Terrasjes in Den Bosch


Ook wij kunnen niet wachten tot het weer écht lekker is om één van de terrasjes in Den Bosch op te duiken. De Markt, Korte Put, Parade en Uilenburg weten we ondertussen allemaal te vinden. Vandaag vertellen we je onze favoriete plekjes rondom de stad die nét iets minder bekend zijn bij het grote publiek! Wie zien we daar?

1. Bloem aan de IJzeren Vrouw


We trappen af met Bloem. Met uitzicht op het water in het Prins Hendrikpark is Bloem de perfecte plek om te genieten van wat rust. In de zomer kun je hier vertoeven in heerlijke strandstoeltjes. Ook is het de perfecte plek voor een korte koffiestop tijdens een wandeling door het park. Tip! De zelfgebakken taarten, cake en scones zijn dikke aanraders.

Sint-Jan bolwerk

2. Aan het water bij Bolwerk


Restaurant Bolwerk vind je 5 minuten van het Centraal Station langs het water. Hier zit je met lekker weer heerlijk aan het water in de zon. De drukte van de stad laat je hier achter je. Toch is er genoeg te zien. Bootjes en suppers komen voorbij en meren aan. Ze hebben hier ook nog eens een fijne keuken. Hier moet je geweest zijn!

3. De Garage aan de rand van het centrum


Het nog vrij nieuwe De Garage is dé plek om te ontsnappen aan de drukte van het centrum. Met cocktails, een fantastische keuken en uitzicht op het Bossche Broek is De Garage één van de nieuwe hotspots van de stad. Pluspunt: Overdag zit je hier heerlijk in de zon.

4. Loff – op het leukste pleintje van Den Bosch


Op het pleintje achter de Perry Sport zit Loff. Hier kun je terecht voor cocktails (ze geven ook workshops!), heerlijk eten en natuurlijk een megagezellig terras die ze delen met broertje Tappunt. Met veel horeca en de markt in de buurt is het een bruisende plek waar je perfect in de zon kan zitten. Drink jij binnenkort hier hun topper van een cocktail “Spring is in the air”?

Cafe Herman Den Bosch City

5. Café Herman in de oude watertoren


Café Herman bevindt zich in de oude watertoren in Hinthamereinde. Hier op het pleintje kun je even ontsnappen aan de drukte van de stad. Het is een knus plekje onder de bomen waar je niet in de volle zon zit. Perfect dus als het écht warm wordt. Hier drink je lekkere speciaalbiertjes en kies je lekkers van de steeds wisselende kaart.

6. FF Swanjéé onder de rook van de Sint Jan


Eerlijk is eerlijk, de St. Jan is natuurlijk onze trots en een prachtig uitzicht om te hebben. Naast de Parade kun je ook aan de achterzijde van de St. Jan genieten van dit heerlijke uitzicht. Dat doe je bij ff Swanjéé. Een smal terrasje in de volle zon. Tip! Twee panden verder zit ook nog een heerlijke ijstent.

7. Mariapaviljoen – met de voetjes in het zand


We moeten nog even wachten, maar vanaf eind mei opent het Mariapaviljoen (verstopt bij de Arena) weer haar zomerse strandje. Hier waan je je vlak naast de winkelstraten in een heuse strandtent. Vergeet je teenslippers niet mee te nemen.

8. Bar + Bodega de Unie


Aan de Zuid Willemsvaart vind je Bar + Bodega de Unie. Een heerlijk pleintje aan de rand van het centrum waar je in de zon kunt vertoeven met een speciaal biertje. Do we need to say more?

FF Swanjee cocktails terrasjes in Den Bosch
Terrassen in Den Bosch Tramkade Funpark

9. Van Aken op de Tramkade


Voetjes in het zand, goede muziek en heerlijk eten. Bij Van Aken zit je in de zomer in festivalsferen. Genieten! Ga tijdens het mensen kijken voor een zomerse sangria of despo en wie weet plak jij er na het terrassen in het weekend meteen een feestje achteraan. Dit is dé plek om in je beste zomerse outfit te flaneren.

10. Bossche Brouwers aan de vaart


We gaan een deurtje verder kijken. Ook bij de Bossche Brouwers aan de Vaart op de Tramkade kun je heerlijk in de zon genieten van je (speciaal)biertje! Aan het water, ruim assortiment aan borrels en net even wat minder druk dan bijvoorbeeld van Aken. Combineer het terras met een bezoekje aan de brouwerij!

11. Chez Minée in de Muntel


Wil je de drukke stad ontvluchten? Ga dan eens naar Chez Minée in de muntel. Dit Franse tentje heeft één van de lekkerste terrasjes in Den Bosch in de volle zon. Weg van de drukte en op 5 minuten afstand van de Bossche binnenstad. 

Meer terrasjes in Den Bosch


Wauw, de lijst had nog wel even door kunnen gaan. Onze stad zit vol met zomerse parels. Waar vinden we jou deze lente? Geef ons zeker je eigen favo’s door!

Liefs, Floor

Fotocredits: Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.

Leave a comment

Name
E-mail
Comment