Steeds vaker hoorde ik mensen in de wandelgangen praten over La Jeu Coffee. “Eerlijke koffie, een goed verhaal en de super attente eigenaresse.” Deze hotspot moest ik zelf maar eens uitproberen! Eenmaal aangekomen bij één van Den Bosch’ mooiste panden, tref ik de vrolijke Larissa in het zonnetje. Larissa begeleidt mij naar binnen terwijl ik het fantastisch mooie pand aanschouw. Het is waar wat anderen zeggen: bij La Jeu Coffee wil en moet je koffie drinken! Onder het genot van een heerlijke cappuccino, vertelt Larissa meer over haar mooie koffiezaak en haar eigen koffiebonen.

Er is van alles te doen bij La Jeu Coffee

Larissa is de trotse eigenaresse van La Jeu Coffee. In een fantastisch mooi oud pand aan de Hinthamerstraat, verkoopt ze zelfgebrande koffie en geeft ze verschillende workshops. Ook functioneert het als koffiebar, er is dus van alles te zien en te doen bij La Jeu Coffee. De naam La Jeu is afgeleid van haar eigen naam Larissa Jeunink. 

Voordat ze La Jeu begon heeft Larissa een opleiding gevolgd tot lerares Spaans, maar na een lange reis abroad heeft ze toch besloten iets anders te gaan doen. Ze is gaan werken in de horeca maar hield zich voornamelijk bezig met koffie. Ze vond het zo leuk en interessant dat ze ook cursussen is gaan volgen. Zo is Larissa het koffiewereldje ingerold. Ze heeft als barista-trainster gewerkt en uiteindelijk besloten om voor haarzelf te beginnen. Larissa startte een koffieschool waar je cursussen en workshops kon volgen. Maar toen kwam corona om het hoekje kijken en lag alles stil.

La Jeu Coffee

Eerlijke koffie

Larissa werkte destijds ook een paar dagen per week in een branderij. Van de directeur kreeg ze de uitgelezen kans om haar eigen bonen te gaan branden. Zo is Larissa begonnen om haar eigen koffie te vermarkten en is La Jeu Coffee gaan vormgeven. Het verkocht uiteindelijk beter dan verwacht. Larissa kreeg de kans om in het mooie pand haar koffiezaakje te beginnen. Sinds juni 2021 opereert La Jeu Coffee als winkel, bar en school in één. 

La Jeu Coffee staat voor eerlijke koffie. Aan het begin van elke week brandt Larissa haar eigen bonen. En dat proef je ook zeker. Geloof me, dit smaakt écht beter dan uit de supermarkt. Hier vind je alleen fairtrade Specialty Coffee. En je komt erachter dat de eerlijkste koffie vaak ook de lekkerste is!

Historisch pand

Het pand waarin La Jeu Coffee zich bevindt, genaamd De Drie Mollen, heeft 200 jaar lang gefungeerd als koffiewinkel. Dat zie je ook zeker terug, want er zijn veel historische elementen te zien in de zaak. Larissa houdt ook van duurzaamheid. Zo heeft ze vrijwel alles tweedehands gevonden en is ze nog steeds op zoek naar finds in de kringloopwinkel of op Marktplaats. Het koffiezaakje van Larissa is niet per se ingericht als koffiezaak waar iedereen met zijn laptop druk aan het werk is. Het is een plek waar je elkaar kunt ontmoeten. Maar als je alleen wil zijn, dan kan dat ook. 

La Jeu Coffee
La Jeu Coffee

Als je echt een lekker en uniek bakkie wil drinken, dan raad ik je zeker aan om eens bij Larissa langs te gaan. En wil je jezelf nu helemaal verliezen in de bijzondere wereld van koffie? Dan kun je natuurlijk altijd een workshop bijwonen en leren hoe je thuis zulke amazing koffie zet.  

La Jeu Coffee: Hinthamerstraat 190Website | Facebook | Instagram
Openingstijden: Woensdag t/m vrijdag 08.00 – 17.00 uur & zaterdag 09.00 – 17.00 uur

Fotocredits: Den Bosch City

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok