Zuiderplas buiten zwemmen Den Bosch City

De zomer komt er aan!

Hoera! Het kwik stijgt eindelijk weer. Komend weekend tikken we misschien zelfs wel de 30 graden aan. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik snak er naar. We hebben er lang genoeg op moeten wachten. Ben je nu van plan (net als ik) het meeste uit de komende zonnige dagen te halen? Je weet in Nederland immers nooit hoe lang het duurt…. Lees dan maar snel deze blog, want hier vind je de leukste plekken in en rondom Den Bosch waar je lekker buiten kan zwemmen. 

IJM Splash den bosch city buiten zwemmen

Zwembaden

Sportiom – Iedereen in Den Bosch kent natuurlijk het Sportiom. Wie heeft er niet leren schaatsen of ooit met een kinderfeestje gezwommen. Toen ze nog niet zeiden wat je ging doen, maar je wel je zwemspullen mee moest nemen, weet je nog… Maar voor nu veel belangrijker, het Sportiom heeft een heerlijk zwembad buiten waar je deze zomer verkoeling kan zoeken. Tip: Bel wel even van te voren of kijk even op de website, want op dit moment heeft het buitenbad geen beheerder en is het dus beperkt open. Je betaalt €6,30 en kan dan ook gebruik maken van de baden binnen. 

Locatie Sportiom

Combibad Kwekkelstijn – Woon je nu meer in de buurt van Rosmalen en kan je een beetje tegen de herrie die veel kleine kinderen maken? Of heb je net als ikzelf kleine kinderen waar je verkoeling mee zoekt de komende hete dagen? Dan is Combibad Kwekkelstijn the place to be. Voorzien van alle voorzieningen, zoals voldoende toiletten en een restaurantje waar je wat kan bestellen, is dit het ideale buiten zwembad om met je gezin (of met vrienden) verkoeling te zoeken. Sinds eind mei zijn ze op zomerse dagen open van 14:00 tot 18:00 (doordeweeks) of van 10.00 tot 17.00 uur (weekend). Zorg er wel voor dat je reserveert op de website, want er is beperkt plek en op mooie dagen is het altijd al vroeg vol. Op het moment is het peuterbadje nog wel gesloten, houd de website in de gaten voor meer info en om je tickets vooraf te bestellen.

Locatie Combibad Kwekkelstijn

buiten zwemmen hemelrijk den bosch city
den bosch city buiten zwemmen blog IJM

Betaalde recreatieplassen

IJzeren man en IJM – Bij de IJzeren Man in Vught kan je kiezen om bij het betaalde gedeelte naar binnen te gaan of een stukje door te lopen naar ‘IJM’. Hier betaal je geen entree, maar ben je wel verlicht om gebruik te maken van de strand tent en consumpties af te nemen. Heb je hier nu geen zin in? Maar wil je wel lekker aan het water liggen? Dan kan je bij het betaalde gedeelte van de plas terecht. Je betaalt dan €8,25 om de hele dag lekker aan het water te liggen. Je kan ook gebruik maken van de leuke speeltuinen en alle voorzieningen zoals toiletten en bijvoorbeeld de snackbar of de glijbanen. Je kan zowel op gras als op zand liggen en er is erg veel ruimte beschikbaar. Check voor meer info even de website.

Locatie IJzeren Man

BillyBirdpark Hemelrijk – In Volkel vind je het BillyBirdpark Hemelrijk, waar je naast talloze speeltuinen ook een meertje hebt waar je heerlijk kan zonnen en zwemmen. Ik had vorig jaar een abonnement en spreek dus uit ervaring dat dit vooral met jonge kinderen echt de moeite waard is om naar toe te rijden. Het is superschoon en erg overzichtelijk. Je hebt er gras en zand, iets wat ik ook altijd een voordeel vind. Kosten zijn €9,50 per persoon maar je kan dan de hele dag gebruik maken van alle binnen- en buitenspeeltuinen, attracties, en de recreatieplas. Overigens is er ook de mogelijkheid om voor een klein prijsje een abonnement te nemen waardoor je het hele jaar gratis naar binnen mag. Check de website voor meer informatie.

Locatie BillyBirdpark Hemelrijk

IJM den bosch city buiten zwemmen 2

Gratis recreatieplassen in Den Bosch 

Zuiderplas – Tegen het prachtige Bossche Broek aan vind je de ‘Zuiderplas’. Waar dit de rest van het jaar een rustig wandelpark is, verandert dit stukje Den Bosch in de zomer in een Brabantse Costa del Sol. Je kan er volop zwemmen, zonnen, picknicken, of lekker BBQ’en als de zon ondergaat. Voorzien van een snackbar en een toilet heb je verder niks nodig, behalve je zonnebrand en je bikini of zwembroek natuurlijk. Geld is niet noodzakelijk, want de toeging is helemaal gratis. 

Locatie Zuiderplas

Oosterplas – Naast de Zuiderplas kan je natuurlijk ook kiezen voor ‘de Oosterplas’. Voorzien van dezelfde voorzieningen en compleet met speeltuin voor je kids, is dit ook een hele fijne plek om van de zomer lekker gratis te zwemmen. 

Locatie Oosterplas

Engelermeer – Een andere populaire zwemplek onder de Bosschenaren is het Engelermeer. Iets verder van de stad gelegen maar nog steeds op fietsafstand vind je dit prachtige, grote meer. Waar je ook gratis kan zwemmen en zonnen. Ook bevinden zich er speeltuinen en voorzieningen, zoals douches, toiletten en een kraampje om wat eten en drinken te kopen. 

Locatie Engelermeer

Groote wielenplas Den bosch city buiten zwemmen

Waar ga jij buiten zwemmen?

Na het lezen van deze blog ben je helemaal up to date en weet jij precies waar jij het lekkerste kan zwemmen deze zomer. Ken jij nou nog een andere superchille zwemplek waar je lekker buiten kan zwemmen deze zomer? Laat het dan even weten in een reactie. Ook ben ik benieuwd of je naar een van de bovengenoemde plaatsen gaat en wat je er van vindt. Vergeet je koelbox, je zonnebril en je vrienden niet mee te nemen. En ik kan ook maar niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je goed in te smeren uiteraard. Maar vooral wil ik je een heerlijk zomers weekend wensen, en laten we hopen dat de temperaturen voorlopig even aanhouden. Bij voorbaat de hele zomer. 

Fotocredits: Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.