Met deze blog nooit meer cadeau-stress, redacteur Harmen geeft cadeautips!

Ja hoor, het is bijna zover en je hebt nog niets voor onder de boom = cadeau-stress!
Helemaal niet nodig. Want is het niet gewoon heerlijk die speciale man in je leven iets leuks voor Kerstmis te geven? Of hij nu je man, vader, broer of vriend is. Harmen zet hier zijn verlanglijstje op een rijtje als inspiratie. Oh, en als je het nou écht niet weet, dan kun je altijd nog een Den Bosch Cadeaukaart geven. Zo kiest ‘ie zelf het allerleukste kado!

Bounce Valley: LUCHTKUSSENPARK VOOR KIDS ÉN VOLWASSENEN

 

In het najaar van 2023 opende Bounce Valley: bijna 2.000 m2 aaneengesloten luchtkussens met obstakels, glijbanen en andere hindernissen voor kinderen en volwassenen. Volwassenen? Jazeker, want heb jij nooit willen strijden tegen je vrienden bij een Wipe Out, Obstacle Run of Last Man Standing? Dat kan vanaf nu! Er is een mega keuze uit leuke arrangementen. Want na het bouncen moet ook het maagje gevuld worden. Geef een sportief cadeau: maak meteen een reservering

Bounce Valley, Veldweg 22 in Hedel

Bounce Valley Den Bosch 1

Home brew likeur en oliën

 

Wil je nu echt een mooi cadeau waarvan je direct tijdens de feestdagen kunt genieten. Wij raden Barrique aan. En loop meteen eens helemaal door naar achteren. Daar vind je een mooie ruimte gevuld met de lekkerste zelfgemaakte dranken en oliën. Van de bekende Limoncello tot de meest interessante likeuren en oliën. Je kunt ze nog even proeven ook. De fles die je meeneemt, kun je personaliseren. Dit is geen alledaags cadeau en past heerlijk bij een goed diner.

Barrique, Vughterstraat 27

Den Bosch City KerstCadeau Man Barrique Den Bosch

TE GAAF: BOUW JE EIGEN WERKENDE PIANO VAN LEGO

 

Ja en nu worden we echt enthousiast hoor. Iets heel anders, maar ongeacht de leeftijd van de man in kwestie zijn wij gewoon helemaal fan van de allernieuwste, veel te toffe creaties van Lego. De Denen zijn helemaal los aan het gaan. Heb je de werkende klassieke typemachine (gewoon te gebruiken!) of echt werkende vleugel (hoe gaaf is dat, je bouwt gewoon een heel hamertjes-meganisme) al gezien? Of dit wildboeket dat op afstand niet van echt te onderscheiden is? Wij vinden dit meer dan prachtige cadeaus, een kunstwerk voor in je woonkamer. En zeg nou eerlijk? Stiekem vinden we een middag iets bouwen terwijl het buiten regent, toch allemaal geweldig? Het mooie: deze creaties haal je gewoon bij Otten Speelgoed in de Nieuwstraat.

Otten Speelgoed, Nieuwstraat 16

Den Bosch City KerstCadeau Man Lego piano
Den Bosch City KerstCadeau Man Lego typemachine
Den Bosch City KerstCadeau Man Lego bloemen

[products columns=”2″ orderby=”title” order=”ASC” ids=”9403, 9397″]

Den Bosch in je woonkamer

 

Dit is een pronkstuk voor elke trotse Bosschenaar. Een hele gave skyline van onze stad in je woonkamer, gang of slaapkamer. Serieus mooi voor onder de boom. Check de CityShapes in verschillende formaten, en ook nog eens van verschillende materialen zoals zwart mdf, populierenhout, eikenhout en notenhout. Zo heb je zometeen gewoon De Sint Janskathedraal, de Drakenfontein, het Zwanenbroedershuis, het Provinciehuis en nog wat Bossche Iconen aan je muur hangen. Succes gegarandeerd! Haal ‘m hier met speciale Den Bosch City korting: CityShapes

De beste boeken

 

We nemen je weer heel even mee naar een van de meest traditionele cadeau-tips, maar alleen al omdat het kopen ervan een van onze favoriete belevingen is bij een van de mooiste boekhandels van Nederland: Adriaan Heijnen. Door de vele verschillende ruimtes van deze boekhandel struinen is een cadeau op zich, maar natuurlijk geven we je ook wat boekentips:

  • Homo Deus | Yuval Noah Harari. Over waar de mensheid heen gaat. Dit boek gaat op zoek naar onze menselijkheid en wat dat betekend in een snel veranderende wereld. Het laat je anders kijken naar het mens zijn, en onze toekomst. Een echte eye-opener, wij vonden ‘m nog beter dan zijn boek Sapiens.
  • Gouden Dagen, een heerlijke Roman van Berend Sommer. Wij waren meteen fan van deze schrijven en lazen al zijn 3 boeken binnen 2 maanden uit.
  • Social Label Works, een boek vol inspiratie. Er gebeuren zoveel interessante projecten, recht onder onze neus hier in Den Bosch. Een boek vol met mooie, inspirerende kunstprojecten vanuit Social Label (ja, die van de Tramkade). En je koopt ‘m hier direct via Den Bosch City: Social Label Works.
  • De meeste mensen deugen, van Rutger Bregman. Veel over gesproken maar het blijft gewoon een prachtig en interessant boek. Dikke aanrader. We zijn zo slecht nog niet! Nee echt.
  • Een goede raad, van J.K. Rowling. Ja, die schrijfster van Harry Potter. Ze heeft meer geschreven. Dit boek heeft niets met tovenaars te maken, maar neemt je mee naar een dorp in England en de intriges die er spelen. Het is een interessante roman over klasse-verschil, achtergronden, liefde en menselijkheid.
  • Reizen: Omwegen. Met een antieke Land Cruiser de wereld in, in dit geval Zuid Amerika. Is dit stiekem niet de droom van elke (avontuurlijke) man?
  • En dan een klassieker, maar wij kennen niemand die het geen fantastisch boek vond. De Alchemist van Paulo Coelho. A must read.
  • En om onszelf nog even uit te dagen: Ons feilbare denken, van Daniel Kahneman (bekend van Thinking Fast and Slow). Dit boek toont aan dat we een stuk minder rationeel zijn dan we denken. Geeft je een heleboel interessante inzichten.
  • En nog een avontuurlijke Roman: Ik reis alleen (Samuel Bjork). Een scandinavische triller over een zesjarig meisje dat vermoord gevonden wordt. Om haar nek de tekst ‘Ik reis alleen’. Wij hadden ‘m in no-time uit.

Adriaan Heijnen, Kerkstraat 27

Den Bosch City KerstCadeau Man Boek Gouden Dagen Berend Sommer
Den Bosch City KerstCadeau Man spellen Camel Up
den bosch city kerstcadeau man spellen pinguinparty
den bosch city kerstcadeau man spellen wingspan
den bosch city kerstcadeau man spellen

Gaming Time

 

Een kerst-cadeau-lijst is niet compleet als er niet een paar spel-tips opstaan. En ook hier weer een prachtige winkel midden in het centrum van Den Bosch waar deze spellen op je staan te wachten: De Dobbelsteen. We laten Monopoly, Risk, Carcassonne en Kolonisten achterwegen, maar komen met een paar andere tips.

  • Camel Up. Ja, we starten met een ware Kamelenrace. Deze keer hoeft je geen ballen te gooien, maar zet je in op kamelen. Met deze kamelen weet je zelden waar je aan toe bent, en je kunt de race ook nog beïnvloeden. Het is een groot gekkenhuis van ongeloof en overtuiging. Heerlijk spel, lekker snel en interactief. (+/- €50)
  • Dominion. Een toegankelijk maar serieus deck-building spel. Verzamel kaarten maak je hand steeds sterker. Door het maken van combinaties scoor je steeds meer overwinningspunten, maar deze komen ook in je hand en zitten tijdens het spel maar in de weg. Welke strategie kies jij? Het basisspel kent al verschillende spelvarianten, en dan zijn er ook nog eens heel wat uitbreidingen te koop. Oneindig spelplezier. (+/- €50)
  • Wingspan. Misschien wel het mooiste spel. Zit geweldig in elkaar en bestaat uit mooie attributen. Bij dit spel moet je echt vooruit denken om je beurten zo optimaal mogelijk te benutten. Alles is met elkaar verbonden en het spel blijft je uitdagen. (+/- €50)
  • Clever. Een dobbelspel met veel variatie, want elke worp geeft je een heel scala aan mogelijkheden. De naam zegt het al: benut jij je eigen worp, en die van je medespelers het slimst? (+/- €17)
  • Machiavelli. Ook hier zegt de naam van het spel veel, vernoemd naar Nicolas Machiavelli is dit een spel vol intriges. Spelers zijn niet 1 voor 1 aan de beurt, maar kiezen om beurten een personage, ieder met zijn eigen speciale eigenschappen. Het spel wordt gespeeld in de volgorde van deze personages. De moordenaar kan een ander personage vermoorden, maar weet hij dan wie hij vermoord? Als dief besteel je een personage, geen speler. Als je deze intriges overleeft ben je in staat een stad te bouwen en win je het spel. Totdat iemand het karakter de Condottiere kiest, dat gebouwen kan vernietigen.  Het spel is prachtig geïllustreerd en zorgt voor constante interacties tussen karakters en spelers. (+/- €18)
  • Pinguin Party, helaas uit de handel maar als je goed speurt moet je ergens nog doosjes op de kop kunnen tikken. Bouw een pyramide van pinguins. Het klinkt gemakkelijk, maar er zitten een paar voorwaarden aan, en die kunnen je wel eens erg verrassen. Werk je samen of pak je iemand aan. Doorzie jij het spel? Het ultieme spel met vrienden bij een borrel, voor jong en oud. Succes gegarandeerd. En wist je dat er in Den Bosch 1 keer per jaar het enige echte Wereldkampioenschap Pinguin Party georganiseerd wordt?

De Dobbelsteen, Vughterstraat 56

Bowers & Wilkins PX7

 

De meeste mannen houden van gadgets. En laat een van de mooiste audiomerken, Bowers & Wilkinks, nu net een nieuwe koptelefoon gelanceerd hebben met de allermooiste klanken. Wij raden hier het vorige model aan, de Bowers & Wilkins PX7 S2. Maar loop gewoon eens binnen bij HOBO HiFi in de Vughterstraat en check die headphones. Zoek je een leuke koptelefoon voor een wat lager budget, hierbij nog een tip: Bij Used Products in de Hinthamerstraat scoor je topproducten voor een lage prijs, en het is ook nog super duurzaam.

USED products, Hinthamerstraat 119
HOBOhifi, Vughtertraat 78 

Den Bosch City KerstCadeau Man B&W PX7

Neem ‘m mee: Geef hem jou!


En tenslotte moeten we toch maar gewoon eerlijk zijn. Het liefst gaan de mannen die wij spraken toch gewoon iets met JOU doen. Dat zijn de allermooiste cadeaus. Neem hem mee naar Citrus voor een onvergetelijk dinner, of ga aan de GinTonics met geweldige gerechten bij Gastrobar 6 of aan de cocktails bij Hello My Friend. Of onze persoonlijke favoriet: de daghap bij Wijn bij Stijn. Dit is heerlijk voor een mooie doordeweekse dag, om er gewoon even samen uit te gaan en de wereld aan je voorbij te laten gaan terwijl jullie van dat goede glas wijn genieten met een lekker vegetarisch, vis of vleesgerechtje. Om over het kaasplankje nog maar te zwijgen. Stuur je ons een foto?

Den Bosch City KerstCadeau Man WijnbijStijn

FIJNE FEESTDAGEN


Nog meer tips nodig? Kijk dan ook eens in ons andere tiplijstje. Wij van Den Bosch City wensen je geweldige feestdagen! 

Fotocredits: Den Bosch City, Bowers & Wilkins, LEGO, Adriaan Heijnen, Wjin bij Stijn

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

hotspots, guides & winacties in je mail


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang …

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.