Naar deze sportclubs in Den Bosch gaan wij


Niet iedereen hier op de redactie is even groot fan van sporten als yours truly, daarom is er af en toe een zetje nodig. Hieronder hebben we dan ook de leukste sportclubs in Den Bosch op een rijtje gezet. Ook hebben we een overzicht in de Google Maps lijst ‘Fit worden doe je zo’ gemaakt voor je – makkelijk op te slaan en altijd bij de hand. Alleen voor jou beschikbaar omdat je een DBC-lezer bent.

Meteen even een sidenote: deze lijst is gemaakt met een aantal criteria. Er staan geen sportscholen tussen met alleen een specifieke sport als yoga of boksen en er moet meer zijn dan alleen personal training. 

Happy fit life! ~ Danielle

Saar's Gym 5 - Den Bosch City

Saar’s Gym – vrolijke energie en een persoonlijke aanpak


Eigenaresse Sara Guijt kennen we van de sportclub Saar’s Gym vlak bij de Oosterplas. Binnenkort (feb ‘23) verhuist ze naar de Van Berckelstraat in het centrum *jeej*. Bij Saar’s Gym mag je vrolijke energie en een persoonlijke aanpak verwachten. Waarbij Sara, Lars en de rest van het team je helpen naar een gebalanceerd leven. Want life’s all about balance bij Saar’s Gym.

Dat persoonlijke vind je overal in de gym terug. In de vorm van small group lessen bijvoorbeeld, met full body circuits, HIIT, boksen, salsation, pilates en yoga. De groepen zijn nooit groter dan 8 personen, zodat er voldoende aandacht is voor iedereen. Daarnaast is er Personal Training, een open gym, Food Coaching en Vitality Coaching. Alles om ervoor te zorgen dat jij die balans vindt. Wat we zelf ook een leuke toevoeging vinden van Saar’s Gym is de Ukkie Gym. Je hoeft namelijk geen oppas te zoeken om te kunnen sporten. Je neemt je kind gewoon mee, ongeacht de leeftijd.

Wat ook erg populair is onder geblesseerden en 50 plussers is de Vitality les. Deze is speciaal ontworpen om de spieren en gewrichten weer sterker te maken. Zeker de moeite waard om eens te proberen!

Bij Saar’s Gym kom je terecht in een warm bad, waarbij de gym voelt als je tweede huiskamer. Wil je een lesje doen? Check het uitgebreide lesrooster van Saar’s Gym. 

Saar’s Gym | Van Berckelstraat 61-65 (nieuwe locatie)

True Health Club-140 - Den Bosch City

True Health Club – True goals start today


Een sfeervolle, warme omgeving waarbij gezondheid centraal staat, dat is True Health Club. Deze boutique gym is in hartje centrum van Den Bosch gevestigd. Hier sport je onder begeleiding van ervaren trainers met de juiste service.

Bij deze luxe fitnessclub is er echt aandacht voor jou. Voor ontspannende yogalessen zit je bij True Health Club goed. Ook voor de intensievere lessen zoals pilates, boksen en verschillende HIIT lessen ben je hier aan het juiste adres. Daarnaast is er een Milon Cirkel aanwezig. Deze apparaten zijn automatisch ingesteld op jouw lichaam en trainingsschema. Zo hoef jij niet na te denken en focus je volledig op het uitvoeren van de oefeningen. Het leuke hiervan is dat je in slechts 35 minuten een full body workout doet!

Wanneer je lid bent van True Health Club ben je niet alleen verzekerd van megagoede sportlessen, ook ben je lid van de community. Dit houdt in dat jij lezingen en workshops kan bijwonen om van alles rondom bewegen en gezondheid te leren.

Weet je niet goed welke soort sportles bij jou past? Doe dan de lidmaatschapstest. Aan de hand van jouw antwoorden, wordt er een advies gegeven. Superfijn, want zo weet jij precies welke lessen er aansluiten op jouw behoeftes.

True Health Club | Den Bosch: Kerkstraat 69a | Rosmalen: Raadhuisstraat 1p

Trainstation 073 - sportclubs in Den Bosch
Trainstation 073 - sportclubs in Den Bosch

Trainstation073 – waar sporten leuk en uitdagend is


Met drie verschillende ‘stations’ is Trainstation een uniek trainingscentrum in Den Bosch, waar sport, spel en uitdaging worden gecombineerd. En altijd met persoonlijke begeleiding van één van de professionele trainers. Er wordt aandacht besteed aan je persoonlijke doelen en hierin wordt je regelmatig uitgedaagd, zoals tijdens een Summer Body Challenge. Vrij trainen of 1-op-1 aan de slag met één van de personal trainers? Of toch liever meedoen in één van de meer dan 30 small groups? Bij TrainStation073 kan het allemaal.

Bij Trainstation worden er small group trainingen gegeven met een maximale van 10 sporters. Deze trainingen variëren en zijn verspreid over de drie stations: Power Station, Fun Station & Boxing Station. Die laatste spreekt redelijk voor zich. Hier worden energieke (HIIT)boks- en kickbokstrainingen gegeven. De Power Station is ingericht op krachtsport. Dit is de plek voor allerlei kracht- en cardiotrainingen én om (eigen) recordjes te breken. En in de Fun Station wordt ervoor gezorgd dat je zin krijgt om te trainen. Hier wordt namelijk sport & spel gecombineerd. Denk aan een leuk circuit met balsporten of spelletjes, en soms een wedstrijdje tegen elkaar.

Naast de groepslessen is er altijd ruimte om vrij te trainen. Er loopt altijd een personal trainer rond die je kan helpen en adviseren waar nodig. Zowel bij het vrij trainen als bij de groepstrainingen schrijf je je in via de app. Hierin is te zien hoeveel ruimte er nog is om te kunnen trainen. Zo kun je ook zien hoe druk het is en heb je geen zorgen dat je in een overcrowded sportschool staat!

Trainstation073 | Veemarktweg 4

ML City - Den Bosch City
ML Trainingsclub - Den Bosch City

ML Training Club & ML City – Not your ordinary sportsclub


Eerder testten DBC-teamleden Fleur & Maud al de lessen van ML Training Club en ML City met een weekpas. En deze sportclubs in Den Bosch horen zeker in dit rijtje thuis! Inmiddels zijn er best een aantal van ons team lid. Want met drie locaties is het aanbod van ML gevarieerd en voor ieder wat wils. Zo vind je bij ML Training Club oa 45 minuten workouts, HIIT circuits, HIIT (kick)boksen. Ga je naar ML City voor Sweat en Cycle lessen en worden de meer ‘zen’ lessen gegeven bij de nieuwste locatie ML Zen & Stretch.

Eigenaren Mats & Lijn (ML) gooiden na een burn-out en een auto-ongeluk het roer om en maakten van sporten een business. In 2019 startten zij ML. En met succes, want de derde locatie werd in december 2022 geopend.

De drie locaties hebben alledrie een ander aanbod. ML Training Club bevindt zich in de Brederostraat. Hier worden 45 minuten workouts, HIIT circuits, HIIT (kick)boksen en krachtlessen aangeboden. Bij ML City aan de Gruyterpassage in het centrum van Den Bosch worden Sweat lessen gegeven: een 45 min beat-based kracht- en cardiotraining verdeelt over drie sets. En worden de populaire Cycle lessen gegeven. Een 45 minute rhythm cycling les op fijne muziek, soms zelfs met een tof thema, zoals de 90’s of Spice Girls vs Backstreet Boys. ML Cycle is letterlijk een feestje op de fiets! Op de laatst geopende locatie, ML Zen & Stretch bestaat het aanbod uit pilates, yoga, mobility lessen en barre, een workout gebaseerd op de sierlijke dansstijl ballet.

Met hun aanbod zou je – als je wilt – elke dag een lesje kunnen meepakken.

ML Training Club | Brederostraat
ML City | De Gruyterpassage 10
ML Stretch & Zen | Orthenstraat 330

Deze fitte stad Den Bosch


Mis je in de Google Maps lijst sportclubs in Den Bosch die zich niet met alleen personal training bezighouden of alleen een specifieke sport aanbieden? Laat het ons weten, dan voegen we ‘m toe. Wil je in deze uitgelichte lijst terechtkomen? Stuur ons een mailtje via hello@denboschcity.com

Fit worden doe je zo: Google Maps lijst

Fotocredits: Saar’s Gym, True Health Club, ML City, Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.