Krokettendag: hier eet je de lekkerste kroketten in het centrum van Den Bosch


Het is maar één keer in het jaar Krokettendag. En dit jaar valt deze dag op zondag 9 oktober 2022. Een ode aan de lekkerste snack ter wereld. Op kantoor zijn we gek op krekkètjes. De één wil ‘m vegetarisch, de ander met garnalen en weer een ander schuift er liever een kroketje in na het stappen. Wil je weten waar wij ze halen in het centrum van Den Bosch? Lees snel verder!

Snackbar De Boemerang


Al meer dan 50 jaar een waar begrip voor de Bosschenaren: Snackbar De Boemerang. Ook nog eens perfect gelegen vanaf ons kantoor, namelijk om de hoek! Dagelijks moeten wij hier de verleiding van de goedgevulde trekmuur weerstaan. Maar wij zijn niet de enige. Door de ligging van cafetaria De Boemerang aan de Markstraat, kan je gemakkelijk en snel een snack halen tijdens het shoppen. Het is hier ook meerdere momenten per dag goed druk. Zeker de moeite waard om langs te lopen. 

Snackbar De Boemerang | Marktstraat 7

Cafetaria Le Coq


Cafetaria Le Coq is eveneens een begrip in Den Bosch. Deze cafetaria is gelegen aan de Van Berckelstraat in Den Bosch. Le Coq is de perfecte spot om na een drukke dag in de stad nog even snel een lekkere maaltijd te halen. Van verschillende soorten kroketten tot aan complete menu’s, ze serveren het hier allemaal. Tevens heeft Cafetaria Le Coq een groot terras waar je alle in- en uitgaande bezoekers van de stad voorbij ziet komen. En als het zonnetje schijnt, zit je hier ook nog eens heerlijk! 

Cafetaria Le Coq | Van Berckelstraat 1

De Boemerang Krokettendag Den Bosch City
Cafetaria Le Coq Den Bosch City

De Frietzaak


Voor een echte culinaire kroketervaring ga je naar De Frietzaak aan de Hoge Steenweg. Hier hebben ze een ruim assortiment aan vlees-, vega- en viskroketten. Wij hebben ze geproefd en ze waren heer-lijk! Onze aanraders: Bospaddenstoelen & Truffelkroket, kroket met Serranoham en Parmezaanse Kaas én de kroket gemaakt met Ajam Pedis (hete kip). Wow, dit was toch een partijtje genieten! Alle kroketten bij De Frietzaak zijn op ambachtelijke wijze gemaakt en dat proef je. Tevens hebben ze een bewonderenswaardig groot menu aan andere lekkernijen. Denk aan Hotdogs en Burgers. Zeker de moeite waard om hier je honger te stillen.

De Frietzaak | Hoge Steenweg 30 

Cafetaria De Fijnproever


Cafetaria De Fijnproever heeft zich in 2014 de Beste Friettent van Nederland mogen noemen. En terecht! De snackies die hier uit de frituur komen, worden met zorg gebakken. De Fijnproever is ook voor haar friet erg bekend. De aardappels worden op de dag zelf geschild & gesneden en zijn dus “kakelvers”. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op Jheronimus Bosch Art Center, één van de mooiste Bossche musea. Na wat cultuur snuiven kom je graag bij De Fijnproever een knapperig gebakken versnapering halen. 

Cafetaria De Fijnproever | Hinthamerstraat 163

De Frietzaak Krokettendag Den Bosch City
Krokettendag De Fijnproever Den Bosch City

FF Frietje


Kan je geen plekje op het terras vinden in De Uilenburg? No worries! Bij FF Frietje eet je ook gewoon superlekker! Hier scoor jij een heerlijke kroket met versgebakken Vlaamse friet. Naast goulashkroketten en gewone kroketten serveren ze ook groentekroketten. Mocht jij op de Rompert of in de Maaspoort wonen, dan ben je ook daar welkom bij FF Frietje. Met drie locaties in de gemeente Den Bosch, ben je altijd wel in de buurt van deze fijne cafetaria.

FF Frietje | Molenstraat 1

Restaria Kees Kroket


Kom, we gaan naar de Kees!” is een zin die meermaals wordt uitgesproken tijdens of na het stappen. Want als die drankjes wat zwaar vallen, dan is Restaria Kees Kroket de oplossing. Hier kan jij tot maar liefst 01.30 uur een kroket bestellen. Maar ook overdag ben je van harte welkom bij Kees. Met een grote hoeveelheid aan zitplaatsen, gevarieerd menu en zekerheid van duurzame & lokale producten, is de restaria zeker een bezoekje waard. 

Restaria Kees Kroket | Visstraat 12

FF Frietje Den Bosch City
Kees Koket Den Bosch City

Vishandel Gepkens-Ernst 


Ook op de Markt kun jij terecht voor een kroket. De keuze is hier niet reuze, maar eigenlijk kom je hier ook maar één kroket: de garnalenkroket. Geserveerd met verse Hollandse garnaaltjes on the side, met een uitzicht op de prachtige Markt. Ja, overweeg Vishandel Gepkens-Ernst eens voor je volgende zoektocht naar een lekkere kroket. 

Vishandel Gepkens-Ernst | Markt

De Taxander


Net buiten het centrum ligt Cafetaria de Taxander. Deze frietzaak bevindt zich in een gezellig volksbuurtje, namelijk De Muntel. De eigenaren kennen dan ook vrijwel iedereen die langskomt en maken met iedereen een praatje. Naast dat het hier heel gezellig is, zijn de friet en de snacks (en zeker ook de kroketten) hier heerlijk. 

De Taxander | Taxandriaplein 23

Vishandel Gepkens-Ernst Den Bosch City
Cafetaria Taxander Den Bosch City

Kroketten Snacken


Houd jij ook zo van deze knapperige doch romige snack? Laat ons weten waar jij jouw favoriete kroketje haalt!

Fotocredits: Den Bosch City, Le Coq

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

1 Comment

  • Daan
    Posted 12 oktober 2022 13:41 0Likes

    Haha Brings back memories. Ik heb weleens de spagaat gedaan in de Kees toen ik ff kroketjes ging halen tijdens het borrelen bij de Jij&Ik whaha

Comments are closed.