Wie is er toe aan koffie of ontbijt in Den Bosch?


Ha! Jij bent net als ik team early bird, anders had je verder geklikt om te lezen. Tot een aantal jaar geleden kon je in de ochtend een kanon afschieten in Den Bosch. Werkelijk niks was voor 10 uur open. Oke, niet helemaal waar. Brasserie Top – inmiddels Bosch’ horeca-erfgoed – is steevast om 7 uur (en zondag om 9 uur) in de ochtend open. Maar we hebben we meer nodig dan alleen Top. Dus, hieronder een klein lijstje van plekken voor koffie of ontbijt in Den Bosch. Wil je de volledige lijst zien? Check ‘m hieronder.

La Jeu Coffee

Koffie en ontbijt bij La Jeu Coffee


Van La Jeu Coffee en eigenaresse Larissa zijn we fan vanaf de opening van La Jeu. Je zit hier heerlijk knus, op de bank, aan een tafeltje of aan de bar. Hier bestel je een fantastisch goed kop koffie. Larissa is namelijk niet alleen barista, ze brandt ook haar eigen bonen. Doe daar een huisgemaakt baksel of ontbijt bij en je dag kan goed beginnen!

Hinthamerstraat 190

Open vanaf 8 uur op wo, do, vr. Vanaf 9 uur op za en 10 uur op zo.

Vegan bij Fret


In de zomer van ’23 gingen er veel nieuwe zaken open, waaronder Fret. Een bijzonder leuke zaak waar je plantaardig eet. Of zoals zij zelf zeggen: “Wij introduceren laagdrempelig en toegankelijk plantaardig (vegan) eten; de nieuwe standaard.” Voor het ontbijt kies je uit overnight oats, scrabbled eggz of een worstenbroodje. Let op: ontbijt is pas vanaf 10 uur te bestellen. Wel kun je hier om 9 uur al terecht voor een goed kop koffie, gemaakt met de bonen van La Jeu. 

Postelstraat 37

Open vanaf 09:00, dicht op ma, di, wo.

AnneMax-groot-1

Vroeg aanschuiven bij Anne&Max


Anne&Max zit misschien wel in één van de mooiste pandjes van Den Bosch, namelijk boven de Oude Dieze met uitzicht op het Bossche Broek. Vanaf 8 uur ’s ochtends schuif je hier aan voor een goed kop koffie en een ontbijt. Hartig, zoet, klein of groot, er is keus genoeg, dus kies waar jij de ochtend mee wilt starten. Kies wel een plekje bij het raam. Zo zie je namelijk de rest van Den Bosch langzaam ontwaken.

Oude Dieze 25

Open vanaf 08:00 uur.

Begin de dag met een koffie bij Coffeecompany


Met hun rode terras zijn ze een blikvanger in de Hinthamerstraat: de Coffeecompany. Goede koffie maken ze zeker, maar ze hebben ook lekkere thee en diverse frisdranken. Water is gratis en staat in het vensterbank. Kies er een zoete snack bij of ga voor een tosti. 

Hinthamerstraat 17

Open vanaf 08:30 uur, en 09:00 uur op zondag.

Foodmarkt De FAM ontbijt

Rustig opstarten bij Foodmarkt De FAM


In de voormalige Kemps-winkel zit nu de kleurrijke Foodmarkt De FAM. Gerechten uit zes verschillende keukens geserveerd in een urban jungle. Vooral fijn als iedereen zin heeft in iets anders! Er is genoeg ruimte voor gezinnen met kinderwagens, er is een speelhoek voor de kids en er zijn zelfs kleurplaten. Alle ingrediënten om zelf rustig op te starten met een kop koffie.

Korenbrugstraat 8

Open di t/m do vanaf 15.00 uur en vr t/m zo vanaf 08.30 uur.

Ontbijten bij Crème


Bij Crème is het alsof je in een gezellige huiskamer aanschuift. Het liefst zitten we op de bank of bij het raam. Als je binnenkomt zie je de verlekkerende gebaksvitrine al staan. Maar eerst: koffie of thee. Of zo’n heerlijk sapje uit de slowjuicer. Die zijn verslavend lekker. Voor het ontbijt kiezen we vaak voor een croissant á la crème met vanille-limoencrème of toast met smashed avocado. En als er dan nog wat bij past, dan lopen we even naar die gebaksvitrine.

Snellestraat 47

Open vanaf 09:00u, dicht op maandag.

Den Bosch The Happiness Cafe
The Happeniss Cafe in Den Bosch

Start met een goed humeur bij The Happiness Café


Hartstikke blij zijn wij met de komst van The Happiness Café in Den Bosch. Waar vroeger de Yoghurt Barn zat, zit nu dit vrolijke tentje. Lekker centraal gelegen aan het begin van de Orthenstraat.

Start je dag met een goede koffie (alle denkbare variaties mogelijk) of met een Golden Milk Latte, mijn persoonlijke favo en zonder cafeïne. Kies daarbij een breakfast bowl of iets zoets uit de happiness bakery. Oh, en wist je dat er veel opties zijn voor vega(n), gluten- & lactosevrij?

Orthenstraat 5

Open vanaf 09:00u 

We hebben nog meer plekken voor jullie op een rijtje gezet:
een gemakkelijk kaartje met alle locaties waar je voor 10 uur terecht kan!

Meer spots voor koffie of ontbijt in Den Bosch


Er zijn nog meer spots voor koffie of ontbijt in Den Bosch. Check ze via onze handige Google Maps-lijstje. Tip: sla ‘m op voor later, dan heb je ‘m altijd bij de hand. Weet je meer spots? Drop ze hieronder of laat het ons op een andere manier weten. 

Fotocredits: Den Bosch City, Anne&Max, The Happiness Cafe

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.