Nieuw pop-up terras: Thuis bij van Drakestein


Pop-up is als je het ons vraagt het codewoord van de Bossche zomer van 2020. Vanaf nu kun je tijdens je Bossche Staycation van dinsdag t/m zondag heerlijke lunchen, borrelen en dineren op ons eigen “Museumplein” bij Thuis bij van Drakestein.

Onder het toeziend oog van “de gouden Bossche draak” geniet je daar van bijvoorbeeld een heerlijke pornstar martini of gewoon een fris biertje, al dan niet met Bourgondische bitterballen. De chefs van Museum Brasserie – Maison van den Boer & Brasserie Ome Bernard hebben voor de lunch en het diner een heerlijk 2-3-4 of 5 gangen menu samengesteld.

De wijnen worden verzorgd door Wijnbar Bij Dirk. Dirk heeft in samenwerking met Ben’s Favourites een mooie selectie wijnen gekozen. Dat wordt serieus gezellig en genieten bij van Drakestein.

Er is ruimte voor 120 gasten. Een tafeltje bij Thuis bij van Drakestein kan hier gereserveerd worden. 

Nieuwsgierig waar de Naam ‘Thuis Bij Van Drakestein’ vandaan komt?


Nou vooruit een klein geschiedenis lesje dan… Het niet zo gezellige verhaal van de Bossche Draak:

We gaan terug naar 1881. Toen kreeg de heer Bosch van Drakestein, Commissaris van de Koningin, te maken met een enorm drama. Hij had twee dochters, een tweeling, van 16 jaar. Op 19 november stierf de ene dochter. Een dag later, op 20 november, overleed ook zijn andere dochter. Drie jaar later werd hij weer door het noodlot getroffen. Zijn vrouw overleed. Hoe zijn vrouw en dochters zijn gestorven, is niet bekend. Toen hij in 1894 zelf stierf, liet hij de gemeente Den Bosch een erfenis na van 10.000 gulden. Dit geld was bestemd voor de oprichting van een fonteinmonument ter herinnering aan zijn overleden dochters en vrouw. In 1903 werd ‘De Draak’ onthuld, De draak houdt het familiewapen met de spreuk ‘Virtute et Labore’ (Door deugd en arbeid) in zijn klauw. 

Wat een toeval dat juist nu de gouden draak nu op het museumplein te bewonderen is. Het plein waar de vroegere commissaris van de koningin dhr. Bosch van Drakestein heeft gewoond!

De Gouden Draak is “Thuis bij van Drakestein”.

Thuis bij van Drakestein koffie Den Bosch

Bekijk ook andere pop-up terrassen zoals de Sint Janstuin en Terras aan de Haven!

Thuis bij van Drakestein: Website | Facebook | Instagram

Fotocredits: SUNS & Den Bosch City

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok