Hotel Ryder opent eind 2023 haar deuren in Fort Isabella


Something to look forward to: Hotel Ryder. Dit boutique hotel strijkt neer in het iconische hoofdgebouw van Fort Isabella (Vught), wordt aangekleed met een bijzonder chic interieur en ligt op loopafstand van de Bossche binnenstad. Naar verwachting is iedereen eind van dit jaar van harte welkom, en dus ook wij locals. Oef, wij kunnen nu al niet wachten tot de opening! Meer weten? Lees snel verder.

Bij Hotel Ryder klopt alles


Eigenaresse Marloes heeft jarenlange ervaring binnen de hotellerie. Met Hotel Ryder komt haar eigen droom tot leven. En Marloes gaat het net even anders doen. Haar doel is om een plek te creëeren waar gasten zich thuis voelen. Zo heeft het hotel geen standaard lobby, maar een living: een huiskamer gecombineerd met bar waar je alles kan doen en laten. Dát geeft nou werkelijk het gevoel van thuiskomen. 

Locals zijn straks welkom om op afstand aan het werk te gaan. Met gezellige hoekjes in de living, biedt Hotel Ryder de mogelijkheid om remote de laptop open te gooien. De meeting room is bij uitstek de perfecte en meest inspirerende ruimte als ook je collega’s aansluiten voor een work session

Marloes van de Wiel Hotel Ryder
LIVING Hotel Ryder Vught
LOUNGE _ ENTREE Hotel Ryder in Vught

Rust & natuur versus het Bourgondische leven


Met de locatie in Fort Isabella, is Hotel Ryder omringt met prachtige natuurgebieden zoals het Bossche Broek en de Vughtse Hei. Binnen loopafstand bevind je je met enkele minuten in stilte en rust die de natuur met zich meebrengt. Stap je richting het noorden, dan ben je -zonder dat je het in de gaten hebt- zo in het Bossche stadscentrum. Met andere woorden: de ligging van het hotel kan niet beter. Overigens stelt Hotel Ryder fietsen te huur voor gasten die de omgeving met meer snelheid willen ontdekken.

De binnenstad van Den Bosch staat bekend als een bourgondische trekpleister. Met de bekende Korte Putstraat en restaurants vermeld in de Gault&Millau Gids, biedt Den Bosch zich aan als uitstekende culinaire get-away. Maar ook Vught heeft haar finger licking opties. Op het terrein van Fort Isabella is sinds kort een foodhall geopend, met onder andere een biercafé, restaurant, Boerderijwinkel Heuven en nog veel meer hotspots. Het centrum van Vught is eveneens op loopafstand waar je de lekkerste eet- en borreltentjes kan vinden, zoals Restobar Saluut

Eerbetoon aan de Wielryders

Uiteraard heeft het monumentale pand van Hotel Ryder een bijzondere historie. Van 1922 tot en met mei 1940 was Het Regiment Wielryders gelegerd in de Isabellakazerne (Fort Isabella). Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog bestond Het Regiment Wielryders uit 5190 man op de fiets. Deze dappere mannen leverden een dappere strijd tegen de Duitsers en streden voor onze vrijheid. Met de naam Ryder brengt het hotel een eerbetoon aan dit regiment en de vrijheid die Hotel Ryder nastreeft. 

SOCIAL CHAMBER Hotel Ryder in Vught
Hotelkamer in Hotel Ryder, Vught

Duurzaam boutque hotel


Het rijksmonument waar het hotel zich in zal vestigen, biedt ruimte voor 30 hotelkamers. Het interieur van het hotel is te vergelijken met je Pinterest-bord waar je alleen maar van mag dromen. Organische vormen, unieke designmeubelen en natuurlijke materialen & kleuren. Het creatieve team van King Kongs (Vigor, LOFF, Ron Gastrobar etc.) is ingeschakeld om de gasten te verrassen met stijlvol comfort. 

De renovatie van het hotel -wat momenteel in volle gang is- is volledig duurzaam. Hotel Ryder en andere gebouwen op Fort Isabella zijn volledig gasloos. Met behulp van 1800 zonnepanelen en een warmtepomp wordt de energie opgewekt, waardoor Hotel Ryder haar klassieke allure behoudt en voldoet aan alle eisen op het gebied van duurzaamheid. 

Marloes van de Wiel Hotel Ryder Vught

Nog heel even wachten tot de opening


Natúúrlijk wil jij nog liever vandaag dan morgen naar Hotel Ryder. Wij kunnen het ons helemaal voorstellen. Maar we zullen nog even geduld moeten hebben. De verwachte opening is gepland in december 2023. Tot die tijd volg je alle ontwikkelingen via de Instagram van Hotel Ryder.

Fotocredits: Hotel Ryder

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.