Den Bosch heeft een aantal verborgen hotspots. Als je door de binnenstad loopt, dan zie je ze niet. Maar als je voorbij de drempel bent, dan kom je erachter dat Den Bosch een aantal toffe restaurants met een binnentuin heeft. Met mooi weer geniet je van een hapje en drankje op één van deze verborgen plekken. Wil je ze allemaal handig bij de hand houden? Sla dan onze Google Maps lijst op!

1. Pilkington’s – Verborgen terras


Pal naast onze geliefde Sint Janskathedraal zit Pilkington’s. Deze hotspot heeft een nostalgische sfeer van het Engelse platteland. De bakkerij van het restaurant specialiseert zich ook in Engelse pastries. Pilkington’s zit in een oude klooster en heeft een sfeervolle tuin aan de achterzijde. Heerlijk voor een high tea met mooi weer.

Nul73 Restaurants met een binnentuin Den Bosch

2. Nul073 – Eigenzinnige binnentuin


Nul73 zit in dezelfde straat als Pilkington’s aan de voet van de Sint Jan. Nul73 is een eigenzinnige zaak met een creatieve kaart. De binnentuin straalt datzelfde uit. Het is knus, maar dat zorgt ook voor sfeer. Voor een heerlijke lunchmenu’tje in de buitenlucht.

Picasso Restaurants met een binnentuin Den Bosch

3. Picasso – Populaire tuin


Picasso heeft een grote tuin die waanzinnig populair is. Vanaf de Kerkstraat zou je hier zo voorbij lopen, omdat de tuin niet zichtbaar is vanaf de ingang. Als het even mooi weer is, dan kun je erop rekenen dat de binnentuin van Picasso vol zit. Maar er is plek zat, dus gewoon proberen!

4. Barbu


In deze culinaire hotspot aan de Vughterstraat serveert chef-eigenaar Martijn klassieke Franse gerechten met een moderne twist. De menukaart wisselt per seizoen, waar je altijd kunt rekenen op verse, hoogwaardige producten en creatieve combinaties. De binnentuin is zeer romantisch gelegen aan de Binnendieze – aanrader!

5. MuseumBrasserie – Verborgen binnentuin


Je hoeft niet per se naar het museum om plaats te nemen bij de MuseumBrasserie. Binnen hebben ze een bijzonder mooie roze-goude bar met paarse krukken. Maar met een lekker zonnetje zitten we toch het liefste buiten, in de verborgen binnentuin in het Museumkwartier van Den Bosch. Toch even binnenkijken bij het museum? Check de actuele expo’s in onze guide.

Binnentuin Nippen

6. Nippen – Serene binnentuin


Je zou het dus echt niet verwachten, maar Nippen heeft stiekem gewoon een tuin achter het pand verstopt. Bij Nippen eet je de lekkerste vers bereide gerechten en er worden heerlijke gin tonics geserveerd. Met mooi weer verorber je dat in de rustige tuin aan de achterzijde en je waant je op een vakantiebestemming!

Willem Twee Cafe binnentuin in Den Bosch

7. Willem Twee Café


Spiksplinternieuw: de binnentuin van Willem Twee Café. Na een bezoekje bij de World Press Exhibition namen we een kijkje bij de nieuwe tuin. Vooral de olijvenboom in het midden is een eyecatcher. Jammer genoeg was het regenachtig en zijn we in het gezellige café gaan zitten. 

Van 31 juli tot en met 20 augustus 2023 gesloten.

Wij hebben altijd wel zin om lekker op het terras te zitten, maar bekijk ook zeker één van onze andere hotspots:

We hebben nog meer plekken voor jullie op een rijtje gezet,
een gemakkelijk kaartje met alle horeca met een binnentuin!

hotspots, guides & winacties in je mail


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang …

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.