favoriet is een filmpje of voorstelling bezoeken bij de Verkadefabriek. Leuke om te onthouden is het Queer Arts Festival op 7, 8 & 9 juni. De programmering belooft veel goeds deze dagen!
 • Voor een avondje wat anders dan ‘zomaar een drankje doen’, ga dan arcadespelletjes doen bij Barkade of één van de andere spelhallen.
 • Of ga wél lekker zomaar een drankje doen!
22 Shades of Blue
WINDSURF DEN BOSCH 3

Activiteiten voor buiten

 

 • Het seizoen voor windsurfen is al een tijdje begonnen. Een paar zomers geleden stonden we zelf op de surfplank op het Engelermeer. Het lijkt makkelijker dan je denkt. Meer weten? Check onze ervaring hier!
 • We blijven even op het water, want bij 22 Shades of Blue huur je een boot, sloep, kano of sup. Vanaf de Tramkade ontdek je de Bossche wateren. Zelfs met wat minder mooi weer, is kanoën of suppen een leuke outdoor workout.  Check hun Insta voor mogelijkheden en boek via de link in de bio!
 • Ik houd dus enorm van wandelen. Met de eerste zonnestralen laat ik alles uit mijn handen vallen en kies ik een willekeurige wandelroute. Mijn collega Fleur zette eerder al een paar mooie wandelroutes op een rijtje. Mijn favo: rondje Moerputten!
 • Vergeet vooral alle events niet dit voorjaar! Zo staan Gezellige Zaken, het Speciaalbierfestival, Wijnfestival en Jazz in Duketown weer op het programma. Heerlijk buiten genieten met je vrienden van muziek en de gezellige sfeer. Waar we in Den Bosch zo goed in zijn!
Gezellige Zaken Den Bosch Hemelvaart
moerputten den bosch city

Plan de leukste activiteiten tijdens de meivakantie met kids

 

De meivakantie is dit jaar van 27 april t/m 5 mei . Met een beetje mooi weer ga je lekker het water op (zie hierboven buitenactiviteiten). If not, dan hebben we nog een paar leuke tips:

 • Dikke aanrader met je kids is Kindertheater Pietepaf – een kindertheater voor én met kinderen. In het weekend (elke zaterdag en zondag) om 11.00u en 13.00u zijn er voorstellingen voor kinderen van de leeftijd 3+ (t/m 8 jaar).
 • De kids meenemen de stad in voor een lekker bakkie? Neem dan eens plaats bij Nom Nom. Hier (zoals op wel meer plekken) hebben ze ook een ‘babychino‘ op de kaart staan. Een lekker kopje opgeschuimd melk volledig kids-proof.
 • Of ga naar kidsproof locaties als The Happiness Café en Foodmarkt De FAM. Hier duiken de kids de speelhoek in, terwijl jij rustig kunt lunchen.
 • Hier is geen strakblauwe hemel voor nodig (als zou het wel fijn zijn): het klimbos bij de IJzeren Man in Vught. Is je kleine oud genoeg, laat haar/hem dan lekker ravotten in het klimbos van IJM. 
 • Theater aan de Parade heeft een aantal leuke kindervoorstellingen op de agenda staan tijdens de meivakantie. Zo zijn er voorstellingen voor kids vanaf 1 jaar, vanaf 3 jaar, vanaf 6 jaar en vanaf 8 jaar.

Nog meer leuke dingen om te doen in Den Bosch


Zoek je meer inspiratie? Lees dan ook eens onze 9x gratis activiteiten in Den Bosch of Low budget activiteiten. Of check de Weekend Guide. We’ve got you covered!

Natuurlijk is er nog veel meer te doen. Denk bijboorbeeld aan een high tea bij Zoetelief of Pilkington’s (die overigens ook een fijne tuin hebben!). Of trakteer jezelf op een ijsje na een fijne wandeling. Wat zijn jouw favo lente-activiteiten? Laat het ons weten!

Happy Spring everyone!

Fotocredits: Den Bosch City

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

hotspots, guides & winacties in je mail


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang …

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.