Pak je agenda erbij, dit is de complete agenda voor de feestdagen in Den Bosch – een Bossche December to remember!


Het seizoen van knusse winterdagen, glühweintjes en cadeautjes is ein-de-lijk aangebroken. Ook in Den Bosch gaan we een gezellige tijd tegemoet waar we samenkomen met familie en vrienden. Weten waar jullie moeten meeten de komende tijd? Lees het in deze complete feestdagen agenda!

Den Bosch City in de winter

Koning Gilgamesj (8+) – 8 december

 

Een verhaal over vriendschap en verdriet dat je voelt als je een dierbare verliest. Deze eigentijdse show van een oud geschreven verhaal door de ogen van een kind. Het publiek krijgt invloed op de gebeurtenissen op het podium. Het publiek kan met behulp van interactieve puzzels bepalen hoe het verhaal zich ontwikkelt. Help jij Sama het verhaal af te maken? Tickets en alle info vind je bij Theater aan de Parade.

Theater aan de Parade
Vrijdag 8 december
19.30 uur

Heilige Huisjes Festival – 9 december t/m 7 januari

 

Van 15 december tot en met 28 december wordt op vijf pleinen in de Bossche binnenstad het ‘Heilige Huisjes Festival‘ georganiseerd! De Heilige Huisjes (knipoog naar naar de houten huisjes bekend van de traditionele kerstmarkten) zijn ontworpen door vijf Bossche ontwerpers en krijgen elk een ander thema. Bij de Heilige Huisjes worden ook knusse activiteiten georganiseerd, die binnenkort bekend worden gemaakt. Op de Parade gaan ze iets langer door, namelijk van 9 december t/m 7 januari. Het Heilige Huisjes Festival is – en de programmering eromheen – voor iedereen gratis te bezoeken.

Kerkplein, Minderbroedersplein, Wilhelminaplein en Burgemeester Loeffplein
15 t/m 28 december 2023
Parade

9 december 2023 t/m 7 januari 2024

Kerst in Spellewaard – 9 december

 

Kerstmarkt 2023 in Zaltbommel! Zet het maar alvast in je agenda: bij De Schans komt er een kerstmarkt. Er zijn diverse kramen, hapjes en drankjes en de kinderen kunnen met de kerstman op de foto.

Zaltbommel
Zaterdag 9 december
14.00 – 20.00 uur

Kerst Fair – 13 december

 

Een gezellig avondje uit in mooie kerstsfeer. Shoppen, borrelen, live muziek. Dit wordt een gezellige avond in de Groote Wielen!

Windkracht5, Rosmalen
Woensdag 13 december 19.00 uur

Winter in Den Bosch

Wintercircus Pallasso – 15 december t/m 1 januari

 

Het enige echte Brabants wintercircus Pallasso is terug in Den Bosch. Geniet van de gezelligheid in Den Bosch en laat je verrassen door een winters circussfeer. Het wintercircus is leuk voor alle leeftijden.

P2 bij Sportiom
15 december t/m 1 januari

Marché Noël – 16 december

 

Op zaterdag 16 december van 11.00 tot 22.00 is er op Marché Noël van alles te doen: leuke kraampjes met kerstspulletjes (handmade Bossche producten), activiteiten voor kinderen, een kerst Sing-a-Long (met onder andere Winter Wonder Brass!) en natuurlijk lekker eten en drinken (hallo glühweintjes, braadworsten en warme choco). Dit wordt gegarandeerd de gezelligste samenkomst met je vrienden – zie je daar!

Anne Frankplein
Zaterdag 16 december
13.00 – 21.00 uur

Heineken Fanfare Kerstgala – 16 december

 

Laat je betoveren door de magische sfeer van Kerstmis tijdens de spectaculaire Kerstgala van Heineken Fanfare ‘s-Hertogenbosch. Dit wordt een avond om nooit te vergeten, gevuld met prachtige melodieën, indrukwekkende zang en dans en de warmte van het feestseizoen. Zorg ervoor dat je je kaartjes op tijd bemachtigt, want dit betoverende evenement wil je niet missen.

Heineken Ontspanningscentrum
Zaterdag 16 december 20.00 uur

Kerstmarkt bij IJzeren Man – 16 en 17 december

 

De IJzeren Man kerstmarkt keert weer terug! De sfeervolle en gezellige kerstmarkt bij deze bijzondere plek vindt plaats op het verharde terras. Je vindt er 200 nostalgische houten kramen, vuurkolven en de leukste kerstversieringen. Laat je sportieve kant zien en doe op zondag 17 december mee met Santa Fun Run.

IJzeren Man, Vught
Zaterdag 16 december 11.00 – 18.00 uur
Zondag 17 december 11.00 – 17.00 uur

Kerststallen Route – 17 december t/m 7 januari

 

Bekijk de sfeervolle kerststalletjes in de binnenstad van Den Bosch en beleef de betovering van kerst! Bewonder prachtig versierde kerststallen die verspreid zijn door de stad terwijl je door de schilderachtige steegjes van de binnenstad wandelt. Ook worden de Kerststallen Lettertjesspeurtocht, Kleurplaatwedstrijd en een Kerstverhaalroute georganiseerd. Onwijs leuk dus voor de kids! Laat je meevoeren op een magische Kerststallen Route, binnenkort meer info.

Binnenstad Den Bosch
17 december t/m 7 januari

De Sneeuwman – 20 december

 

Leuk voor het hele gezin! Het avontuur van Billy die door zijn zelfgemaakte sneeuwpop tot leven komt en samen op avontuur gaan. De sneeuwpop neemt Billy mee naar de Noordpool om de Kerstman te ontmoeten! Geniet met muziek van Oscar-winnende film De Sneeuwman van deze voorstelling in Theater aan de Parade

Theater aan de Parade
Woensdag 20 december 19.00 uur

De Brabantse Winter – 21 december 2023 t/m 7 januari 2024


Wintersprookjes worden werkelijkheid! Tijdens De Brabantse Winter wordt de Brabanthallen 18 dagen lang omgetoverd tot een winterparadijs met talloze winterse activiteiten voor jong en oud. Ga naar de Kerstmarkt voor de leukste kerstitems onder de kerstboom of naar de Apres Ski XXL voor een lekker feestje en koud biertje. Of laat je schaatstalenten zien aan je vrienden op Schaatsbaan XXL. Natuurlijk hebben ze ook genoeg Bourgondische food en drinks, zoals een warme chocolademelk, een glühwein of een winterse cocktail. 

Brabanthallen
21 december t/m 7 januari

Alex Klaassen | No Ponies – 22 december

 

Alex Klaassen is terug in Den Bosch! Na het succes met Showponies 1 & 2 en Snowponies is Alex Klaassen dit keer alleen op het toneel met zijn voorstelling No Ponies. Net als in zijn eerdere shows zal Alex Klaassen weer een bonte stoet aan kleurrijke types de eenmansrevue passeren. Tickets en info via Theater aan de Parade

Theater aan de Parade
Vrijdag 22 december 20.00 uur

Winter in Den Bosch City

Holiday on Ice – 22 t/m 24 december

 

Het succesvolste ijshow bestaat dit jaar 80 jaar. Deze jubileumshow neemt je mee in het avontuur van Adam & Aurora in A New Day. Aurora ontmoet de knappe Adam die haar meeneemt in onze bonte wereld. Mysterieuze krachten trekken haar terug naar haar eigen kille planeet. Mis deze spannende achtervolging niet, meer info en tickets via Brabanthallen

PS. DBC’er Mandy laat deze maand al een sneakpeek via onze Insta zien tijdens de repetities in België!

Brabanthallen
Vrijdag 22 december 20.00 uur
Zaterdag 23 december 12.00 | 16.00 | 20.00 uur
Zondag 24 december 14.00 uur

Buitenbios im Schnee – 22 december t/m 6 januari

 

Mit großer freude präsentiert Verkadefabriek… de Buitenbios im Schnee! Ze toveren de binnenplaats om tot een winter-film-paradijs! In de kerstvakantie zie je de fijnste (kerst)films in de buitenlucht. Kleed jij je dik aan: skipakkie, mutsje, snowboots. Dan zorgen zij voor de rest. Koop nu kaarten!

Verkadefabriek
Vrijdag 22 december t/m zaterdag 6 januari

World Skate Center’s Bingopaleis X-mass XL-editie – 23 december

 

Het is weer tijd voor de legendarische WSC’s Bingo! Dit keer pakken ze extra uit want het is tenslotte een feestmaand. Er zijn dan ook dikke prijzen te winnen.. De avond wordt gehost door niemand minder dan Ron, Stino en Pim. Dat komt wel goed dus. Heerlijk, zo net voor kerst.. Kom lekker op tijd want de shotjes zijn zo op.. 18.00 uur aanvang + om 22.30 uur start de karaoke!

World Skate Center
Vrijdag 23 december 18.00 uur

Sint-Jan Vierde Zondag van de Advent & Kerstavond – 24 december

 

Op Vierde Zondag van de Advent komt de Politieharmonie naar de Sint-Jan. Deze kerstviering voor jong en oud start om 17.00 uur. Aansluitend om 21.00 uur begint de Plechtige Nachtmis en om 00.00 uur de Pontificale Nachtmis. 

Sint-Janskathedraal
Zondag 24 december 17.00 / 21.00 / 00.00 uur

Komt allen te samen – 24 december

 

Komt allen te samen bij de traditionele openlucht kerstviering in Orthen. Geniet van de sfeervolle ambiance van muziek en samenzang en kom luisteren naar een eigentijds kerstverhaal. De sfeervolle omgeving van Fort Orthen met lichtjes, vuurtjes, glühwein en warme chocomel zorgen, samen met de muziek en samenzang, voor het ware kerstgevoel. 

Fort Orthen
Zondag 24 december 19.00 – 20.00 uur

Snuffelmarkt – 26 december

 

Snuffel op Tweede Kerstdag leuke dingen, gekke dingen, kostbare dingen of handige dingen. Er is van alles te vinden op deze snuffelmarkt. Iedereen is welkom om te snuffelen. Vergeet je kleingeld niet mee te nemen en scoor de leukste koopjes! 

Brabanthallen
Dinsdag 26 december 09.00 uur

Open Po-hohoho-dium – 26 december

 

Het Akoestische podium is laagdrempelig en biedt plek aan allerlei verschillende disciplines van dichters, muzikanten, vertellers, kleinkunstenaars, goochelaars, zangers, singer-songwriters, comedians tot andere die hun talent willen delen. Gratis entree. 

Station Zuid
Dinsdag 26 december 15.00 uur

Fien en Teun de musical (2+) – 27 december

 

Het liefste boertje en boerinnetje zijn terug in het theater met een nieuwe familiemusical ‘Bonte avond op de boerderij’. Fien, Teun en hun dierenvriendjes doen allemaal mee en jij kan ze zien in Theater aan de Parade op woensdag 27 december. Voor en na de voorstelling zijn de kleinste bezoekers welkom bij de ‘Boerderij Experience’. Spelenderwijs kunnen ze hier alles ontdekken over het boerderijleven. 

Theater aan de Parade
Woensdag 27 december 15.00 uur

Oliebollenbingo – 27 december

 

Vanaf 13.35 uur zijn de kassa en de zaal open. De entree bedraagt € 3,- per kind, bij voorkeur contant te betalen. Neem je pen of stift mee! SJV Rosmalen zorgt voor een glaasje ranja en natuurlijk een heerlijke oliebol voor alle deelnemers. 

De Kentering, Rosmalen
Woensdag 27 december 14.00 uur

Hans Tervoort | OudejaarsconferHans – 29 en 30 december

 

Wat is nou leuker dan een échte Bossche oudejaarsconference? Bosschenaar Hans Tervoort doet dit jaar zijn eigen oudejaarsconferHans met het thema ‘Oud & Nieuw’. Niet alleen omdat we het nieuwe jaar in gaan maar ook omdat hij vergelijkingen maakt tussen het oude en het nieuwe Theater aan de Parade, hoe het er vroeger aan toe ging in Den Bosch en hoe Den Bosch vroeger werd beleefd en nu. Ook voor degenen die weinig weten over Den Bosch is het een aanrader! 

Theater aan de Parade
Vrijdag 29 december 20.00 uur
Zaterdag 30 december 20.00 uur

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest in Concert – 30 december

 

Beleef een van Disney’s wereldberoemde films ter wereld: Pirates of the Caribbean. Deze kerstvakantie keert de piratenfilm naar de Brabanthallen. Componist Hans Zimmer heeft opnieuw een meesterwerk neergezet. Niet alleen de soundtrack is te horen, ook is de film te zien op het grote witte doek. Lukt het Jack Sparrow om de sleutel van Davy Jones’ hart te krijgen of zal hij zijn ziel moeten geven? 

Brabanthallen
Zaterdag 30 december 18.30 uur

Nijntje De Musical (2+) – 5 januari

 

In Nijntje de Musical viert Nijntje haar verjaardag en ontmoet ze nieuwe vriendjes. Kom naar Theater aan de Parade voor dit gezellige familie-uitje. Ontdek het nieuwe verhaal van Nijntje, vol met vrolijke liedjes en herkenbare nummers. Vergeet je Nijntje knuffel niet mee te nemen! 

Theater aan de Parade
Vrijdag 5 januari 13.30 en 15.30 uur

A Bossche december to Remember!


Wat hebben wij zin in de feestdagen! Tel jij ook al af met een adventskalender? Of wellicht zoek je nog inspiratie om uit eten te gaan tijdens Kerstmis. Hoe dan ook, de winter in Den Bosch wordt geweldig!

Fotocredits: Den Bosch City

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.