Leuk nieuws! Ruben Coonen, van het bekende restaurant Auberge de Veste in Den Bosch, is één van de tien genomineerden Nederlands ‘beste praktijkopleider’ voor mbo-studenten in de sector Voedsel, Groen en Gastvrijheid. De studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB (MBO) erkend leerbedrijf. Door de studenten te helpen opleiden, leveren praktijkopleiders een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Studenten zijn de toekomst

Ruben is sinds 2006 eigenaar van Auberge de Veste en leidt hij mbo-studenten op. De studenten leren op de werkvloer van het bedrijf praktische en sociale vaardigheden. Ruben, die zelf zowel in de keuken als aan de voorkant staat, is blij verrast met de prijs. “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat zij de toekomst zijn. Zij zijn degene die ons prachtige ambacht, zowel keuken als bediening, weer aan de volgende generatie kunnen doorgeven. Daarvoor moeten ze wel de mogelijkheid hebben zich te ontwikkelen. Wij maken dan ook alles zelf, van brood tot aan de bonbons. We verwachten ook input van ze bij nieuwe menu’s, zodat ze zelf producten en technieken kunnen kiezen die ze willen leren. Dat houdt ze leergierig en maakt ze trots op het eindresultaat.”

Ruben Coonen Den Bosch city genomineerd mbo
Den Bosch City Auberge de Veste
Den Bosch City Auberge de Veste genomineerd mbo

Ambassadeursgala

Maandag 16 mei organiseren de MBO raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Ook worden er op dat evenement de landelijke winnaars van de verkiezing ‘beste leerbedrijf en beste praktijkopleider’ bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleiders van Nederland noemen.

Culinair genieten

Auberge de Veste zit verstopt in de idyllische Uilenburg. Hier geniet je van de klassiek Franse keuken met af en toe wereldse invloeden. Samen met zijn team zal Ruben Coonen jouw avond onvergetelijk maken. De keukenbrigade, die op sterrenniveau ervaring opdeed, weet op culinaire wijze dagverse gerechten te bereiden. De combinaties zijn wat gedurfd maar op hoog niveau, dus zeker het proberen waard!

Auberge de Veste: Uilenburg 2 |  Website | Facebook | Instagram

Openingstijden:
Maandag Gesloten
Dinsdag 12.00–14.00 uur & 18.00–21.30 uur
Woensdag Gesloten
Donderdag 12.00–14.00 uur & 18.00–21.30 uur
Vrijdag 12.00–14.00 uur & 18.00–21.30 uur
Zaterdag 18.00–21.30 uur
Zondag 12.00–17.00 uur

Fotocredits: Den Bosch City

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok