Terrassen in Den Bosch, altijd errug gezellig, maar niet geheel corona-proof. Vanaf 1 juni mag de Bossche horeca weer open en er zijn een aantal toffe iniatieven voor terrasuitbreidingen. Sommige ondernemers kunnen hun tafels kwijt op wel heel unieke plekken.

Terrassen in Den Bosch ~ zomer van 2020

Veel ondernemers mogen hun terrassen uitbreiden deze zomer. In de Kerkstraat, Korenbrugstraat en Stoofstraat komen er in de lengte extra tafeltjes te staan. De Karrenstraat verandert in een echte terrasstraat. De straat wordt van voor tot achter beschikbaar gesteld voor alle ondernemers. Zo breidt Gastrobar 6 bijvoorbeeld uit naar de terrasruimte van Ushiwawa en de Carrousel.

Op de Markt mag er uitgebreid worden met 4 meter en wordt de warenmarkt deels verplaatst naar de Hooge Steenweg, Burgemeester Loeffplein en Orthenstraat. Daarnaast mogen zaken op de Parade uitbreiden op het plein en krijgen ook ondernemers uit de Korte Putstraat hier een plekje.

Op Kardinaal van Rossumplein breidt Café de Unie het terras uit en op de Stationsweg wordt er een terras geplaatst door Coffeelab.

Superfijn dat er hier en daar ruimte beschikbaar komt zodat onze geliefde Bossche horeca kan overleven. Maar er zijn ook een aantal toffe en unieke iniatieven waar wij graag een hapje en een drankje gaan doen!

Terras in de Sint Janstuin

Uitkijken op de Sint Jan


Een uitzicht hebben op onze geliefde Sint Jan is wat je als Bosschenaar (ook als niet-Bosschenaar) gewoon wilt. Om de horeca een handje te helpen is de tuin van de kathedraal aangeboden als terrasruimte. FF Swanjee, ’t Bonte Palet, De Palm en De Keulse Kar gaan hier gebruik van maken.

Verwachtte opening: zaterdag 6 juni

Terras aan de Haven


Dit wordt toch wel een feestje hoor, een terras op de steiger aan de Brede Haven. Bakkerij Royal, Wijn bij Stijn, Hello My Friend en Jack’s Foodbar bundelen hun krachten op één gezamelijk terras. Op het water.

Er komt één menukaart met eten en drinken van alle vier de zaken. Er is plek voor 60 personen en het terras zal geopend zijn van 10:00 tot 22:00. Er gaan nog meer toffe dingen gebeuren hier, maar daarover later meer.

Verwachtte opening: vrijdag 12 juni

De industriële Tramkade


De Tramkade is altijd al één van onze favoriete plekjes geweest, maar nu wordt het helemaal verleidelijk om hierheen te gaan.

Vanaf 1 juni 12:00 uur kun je terecht op terras a la Playa Viva la Vida. Denk aan een cocktailbar, een zandstrand met parasols en ijsjes, een houtgestookte buitenoven met pizzabakker, mexican streetfood en zomerzwoele African beats van Jungle Moto. Need we say more?

Terrassen in Den Bosch TERRAS AAN DE HAVEN 3
Terrassen in Den Bosch Tramkade Funpark

Jheronimus Bosch Art Center


Restaurant Sense en Het Viswijf hebben het ook niet slecht bekeken. Zij gaan vanaf maandag 1 juni van start op het Jeroen Boschplein. Rondom de fontein, een kunstwerk van Ruudt Peters geïnspireerd door Jheronimus Bosch, kunnen we gaan genieten van het lekkers van Sense en Het Viswijf.

Rooftopbar De Wolvenhoek

Het dakterras van de Wolvenhoek is sinds de opening al een geliefd, maar verstopt plekje in Den Bosch. Dankzij een samenwerking tussen P79, Van Zuid Events, en Pizzabar Deeg gaan hier nu wel erg toffe dingen gebeuren. Denk aan leuke events, een DJ booth, silent disco’s en een speelplek voor kids. Maar bovenal is het een fijn plekje voor een hapje en een drankje op één van de vetste locaties van Den Bosch.

Verwachtte opening: juli

Terrassen in Den Bosch WOLVENHOEK 3

Andere favoriete terrassen waar je altijd al lekker kan vertoeven zijn op het Minderbroedersplein, bij M’EAT & Tappunt, en in de tuin van De Soete Moeder.

Alles is nog volop in ontwikkeling en we proberen zo goed mogelijk jullie op de hoogte te houden. In de tussentijd kun je ons gewoon vinden in het zonnetje op één van deze te gekke terrassen van Den Bosch!

Fotocredits:  Studio Dani

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok