Juli in Den Bosch: overzicht van de leukste activiteiten


Juli: de maand waarin we eindelijk de zomer vieren, we volledig in vakantiegevoel zitten en de avonden op het terras niet stoppen. Wij houden ervan! Wij hebben de leukste tips voor je op een rijtje gezet om je in juli mee te vermaken. Van muziekevents tot aan cultuur snuiven. Ook vind je in dit artikel een handig overzicht van alle feestjes deze maand. Vergeet ook niet onze wekelijkse Weekend Guide in de gaten te houden voor alle events. 

Uitgelicht | 3 dagen ode aan de Nederlandse muziek!

 

Pak je agenda en markeer groot van 12 – 14 juli: Levenslied op de Markt! Drie dagen lang alléén maar de beste Nederlandse artiesten. Met namen als Frans Duijts, Wesly Bronkhorst en natuurlijk onze eigen Jack van Raamsdonk. Maar uiteraard staan er veel meer grote (en kleine) namen op het podium! Als dit geen feest gaat worden… Op vrijdag is de knalroze kick-off met ‘Pretty in Pink’ – flamboyant en kleurrijk. Zaterdag gaan we full Dutch! Met het thema ‘Made in Holland’ klinkt de muziek die is toegespitst op jongere bezoekers en de liefhebber van uptempo Nederlandstalige muziek. Tot slot: op zondag als vanouds. De middag van het échte levenslied. Die je laat lachen en misschien zelfs een traantje laat wegpinken. En natuurlijk weer een editie van de “1UURSjow!”. Toegang is gratis – tot dan!

Levenslied: Markt | website
12, 13 en 14 juli

Levenslied Den Bosch door Levenslied Den Bosch
Levenslied 12 13 14 juli in Den Bosch

UITGELICHT | Leuk uitje: een dag in het teken van de Bossche Bol

 

De Bossche Bol. Een wereldberoemd gebakje. En dat uit onze eigen stad! Van heinde en verre worden kilometers afgelegd om de Bossche Bol te proeven in haar hometown. Maar het verhaal van de slagroomsoes omhuld met chocolade smaakt naar meer. Ook als je zelf om de hoek van de bol woont. En daarom stort je jezelf deze maand in de historie en geheimen van de Bossche Bol. Dit doe je door de Bossche Bollen Belevenis te bezoeken. In de historische kelder -met prachtige gewelven- onder het Stadhuis, leer je interactief meer over onze zoete trots. Maak er een complete Bossche Bollen-dag van en breid je bezoek uit met een Bossche Bollen Wandeling en -niet te missen- maak je eigen Bossche Bollen tijdens de workshop! De wandel- en puzzeltocht duurt 1,5 uur waarin je ook meer leert over de bakkershistorie van Den Bosch. Ook de workshop duurt circa 90 minuten waarin je aan de slag(room) gaat met alle technieken. Uiteraard eet je jouw eigen Bossche Bollen na afloop zelf op. 

Bossche Bollen Belevenis: Markt 1a | Website
Bossche Bollen Workshop: Visstraat 44Markt 1a | Website
Bossche Bollen Wandeling: Visstraat 44 | Website
Dinsdag t/m zondag geopend
Maandag op afspraak

Workshop Bossche Bollen en worstenbroodjes maken bij Bakkerij Royal
Bossche Bollen Wandeling en Bossche Bollen Belevenis in Den Bosch

UITGELICHT | Een waanzinnige ervaring bij Gastrobar6

 

Laat twee vrienden -met een extreme liefde voor én ervaring in de fijne kookkunsten- samen een restaurant beginnen en je krijgt Gastrobar6. Dit fijne restaurant, gelegen in de Karrenstraat, combineert culinaire ervaringen met fantastische wijnen. En de vrienden weten als geen ander wat een avond uit nog belangrijker maakt. Namelijk: gezelligheid. Dit is naast de hoogwaardige gerechten dan ook een zeer belangrijk onderdeel van je ervaring bij Gastrobar6. Het menu is om je vingers bij af te likken: Wagyu, zeewolf, roomijs van lychee… Mmm-mm! Laat jij je liever verrassen? Kies dan voor een 4-, 5- of 6-gangen Gastrobar Experience. En er is meer! Gastrobar6 leent zich perfect als locatie waar je een intieme avond organiseert voor jouw gezelschap. Of boek een Gin Tonic Tasting aan de bartafel. En voor de cheese lovers onder ons wordt er een Taste Wine and Day Cheese geserveerd. Proef een selectie kazen met 6 halve glazen begeleidende wijn. Gastrobar6: waar gastronomie en gezelligheid hand in hand gaan, in een moderne doch authentieke setting. 

Gastrobar6: Karrenstraat 6 | website
Woensdag t/m maandag geopend

Gastrobar6 in Den Bosch City
Den Bosch Gastrobar6 Experience

UITGELICHT | In Stijl de zomer in met Bossche Fans

 

Onze liefde voor Den Bosch gaat alle stadsgrenzen over. En die trots dragen wij maar al te graag. Daarom behoort de merchandise van Bossche Fans tot onze nieuwe go to zomeroutfits! Tops zijn gedrukt met “‘s-Hertogenbosch” in een classic typografie. Uiteraard mag onze Gouden Draak niet ontbreken in de opdruk. De t-shirts en hoodies zijn van hoge kwaliteit, zitten extreem lekker en je wordt gegarandeerd nagefloten. Ook is de (ja, de!) Bossche Broek een onmisbare joggingbroek. Sportief en ton sur ton te combineren met een t-shirt of hoodie. Maar er is meer! Zo heeft Bossche Fans ook prints en merch speciaal voor kids and baby’s. Dit moet je in je kast hebben liggen als liefhebber van Den Bosch!

PS: Merchandise van Bossche Fans koop je gemakkelijk met de Den Bosch Cadeaukaart

Bossche Fans: website

Bossche Fans merchandise uit Den Bosch

De zomer vieren in juli

 

Het is officieel zomer en wij houden ervan! Dat betekent buiten zwemmen, chillen op terrassen waar je met je voeten in het zand en eten in Den Bosch’ intieme binnentuinen. Check voor meer zomer-inspiratie ook zeker onze Zomer in Den Bosch-pagina

Zit er voor jou geen vakantie in dit jaar? Geen probleem! Met deze zomertips maak jij er een onvergetelijke tijd van. En bij deze restaurants krijg je het ultieme vakantiegevoel! Mocht het onverhoopt gaan regenen, dan vermaak je je met deze activiteiten én blijf je droog.

Voor de kids is er ook genoeg vertier. Denk aan IJM’s Buitenweek, waar ze een spannende outdoor activiteiten ondernemen. Of laat de kinderen van 8 – 12 juli deelnemen aan Zomerkamp Programmeren in Vught

Feestjes in juli

 

Er komen toffe feestjes naar Den Bosch! Waar ga jij lekker dansen?

Osu Rhythms | 6 juli bij Barkade
For this night, we have invited none other than chontane, starlet_dj and dear friends Joost Köster (Köster) & Jurre Daalder (DJ.urr) to provide you with full-on rhythms!

Levenslied | 12 – 14 juli op de Markt
De Markt wordt omgetoverd tot een muzikaal spektakel. Ga los op Hollandse hits met artiesten van eigen bodem.

Vroeger was alles beter | 13 juli bij Autotron
Dit wordt het grootste en meest legendarische event in de geschiedenis van Hardstyle & RAW Classics!

SMÈRRIG Zomerfestival | 27 juli aan het Engelermeer
Nóg meer stages en nóg meer optredens van jouw favo artiesten! Een tropisch paradijs waar de borrels vloeien en flink gedanst wordt.

TEGENDRAADS Festival | 27 juli bij Autotron
Kom beuken in de zon op het buitenterrein van Autotron samen met je vrienden en geniet van de hardste techno beats.

Juli in Den Bosch 


Juli barst van de gezelligheid. Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in! Jij ook? En vergeet niet de wekelijkse Weekend Guide door te nemen voor nog meer evenementen. 

Fotocredits: Levenslied, Bossche Bollen Belevenis, Gastrobar6, Den Bosch City

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Volg de Den Bosch Cadeaukaart op Instagram. Heb jij met jouw bedrijf interesse in de Den Bosch Cadeaukaart voor in het kerstpakket of als waardering voor jouw personeel? Neem dan contact op met danielle@denboschcity.com!

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.

Leave a comment

Name
E-mail
Comment