DBC bevestigt: Sporten bij ML City of ML Training Club past in elk schema


Beginnende of gevorderde sporter, sport-lover of iemand die móet sporten, bij ML City & ML Training Club is er altijd wel een training die jou zint. En wij kunnen het weten! In de derde week van november ontving het team van Den Bosch City een weekpas. Een hele week lang mochten wij deelnemen aan de lessen van ML City en ML Training Club. We wisselden keihard calorieën verbranden af met lessen waar de focus lag op stabiliteit, balans en emotie. In deze blog nemen Fleur & Maud jullie mee tijdens naar alle trainingen. Lees hieronder wat voor type sporters zij zijn, wellicht herken je jezelf in één van de twee.

Over Fleur
De niet-fanatieke sporter. Haalt het meeste plezier uit sportklasjes. Heeft ab-so-luut een stok achter de deur nodig, anders zit ze op het terras. 

Over Maud
Gevorderde sporter die het liefst elke avond in de gewichten hangt. Houdt ervan om keihard te knallen en compleet moe uit de sportschool te komen.

ML Cycle – Maud


Dit is echt een party op de fiets! Ervaring met cycling is niet nodig. De trainers helpen direct met het goed afstellen van je fiets. In de supertoffe gym van ML City met een lichtgevende vloer lijkt het net of je aan het sporten bent in de club. Heerlijke rhythms om op mee te trappen, van 80’s party tot recente house plaatjes. Het is even doorwerken, maar de trainers praten je erdoorheen. 45 minuten knallen en met een voldaan gevoel naar huis!

Why I love ML Cycle
Dit is calorieën verbranden zonder dat je het doorhebt. Hier kan je echt even al je energie kwijt en helemaal los gaan, love it! Trainers hadden ook echt wel de beste nummertjes uitgezocht.

ML Cycle Training Den Bosch City

Buik, billen & benen (BBB) – Fleur


Nadat ik drie dagen moest bijkomen van 11-11, was het voor mij tijd om de week te starten met BBB. Met deze training leg je de volledige aandacht op je buik, billen en benen. Een populaire work-out onder de dames. Onder begeleiding van uptempo beats en instructrice Systke werden de spiertjes in the lower body eens even goed opgerekt. 

Why I love BBB
Zoals als vele andere vrouwen, wil ik ook dat alles wat ronder, slanker en strakker is. En dat zal aardig lukken met deze training! Overigens ben je niet volledig dood na deze training, wat ook weleens lekker is.

ML Sweat Training Den Bosch City

ML Sweat – Maud

 

Een killer van een training maar zó tof. ML Sweat is een combinatie van cardio en kracht. Je hele lichaam wordt hier aan het werk gezet. De training is beat-based dus de motiverende muziek maakt je extra fanatiek. Deels met dumbells op een box en deels op de ongemotoriseerde loopband zweet jij 45 minuten lang alle stress uit je lijf. Aan het eind van deze training heb je een rood hoofd, tot wel 1000 (!!) caloriën verbrand en megaveel endorfine. 

Why I love ML Sweat
Het is leuk om te zien hoeveel je eigenlijk aankan om echt het maximale eruit te halen. Gas geven en daarna trots zijn op jezelf. Natuurlijk dacht ik tijdens het buikspierkwartier ook echt wel even ‘waarom doe ik dit?’, maar toen trainer Tamara zei dat ik een sixpack aan het kweken was, hield ik vol. 

Barre – Fleur


De training Barre is geïnspireerd op de prachtige dansstijl ballet. Gecontroleerd oefeningen uitvoeren waarbij het hele lichaam wordt getraind. Armen, benen, buik, enkels en zelfs de voeten krijgen de aandacht. Resultaat na consistent trainingen volgen? Mooie vorming van de spieren waardoor je een elegant lichaam krijgt.

Why I love Barre
Barre was mijn tweede training én de reden dat ik lid ga worden bij ML. Barre is zo fijn! Dit is geen standje puffen, hoge hartslag en naar adem happen. Maar je hebt wel degelijk het gevoel dat je elk spiertje in je lichaam hebt getraind. Heerlijk!

Den Bosch City ML Trainingsclub Zuid

Pilates – Fleur

 

Voordat ik moest werken, heb ik bij de lieve Margreet (Miss Pilates) een training mogen volgen. Tijdens Pilates train je het hele lichaam, waarbij de houdingen langer aanneemt. Ook word je uitgedaagd in je flexibiliteit en je evenwicht onder controle te krijgen. Margreet heeft alle houdingen erg goed uitgelegd en voorgedaan, zeker handig als je niet zo een ervaren sporter bent (zoals ik). 

Why I love Pilates
In mijn ogen dé manier om relaxt je dag te starten. Dat uurtje vloog voorbij. Spierpijn? Ja, hoor! Zijkant van de bips en de buik voelde ik zeker wel. Maar niet zo eentje waardoor je amper jezelf van het toilet afkrijgt. Heel fijn!

Flow & Yin Yoga – Maud & Fleur

 

Voor als je echt even mentaal en fysiek tot rust wil komen. Flow en Yin Yoga worden beide apart aangeboden maar worden soms ook gecombineerd. In een rustgevende setting met wierrook, kaarsjes, kalmerende muziek en kruidenthee, draait het een uurtje helemaal om jouw lichaam. Ademhaling staat centraal en zorgt voor een rustige mind en body. Ook bij geen ervaring helpen de trainers je rustig door dit zen-uurtje heen. 

Why we love Flow & Yin Yoga
Fleur en Maud zijn hier allebei geweest. Eerste reactie: heerlijk! Het is eigenlijk gek dat we dit niet allemaal wekelijks doen. Even inchecken bij jezelf en stilstaan bij wat je voelt. Voor iedereen een dikke aanrader.

ML Trainingsclub Zuid Den Bosch City

Alleen al voor de locaties word je lid

 

ML City bevindt zich hartje binnenstad aan De Gruyterpassage. Binnen lijkt het een disco. Het nodigt ontzettend uit om hier de lessen ML Cycle & ML Sweat te volgen. Naast ML City is er ook de locatie ML Training Club op de Brederostraat (Zuid). Hier vindt BBB plaats, maar ook HIIT trainingen, mommy’s (to be)-lessen, boksen, personal training, noem maar op. Je kunt hier ook altijd terecht om een uurtje vrij te trainen, alle tools zijn aanwezig. Op 28 november 2022 opent ML Zen & Stretch in de Orthenstraat. De lessen Barre, Pilates & Yoga verhuizen naar deze nieuwe locatie. Verwacht een studio met complete zen-beleving, waar de lessen op sokken worden uitgevoerd.

En de events maken het nog leuker

 

Om sporten nóg leuker te maken, ML organiseert vaak ook sportgerelateerde events. Zo vonden vorige week de events ‘Boxing, Burgers & Beer’ en ‘Pilates & Prosecco’ plaats. Maar ook voor toekomstige mommy’s zijn er fijne trainingen te volgen. Daarnaast wordt 17 december 2022 het ML Running Event georganiseerd! Stay tuned for more via Instagram

Try It Yourself


Fleur & Maud zijn het levende bewijs dat je elke dag bij ML City & ML Training Club terecht kan. Je hebt elke dag een moment om je hoofd helemaal leeg te maken en aan de beste versie van jezelf te werken. Met de kundige trainers die altijd motiveren voel je dat je supereffectief bent. ML City geeft de mogelijkheid om eenmalig een proefles te doen, een weekpas te nemen of een rittenkaart te kopen voor een paar keer sporten. Bekijk alle mogelijkheden en kies de optie die bij jou past. Als je daarna net zo een fan bent als wij, hopen we dat we je binnenkort tegenkomen bij ML City, Training Club of Zen & Stretch!

Extra fijn: ML City & ML Training Club werken met een boekingssysteem. Zo kun jij jouw week volledig volplannen met de fijnste lessen. Bekijk vooral de website om de planning van alle trainingen te zien en volg Instagram voor healthy recepten en sporttips.

ML City: Website | Instagram
ML Training Club: Website I Instagram

Fotocredits: ML City, Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok