Vegetarisch eten in Den Bosch


In 2017 maakten we al een lijstje, nu 6 jaar later hebben we ‘m een frisse update gegeven: 11x vegetarisch eten in Den Bosch. Er zijn nog steeds weinig menukaarten met alleen vegetarisch eten in Den Bosch. Wel zorgen veel restaurants voor genoeg vegetarische opties, die zeker niet onderdoen voor de rest van de gerechten. Wil je alle spots gemakkelijk terugvinden? Check ze in onze Google Maps-lijst!

1. Pollevie Bar & Kitchen


Pollevie Bar & Kitchen is in 2017 uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant! Deze vermelding gaat niet om de beste vegetarische keuken, maar om de keukens waar groenten de grootste inspiratiebron zijn. De keukenbrigade van Pollevie tovert dan ook mooie, creatieve gerechten op tafel waarbij groenten vaak de sleutel zijn.

Pollevie blijft koken 1

2. Nom Nom


Een ander favorietje is Nom Nom, in de Snellestraat, waar wordt gewerkt met verse biologische producten. Zowel voor de lunch als voor het diner is er een menukaart, waar ook vegetarische, creatieve gerechten op te vinden zijn. Maar waar je echt naar wilt kijken, dat is het grote bord aan de wand waar alle dagverse specials op staan geschreven!

3. BUURT


Aan de rand van het centrum, op de grens naar het Paleiskwartier, vind je ons terug bij Buurt. Bij deze gemoedelijke, eigentijdse restaurant zijn er lekkernijen zoals vegetarische sandwiches of een Thais currysoepje te vinden. Van ontbijt, lunch tot diner, voor elk dagdeel maken de jongens en meiden van Buurt iets vegetarisch voor je klaar.

4. Sarban


Het Afghaanse restaurant Sarban waar alleen intimi vanaf weten, is een feestje voor de vegetariërs onder ons. Hier wordt in de keuken veel gewerkt met diverse kruiden en groenten. Tip: Ga voor het kennismakingsmenu! En je zit op een heerlijk plekje boven het water.

5. Lokaal 1650


Lokaal 1650 vierde dit jaar hun 5-jarige jubileum! Toen mochten we weer even genieten van al het moois dat uit deze keuken komt. Tijdens de lunch kun je onder andere kiezen tussen sandwiches, salades of shared dining. Tijdens het diner is er een uitgebreide kaart waarop duidelijk staat aangegeven welke gerechten vegetarisch zijn. Tip: Shared dining is the way to go hier!

6. In den Zevenden Hemel


Net zoals Lokaal 1650 is Restaurant In Den Zevenden Hemel gelegen in de Korte Putstraat. In Den Zevenden Hemel is van alle markten thuis, want je kunt hier terecht voor lunch, diner en de borrel. Altijd wordt er gezorgd dat er meer dan genoeg vegetarische opties zijn!

7. Nul73


Dit, vaak vergeten, plekje aan de voet van de Sint Jan is waar je wilt zijn voor de creatieve creaties uit de keuken. Nul73 heeft een fijne, uitgebreide lunch- en dinerkaart waar de vegetarische opties duidelijk staan aangegeven. Tip: Kijk ook eens naar het aantrekkelijke keuzemenu!

8. FF Swanjéé


Eén van onze persoonlijke favorieten is toch wel FF Swanjee, met een fantastisch uitzicht op de Sint Jan. Laat je niet foppen door de koe in het logo en de aparte grillbar. Zowel tijdens de lunch als diner zijn er voldoende, heerlijke vegetarische opties te bestellen. FF Swanjee werkt met wappaz, wereldtapas, en biologische producten. Hierdoor zijn meerdere gerechtjes te proeven. De keukenbrigade weet fijne invloeden vanuit de hele wereld te verwerken in fantastisch mooie gerechten.

9. Noemme & LOLA


Onze teamlid Harmen is groot fan van de vegetarische gerechten bij Noemme in de Korte Putstraat. Elke keer als we het over rendang hebben, komt de vega rendang van Noemme ter sprake. Die stond op een vorige kaart, maar gelukkig staan er altijd zat andere lekkere vega gerechten op!

Aan de overkant – van dezelfde eigenaren – zit Haar naam is Lola. Ook deze kaart met lekkers om te delen wisselt regelmatig. En altijd met genoeg vega opties. Leuk om hier de tafel vol te knallen en van alles wat te proeven!

Cafe Herman Den Bosch City

10. Café Herman


Dit is wel echt een unieke hotspot en mooie locatie waar je vegetarisch kunt eten in Den Bosch. Café Herman zit namelijk in de oude watertoren van Den Bosch. Deze spot is leuk ingedeeld met allerlei hoekjes op verschillende verdiepingen. Met mooi weer eet en drink je lekker buiten op hun ruime terras. Het menu wisselt vaak – houd daarvoor hun Instagram in de gaten – en er staan vaak heerlijke vega opties op de kaart!

11. Yalla Yalla


Insiders weten deze hotspot absoluut te vinden: Yalla Yalla. Sowieso zijn we fan van Arabisch eten. Hier worden verschillende mezzes geserveerd of kies voor een vega verrassingsmenu. Dikke aanrader. 

Happiness Cafe Den Bosch koffie of ontbijt in Den Bosch
Yalla-Fallafel-3-Den-Bosch-City

Ook Ontbijt & lunch: nog meer vega eten in Den Bosch

 

  • Bij Crème Coffee & Pastry in de Snellestraat kun je terecht voor meerdere kleine gerechtjes om te delen. Sinds kort is dit shared dining concept ook ’s avonds te verkrijgen.
  • In Den Bosch zit ook The Happiness Café en wat is dit fijn zeg! Hier haal jij je breakfast bowls, salades & meer. 
  • Nom Nom heeft een zusje: Fifty/Fifty! Deze take out in de Snellestraat zorgt voor de nodige healthy & guilty pleasures. Hier scoor je onder andere vegetarische softshell taco’s en lekkere overnight oats! 
  • Natuurlijk mag Bagels & Beans niet ontbreken in dit lijstje. Nu op 2 plekken in Den Bosch, op het Paleiskwartier en in het oude centrum.
  • En net nieuw in Den Bosch: Yalla Fallafel – waar we een nieuwe falafel-verslaving hebben ontwikkeld. Lekkere streetfood in de Visstraat.
  • Over streetfood gesproken – loop in de middag of avond ook eens langs De Frietzaak aan de Hoge Steenweg. Die hebben een speciale vegan menukaart!

Fotocredits: Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.