Dolce Far Niente Den Bosch City wijn en koffie
Dolce Far Niente Den Bosch City wijnbar

In de altijd gezellige Ridderstraat vind je de prachtige koffie- en wijnbar Dolce Far Niente. Dit wordt jouw nieuwe favoriete hotspot waar je ’s ochtends de dag start met een heerlijke espresso en versgebakken croissantjes. Aan het eind van de middag is dit dé locatie om met je collega’s, vrienden of je “amore” te genieten van high-end wijnen. Voor een culinaire shopping-trip ga je op bezoek bij de buren Dolce & Boretti.

Leuk detail: Dolce Far Niente is ontstaan naar idee van de Bossche advocaat Danny Snijders. Of deze bar plaats heeft gemaakt voor zijn grote naam in de rechtszaal? Dat lees je hier!

Gastvrijheid op top niveau 

 

Sinds het voorjaar van 2021 kun je genieten van het Italiaanse Zoete, Zalige Nietsdoen – de vertaling van Dolce Far Niente. En even ultiem relaxen met fantastische wijnen kun zeker je bij deze hotspot. Bij binnenkomst word je vriendelijk begroet door gastvrouw Maartje Aussems, zij is het gezicht van Dolce Far Niente. Ze begeleidt je door de perfect ingerichte bar met luxe uitstraling. De warme en donkere uitstraling van de zaak, met hinten van goud, kleurrijke tegels en velvet-meubilair, wanen je in een sophisticated bar in Milano. 

Met Maartjes werkervaring bij Porsche en Bernardus Golf, weet zij als geen ander de gasten in de watten te leggen. Maartje vertelt je maar al te graag welke wijnen je zeker niet mag missen van de menukaart, gebaseerd op jouw wensen. En over de menukaart gesproken; bij Dolce Far Niente staan alleen absolute wijn-toppers op de kaart, allen per glas geschonken. Zo kun je ongeremd genieten van verschillende wijnen uit zowel de Oude als Nieuwe Wereld, zonder meteen een fles aan te schaffen. Mocht je nou toch willen uitpakken, dan is er altijd nog een aparte kaart met speciale (lees: zeer speciale) wijnen welke enkel per fles worden verkocht.

 

Dolce Far Niente Den Bosch City interieur
Dolce Far Niente Den Bosch City interior
Dolce Far Niente Den Bosch City koffie en wijn
Dolce Far Niente Den Bosch City logo

Danny Snijders, advocaat én creatief

 

Niet iedereen zal in direct contact zijn geweest met advocaat Danny Snijders. Maar de meeste Bosschenaren hebben zonder twijfel weleens gehoord van Snijders Advocaten aan de Vughterweg in Den Bosch. En wie zou denken dat de eigenaar van dit welbekende advocatenkantoor alleen maar met zijn neus in de wetboeken ligt, zit er compleet naast. Danny houdt er namelijk van om te creëren. Met zijn liefde voor Italië, waar hij zowel zakelijk als privé graag vertoefd, wist hij dat hij een nieuwe creatie wilde aangaan: het starten van een Italiaanse wijnbar in Den Bosch.

En de creatie van Dolce Far Niente heeft maar al te goed uitgepakt. Toen de voormalige horecazaak aan de Ridderstraat 3B haar deuren sloot, zag Danny de kans schoon om zijn droom waar te maken. Na een grondige verbouwing was Den Bosch vrij snel een nieuwe wijnbar rijker. Dolce Far Niente laat hij onderscheiden van andere wijnbarren door chique inrichting en de hoge kwaliteit van de wijnen, doch lage prijs waar het voor wordt aangeboden. 

Danny Snijders Jorg Kleijssen Boretti Den Bosch City
Den Bosch City Boretti Experience

Verliefd op Boretti

 

De oplettende gast van Dolce Far Niente zal ongetwijfeld interesse tonen in de prachtige klimaatkasten waar de flessen wijn in worden huisgehouden. Danny is zelf groots fan van Boretti en wist het zeker: de klimaatkasten van Boretti passen perfect in zijn bar. Op het moment dat naast Dolce Far Niente een winkelpand vrijkwam, sloegen de CEO van Boretti, Jorg Kleijssen, en Danny de handen ineen. 

In de naastgelegen winkel, genaamd Dolce & Boretti, ervaar je de ultieme Boretti-experience. Hier maak je kennis met Boretti’s fantastisch mooie barbecues, keukengerei en gadgets welke je als kook-liefhebber niet kan of wil missen. Geregeld staat chefkok Jordy te koken in de zaak, waar hij speciale hapjes bereidt voor de gasten van de koffie- en wijnbar. Deze winkel biedt de kans om ook thuis te genieten van het dolce far niente.

Den Bosch City Boretti Experience

Houd jij van het goede leven? Bezoek dan zeker deze twee leuke zaken!

Dolce Far Niente: Ridderstraat 3B | Website | Facebook | Instagram
Openingstijden: Donderdag – Zaterdag 08.30 – 22.00 uur | Zondag 09.30 – 22.00 uur

Dolce & Boretti: Ridderstraat 3A | Website | Facebook | Instagram

Fotocredits: Dolce Far Niente, Boretti

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok