De lekkerste cocktails van Den Bosch


Cocktails zijn al jaren in opmars in Nederland, maar in Den Bosch dronken we al die jaren toch liever een biertje dan die gekleurde gezelligheid in een glas. Maar, het tij is gekeerd! Steeds meer Bossche cafés en restaurants maken de beroemde Pornstar Martini’s, Moscow Mules en Mojito’s. En we kunnen je vertellen, die zijn verdomd lekker! 

Wij hebben 4 van onze favoriete hotspots op een rijtje – de leukste (en lekkerste) plekken in Den Bosch om een cocktail te drinken.

Vrolijke cocktails van Hello My Friend


Normaal ga ik altijd wel voor een klassieker. En ik weet precies welke ik waar moet halen, maar bij Hello My Friend op de Uilenburg wijk ik standaard af. Deze cocktailkaart is zó leuk dat je altijd een andere cocktail wilt proberen. Bij het lezen van de beschrijvingen waan je je net in een tropisch oord. Ogen dicht, schoentjes uit en het zand erbij denken. Dat is wat je hier doet!

Naast cocktails kun je hier ook terecht voor een ontbijtje, lunch of diner. Hello My Friend is een all day comfort streetfood bar. De gerechten hebben allemaal een wereldse twist. Vandaar ook de naam: “Hello My Friend!” hoor je vaak bij ieder willekeurig streetfood tentje over de hele wereld.

Hello My Friend | Website

Hello My Friend Cocktails 2
Hello My Friend Cocktails 5

Swanjéétje, frozen fruity margarita of een rooie annie


Als er een plek in Den Bosch is waar je alle soorten cocktails kunt halen, dan is het wel bij FF Swanjéé. Dit restaurant heeft een uitzicht op de Sint-Janskathedraal. Maar eenmaal binnen bij Swanjéé is het eigenlijk veel gezelliger aan de bar of aan een tafeltje in de banken. Hier kom je niet alleen voor de cocktails, maar ook voor een lunch of uitgebreid diner. Ze staan bekend om hun tafelbereidingen – denk aan stroganoffsaus of steak tartare die aan tafel wordt gemaakt. 

Ze hebben een uitgebreide cocktailkaart en zelfs als jouw favo niet op de kaart staat, dikke kans dat ze ‘m kunnen shaken of stirren voor je. Ook voor alcoholvrij cocktails zoals een Rooie Annie of Fruity Mojito ben je hier aan het juiste adres. 

FF Swanjéé | Website

Den Bosch City cocktails in Den Bosch FF Swanjee
Cocktails in Den Bosch City Secret Bar
Den Bosch City Bobby's Bar

Signature cocktails bij Bobby’s Bar


Cha Cha Slide, The Secret Affair en When in Lisbon – waar we het over hebben? De signature cocktails van Bobby’s Bar in de Snellestraat! Elke 3 maanden verzinnen de bartenders andere leuke cocktails die passen bij de trends en het seizoen van nu. Naast cocktails maken zij ook de lekkerste Gin & Tonics. De bartenders zijn speciaal opgeleid en ze geven ook workshops en tastings.

Bobby’s Bar | Website

Secret Bar in de kerkstraat


Inmiddels zijn ze geen geheim meer: Secret Bar in de Kerkstraat. Hier weten ze de meest creatieve cocktails te maken zoals de Secret Tiki, de Elderflower Paloma en de Basil Smash. Secret Bar ging nét open voor de laatste lockdown, dus wij hebben alleen nog van de take away mogen genieten. 

Cocktails is niet het enige wat ze hier maken. Secret Bar hanteert een shared dining concept. Kies hier uit allerlei bites, sashimi’s en oesters.

Secret Bar | Website

Veilig weer naar huis

Leuk en aardig al die cocktails, maar na een middag of avond gezelligheid moet je natuurlijk ook veilig thuis kunnen komen. Vaak wordt er één van onze vaste taxi’s gebeld. Want het ov in Den Bosch is ’s avonds en ’s nachts niet je-van-het en ook de fiets laat je weleens staan (ik heb oprecht vrienden die de volgende dag de stad in moeten om hun fiets op te halen). Taxi Uluman is een fijne service – gegarandeerd dat jij veilig thuis komt!

Heb je een andere favoriete hotspot waar je graag cocktails drinkt? Laat het ons weten!

Fotocredits: Hello My Friend, Studio Dani, FF Swanjéé, Bobby’s Bar & Secret Bar

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart!
Met deze lokale cadeaukaart steun je Bossche ondernemers. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels, activiteiten en meer in Den Bosch.

hotspots, guides & winacties in je mail


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang …

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.