Herkenbare momenten met carnaval: hoeveel tik jij aan?


Iedereen heeft ze, van die herkenbare momenten met carnaval die elk jaar weer terugkomen. Laat het ons weten als je andere hilarische momenten hebt. Welke vind jij herkenbaar? 

1. Nu ga je écht je kiel fixen


Laten we maar meteen bij deze beginnen. Of je kiel nu stuk is, je een embleem mist of – net zoals ik – elk jaar roept dat het tijd is voor een nieuwe kiel. Dat moment hebben we elk jaar opnieuw. Zodra het tijd is om je kiel aan te trekken besef je het: kut, weer niet gelukt. En om er nu even met naald en draad doorheen te gaan is ook een beetje onhandig. Okay, je spreekt met jezelf af, na carnaval ga je echt meteen je kiel fixen. Dit keer écht. Beloofd.

Vooruit, we helpen je alvast een handje!

2. Keelsnoepjes, emblemen en andere verborgen schatten in je zakken


Van vorig jaar welteverstaan. Want wat je allemaal wel niet hebt verzameld vorig jaar (of tijdens 11-11), dat zit gewoon lekker nog in je zakken of in je carnavalstasje. Bij mij is dit een standaardvoorraad van keelsnoepjes – want tja, na dag twee ben ik mijn stem kwijt. Viltjes en een stift, met precies diezelfde reden. Stickers, nieuwe emblemen of losgeraakte emblemen (zie ook nr 1 in deze lijst), labello en allerhande gadgets (lees: mini’s van de AH, lampjes, buttons, enzovoorts, enzovoorts). Dat moment dat je dus je kiel aantrekt, met je handen in je zakken graait en denkt: verrek, wat heb ik hier allemaal inzitten.

3. Roepen dat je op zondag pas begint


De derde in deze lijst is een bijdrage van mijn compagnon Fleur:
Het allerhardste roepen dat je dit jaar echt pas op zondag begint. Om vervolgens vrolijk lallend op donderdag al in de stad te staan. Tja.

4. Toiletmuntjes vergeten


Gewoonlijk gebeurt dit alleen de eerste dag. Je hebt gepind om met je vrienden te kunnen potten. Maar kut, je bent wat kleingeld vergeten mee te nemen. Want nog voordat jullie voldoende muntgeld terugkrijgen na een bestelling, sta jij al in de rij voor de toiletten. Zonder 50 centje. Of de toiletjuffrouw of -meneer ook terug heeft van 10? Natûûrlijk! Loop jij vervolgens met een broekzak vol rinkelend geld. Ach, ben je over drie uur toch weer vanaf. En al je vrienden weten dat ze bij jou moeten zijn voor een toiletmuntje.

Herkenbare momenten met Carnaval Oeteldonk

5. Je vrienden kwijt


Dit gebeurt ook zo eens per dag tijdens carnaval. Vaak zo een beetje in de middag of eind middag. Aan het begin van de dag gaan jullie namelijk nog steady. In een groepje drinken jullie biertjes. Als iemand naar het toilet is, weet diegene de groep blindelings terug te vinden. Het is ook nog niet zo druk. Totdat het wel druk is. Er is altijd wel iemand uit jullie groep die weer een bekende tegenkomt. Je blijft even hangen, even kletsen en krijgt vervolgens een biertje in je handen gedrukt. De rest wacht halverwege of lopen zelfs gewoon door. Je weet immers waar ze naartoe gaan, toch? En dan begint de ellende. Of zij kwamen ook een bekende tegen en staan ergens anders, of het was niet gezellig genoeg en zijn doorgelopen. Ben je ineens al je vrienden kwijt. Ach, je komt toch wel weer een bekende tegen. 

6. Je telefoon doet het niet


Zeker ellendig als je dus je vrienden kwijt bent: het netwerk is zo overbelast dat sms en appjes niet aankomen. Overkomt me elk jaar opnieuw.

7. Herstelpilsje


Dat moment in de ochtend, dat je eigenlijk nog te brak bent voor een biertje en er toch een voor je neus krijgt. Die paar seconden dat je overweegt of dit wel zo’n goed idee is. Om vervolgens een diepe zucht uit te stoten, je beker heft en er toch weer voor gaat. 

8. Je ex of voormalige crush tegenkomen


Vooral als net je huidige vriend of vriendin naast je staat. En je ex er crazy goed uitziet. Uhhh – hoi.

9. Dingen eten die je normaal nooit eet


Zelf bevind ik me toch minimaal drie keer per carnaval bij de snackkramen op de Parade. Vooral als het vriendinnetje bij mij is die schreeuwt om een broodje speklap als ze dronken is. Mijn jaarlijkse guilty pleasure? Broodje kaassoufflé met pindasaus. Try before you judge

Knillis markt nacht

10. “Ik ga echt niet janken bij Knillis”


Die mensen die moeten huilen als Knillis wordt begraven. Jeetje, is dat niet een beetje heftig? En vervolgens staan we er allemaal – ja, allemaal – geëmotioneerd bij te kijken als het dinsdagavond 00.00 uur is.

11. Toch nog een harinkje


Het allerlaatste moment van je carnaval. Als het genoeg is geweest. Je bent gesloopt, mentaal en lichamelijk. Het is goed dat het weer voorbij is. En dan, als je eigenlijk echt niet meer kunt, toch een klein biertje en een haring doen in je favoriete café. Om het af te sluiten. En omdat haring nou eenmaal lekker is als je zoveel bier hebt gedronken.

Fijne carnaval allemaal!


Dit zijn onze 11 meest herkenbare momenten met carnaval. Wat hebben we gelachen tijdens het samenstellen van deze lijst. Het zijn namelijk echt van die ‘o ja’ momentjes. Hoeveel van deze 11 vind jij herkenbaar?

PS. Zoek je nog leuke musthaves voor carnaval? Check onze favo’s!

Fotocredits: Den Bosch City

Deze blog bevat affiliate links. Dit betekent dat een klein bedrag wordt verdiend zodra er een product via een link is besteld. Het kost jou niks extra’s en je zorgt ervoor dat wij mooie content kunnen blijven maken. Heb je via deze links een product gekocht: dankjewel!

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.