November wordt een gezellige maand in Den Bosch


November, de maand waar we ein-de-lijk het Carnavalsseizoen weer openen! Maar ook fantastische musea bezoeken, kennis maken met de leukste HBO van Den Bosch én waar een heuse ‘inpakcentrale’ van de Sint opent. Wij hebben de leukste tips voor je op een rijtje gezet om je in november mee te vermaken. Ook vind je in deze blog een handig overzicht van alle feestjes deze maand. Vergeet ook niet onze wekelijkse Weekend Guide in de gaten te houden voor alle events. 

Uitgelicht | Passie veur carnaval – dit wil je als oeteldonker meemaken

 

Passie veur Carnaval is terug! Vorig jaar was de eerste editie van Passie veur Carnaval, over het levensverhaal van Knillis, een groot succes. Dat smaakt voor De Drie W’s naar meer. Dit jaar is er een glansrol voor de huishoudster van Onze Burgervaojer Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobbert: Mejuffrouw Hendrien. Want eens in de vier jaar mag Hendrien mee op sjouw… En dat betekent de vuile was buiten hangen en kwaitongen over Kees Minkels en over van alles en nog wat in Huize Peer. Dit wordt gegarandeerd janken van het lachen. Vele Oeteldonkers hadden spijt dat ze hier niet bij waren. Dit jaar een nieuwe ronde met nieuwe kansen, dus zorg dat je een ticket bemachtigd! Wij zijn er bij hoor, wat dit willen we absoluut niet missen. 

Passie Veur Carnaval: Tent op de Parade
Vrijdag 17 november 20.33 uur

Fotograaf Gerard van Kessel - Passie veur Carnaval

Uitgelicht | Saved#7: Maggie Saunders – Duik in de inspiratiebronnen van deze bijzondere ontwerper

 

Vraag je je weleens af waar jonge ontwerpers en kunstenaars hun inspiratie online vinden? Hoe manifesteert deze inspiratie zich in hun werk? En hoe kan een simpele meme hun creatieve vonk aanwakkeren? Nou, je hebt geluk! Ontdek de bronnen en werkmethoden van Maggie Saunders tijdens een bijzondere editie van de lezing en artist talk SAVED. Onevenwichtige machtsstructuren, transfobie, seksisme en raciale discriminatie zijn nog steeds veelvoorkomend in stripclubs en de seksindustrie. Ontwerper Maggie Saunders heeft drie jaar professioneel gestript. Deze ervaring leidde haar tot het herontwerpen van de traditionele stripclub. Haar project Striptopia is een pop-up stripclub voor millennials die iedereen verwelkomt en de strippers volledige politieke, financiële en lichamelijke autonomie geeft. Zorg dat je bij deze toffe lezing van Maggie bent! Meer informatie, planning en tickets via Design Museum. Oh, en extra tip: je vindt haar werk ook tijdens de gratis Museumavond!

Design Museum: De Mortel 4
Donderdag 16 november 20.00 uur
LET OP: dit is een Engelstalig event!

Maggie Saunders - Striptopia Design Museum Den Bosch

Uitgelicht | Maak kennis met je toekomst, kom naar de open dagen van de HAS

 

Op zoek naar een hbo-opleiding richting agro, food of leefomgeving? Kom dan naar HAS green academy! Als oud Food Innovation-student van HAS, kan ik (Fleur) je 100% aanbevelen om een studie te overwegen op deze hogeschool. Inmiddels ben ik al drie jaar afgestudeerd, maar kijk ik nog steeds met veel plezier terug op mijn tijd bij de HAS. HAS is een kleinschalige school waar je veel persoonlijk contact hebt met de docenten. En zij dus extra aandacht voor jou hebben. Tijdens de open dagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november proef je de sfeer van de school en maak je kennis met de hbo-opleidingen. Docenten en studenten vertellen je alle ins en outs van onze hogeschool. DOE HET! Meer informatie en aanmelden kan hier.

HAS green academy: Onderwijsboulevard 221
Vrijdag 17 november 18.00 – 21.00 uur
Zaterdag 18 november 10.00 – 14.00 uur

Open dagen November 2023 HAS green academy in Den Bosch

UITGELICHT | De Verpak & Dicht centrale in ‘de oude V&D’

 

Het historische pand van de voormalige V&D aan de Schapenmarkt zal in de twee weekenden voor Sinterklaas omgetoverd worden tot Verpak & Dicht Centrale. Dit bijzondere concept is een nieuw initiatief van Den Bosch Partners en de Koningstheateracademie. Zie hier hoe de pieten je cadeau op een ludieke wijze inpakken en gedichten op maat schrijven. Tijdens het wachten word je vermaakt met comedy, cabaret en muziek. Meer informatie over het programma van Het Bossche Sint Spektakel en de Verpak & Dicht centrale is te vinden op de website Zin in de Sint.

De Verpak & Dicht Centrale
Wanneer: 25 & 26 november, 2 & 3 december van 12:00-17:00
Waar: het oude V&D pand op de Markt

Sinterklaas Den Bosch City

De ultieme tips voor de donkere dagen

 

Tot en met 22 december zullen we er rekening mee houden dat de dagen steeds korter worden. Maar geen reden tot paniek! Samen gaan er namelijk heerlijk cozy dagen van maken.

Boek bijvoorbeeld de Masterclasses van Henriette Florals & Pilkington’s. Op 23, 24, 31 november en 1 december organiseren zij samen een bloem- en wijnarrangement in de prachtige Pilkington’s Library met zicht op de Sint-Jan. Start in de middag met een masterclass bloemen en creëer je persoonlijke winterboeket of prachtige kersttafelstuk. Leer de professionele floristische methode, geniet van een heerlijke High Wine en maak samen met je familie, collega’s of vriendinnen een onvergetelijke dag! 

Of wat dacht ja van het festival November Music van 1 t/m 12 november? Dit is hét festival voor alle avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen. Niet met de stroom mee of ertegenin, maar met nieuwe, eigen stromen. Juist door al die verschillende geluiden een plek te geven laat November Music een persoonlijk en eigen verhaal horen, net zoals de makers dat zelf doen. 

Tot slot: mocht het zonnetje doorkomen, dan moet je deze blog lezen. Hier vertellen we jou precies waar jij geniet van de herfstzonnestralen. Superduper win voor jou, want dat betekent extra Vitamine D plus extreme gezelligheid. Yaay voor zonnen op het terras!

Shift Talks 2023: Eerlijk zullen we alles delen?!

 

Shift Talks is een meerdaags festival (16 – 25 november) van Huis73, georganiseerd in Den Bosch. Centraal staat altijd een dwarse denker van internationale allure die de wereld de weg wijst in maatschappelijke thema’s van deze tijd, zoals klimaat, democratie, economie en technologie

Stap in de belevingswereld van een ander. In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Zij zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen en in gesprek te gaan. Schuif aan de tafel van verbinding en inspiratie bij Samen Delen | Daghap. Zorg in ieder geval dat je bij de Keynote Speech van Édouard Louis aanwezig bent. Of ga in gesprek met Sander Schimmelpannick en Joris Luyendijk. Bezoek ook zeker de interactieve show (heel tof!) in samenwerking met Avans Hogeschool.

Voorbereidingen treffen

 

Reminder: we staan aan de vooravond van de feestmaand. En daar gaan we in november al rekening mee houden. Want we oriënteren onszelf alvast op de leukste cadeaus voor mannen, vrouwen en surprises

En ja leuk hoor, al die cadeaus. Maar minder top is het voor je portemonnee. Doe jezelf een plezier en laat je inspireren met low budget activiteiten. Of laat die hele portemonnee thuis en ga voor vermaak met gratis activiteiten! Ook kun je voor een prima prijs eten in Den Bosch. Tip: bezoek het gratis event Museumavond op 3 november in het Museumkwartier. 

Weet je wat trouwens goedkoper is om te eten? Seizoensgroente! November staat geheel in het teken van kolen. Zoals bloemkool, broccoli en spruitjes. Maar ook prei, rode bieten en aardappeltjes zijn weer in overvloed te verkrijgen. Je koopt ze lokaal bij de leukste boerderijwinkels. Vind hier deel I en deel II!

Vroege ochtend op de Bossche Markt

Feestjes in november

 

Er komen toffe feestjes naar Den Bosch! Waar ga jij lekker dansen?

De Microclub | 3 bij Van Aken in het Werkwarenhuis
Clubavond vanaf 20.00 uur voor 23+ met de beste funky house en opzwepende techno om helemaal in op te gaan.

The Rock Circus | 3, 4 en 5 november bij Brabanthallen
Thousands of headbangers will enter the enormous Brabanthallen for a weekend of sin-filled entertainment.

Boogie Nights | 10 november bij Tapperij Het Veulen
Oude bekende en nieuwe onbekende Dance Grooves, Disco Tunes, Funky Vibes en Old School Boogie Woogie waarbij je niet stil kan blijven staan.

Basshaven | 17 november bij Willem Twee Poppodium
Snoeiharde drum ’n bass.

Rotate X Sandersville | 18 november bij P79
De lekkerste House en Dance tracks gemixed door niemand minder dan SANDERSVILLE.

Stars of Soul | 18 november bij De Kentering, Rosmalen
Live band met soul, disco en funky hits. Van toen en nu. Heerlijk om te swingen.

30 SOMETHING | 24 november bij P79
30 Some-watte?? Een 25+ nacht met alles in de mix.

STERRENSTOF | 25 november bij Willem Twee Poppodium
Ervaar een wonderlijke nacht samen met Flip en zijn nieuwe alien vrienden…

KASba danceparty | 25 november bij KASerne
Themafeest KASba, in de sprookjesachtige sfeer van 1001-nacht.

Den Bosch Soul Night | 25 november bij Van Aken in het Werkwarenhuis
A night full of soul music extravaganza!

November 


November barst van de culturele pareltjes, muzikale events en vooral gezelligheid. Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in! Jij ook? En vergeet niet de wekelijkse Weekend Guide door te nemen voor nog meer evenementen. 

Fotocredits: HAS, Theater aan de Parade, Design Museum, Visit Den Bosch & Den Bosch City

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.