Velen van jullie kennen het misschien wel: Social Label, te vinden op de Tramkade in Den Bosch. Maar wat doen ze daar nu eigenlijk precies?

Nieuwe vaardigheden leren, groeien en meedoen aan de samenleving is voor iedereen belangrijk. Helaas kan niet iedereen deze aansluiting makkelijk vinden en direct aansluiten in de maatschappij, laat staan op de arbeidsmarkt. En dan is daar Social Label.

Social Label: Waardevol werk


Social Label neemt initiatief in het helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast het ontwikkelen van productlijnen in werkplaatsen bij o.a. de zorg, krijgen mensen in het Social Label Lab de mogelijkheid om samen te werken met ontwerpers zoals het Bossche ontwerpduo Jos Kranen en Johannes Gille. In de maak-ateliers worden naar hartenlust skills ontwikkeld, komen talenten tot bloei en worden zo waardevolle producten gemaakt waar ze echt trots op kunnen zijn.

De designproducten worden wereldwijd verkocht in de Social Label Shop. Social Label is een groeiend (inter)nationaal merk met sociaal duurzame designproducten die ontwikkeld zijn voor mooi werk en waardering voor iedereen. Met haar tastbare designcollectie en designlab voor staan ze voor een mensgerichte economie, waar diverse ontwerpers en werkplaatsen aan meedoen.

Social Label is een groeiende beweging die streeft naar een sociaal duurzame, inclusieve economie.

Social Label Tramkade

Inspiratie en vakmanschap


Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leren van ontwerpers. Denk hierbij aan Kiki van Eijk, Dick van Hoff, Edwin Vollebergh (Studio Boot) en Piet Hein Eek (bekend van Sloophouten meubelen). Zij inspireren met hun creativiteit en vakmanschap. De ontwerpers zijn gevraagd een designproduct op maat voor hen te ontwerpen om zo een nieuwe stap te zetten en met trots eraan te werken.

Social Label Werkwarenhuis

Hoe alles samenkomt in het Werkwarenhuis


In Den Bosch gebeurt er vooral veel in het Werkwarenhuis met pop-up restaurant Van Aken en Club W aan de Tramkade – waar kunst en cultuur samenkomen. Hier vinden uiteenlopende groepen mensen elkaar. Het is een veelzijdige ontmoetingsplek tussen makers, publiek en toegepaste kunstenaars (ontwerpers, dansers, performers) die veel van elkaar leren. Hier vind je ook het Social Label Lab met een concept store en maak-ateliers. Het Werkwarenhuis is met al deze functies samen een creatieve sociale community aan de Tramkade, een mooie industriële locatie van Den Bosch, aan het water.

Het boek: Social Label Works


De oprichters: Petra Janssen (Studio Boot) & Simone Kramer (C-mone) brachten een boek uit over het ontwerpen van werk. Het boek Social Label Works zoomt in op de ‘design by doing-benadering’ die zij hanteren. Naast inspirerende beelden van de collecties, lessen in socio-economics, kwantitatieve en kwalitatieve impactmetingen vind je hier ook interviews met makers en designers. Het geeft vooral een hele goede kijk in wat voor mooie, innovatieve producten ontworpen worden. Bovendien gemaakt door mensen die zo hun skills verder ontwikkelen en doorstromen in de maatschappij of naar de arbeidsmarkt. Wij worden daar blij van.

Social Label Works boek

Ben jij geïnteresseerd in sociale economie? Dan mag je deze zeker niet overslaan!

Ga eens kijken in het Werkwarenhuis, of beter nog: schaf meteen dit boek aan in onze Shop. Dit past niet alleen goed op jouw salontafel, maar helpt ook nog eens om nog meer mensen een toekomst te bieden!’

SPECIAAL voor DEN BOSCH CITY lezers
[product_category per_page=”3″ columns=”3″ orderby=”menu_order title” order=”ASC” category=”social-label”]

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok