ArtiBosch op de Parade

 

Op zondag 1 september 2024 vindt op de Parade ArtiBosch weer plaats, een eendaags kunstenfestival dat jaarlijks honderden kunstliefhebbers trekt. Hier wordt de creativiteit en kunstzinnigheid gevierd met meer dan 100 kunstenaars die hun werk tentoonstellen en verkopen. Naast de kunstmarkt is er een uitgebreid programma met muziek, poëzie, en straatoptredens.

Dit jaar is het thema “ARTIBOSCH NATUURLIJK!” met als winnend kunstwerk “FLORALIA” van Floor Verheij – de Haan. Mis ook de speciale activiteiten voor kinderen en jongeren niet, waaronder workshops graffiti en Motanka poppen maken. En misschien scoor je wel een uniek kunstwerk voor thuis!

Artibosch kids Den Bosch
Artibosch Den Bosch City

Thema 2024: “ARTIBOSCH NATUURLIJK!”


Dit jaar staat ArtiBosch in het teken van natuur en kunst met het thema “ARTIBOSCH NATUURLIJK!”. Dit thema moedigt kunstenaars aan om de schoonheid van de natuur te verkennen en te integreren in hun werk. Het winnende kunstwerk van dit jaar, “FLORALIA” door Floor Verheij – de Haan, belichaamt deze spirit perfect. Dit prachtige stuk, geïnspireerd door flora en fauna, zal tijdens het festival te bewonderen zijn. 

ArtiBosch is meer dan alleen visuele kunst. Het festival biedt ook een gevarieerd programma van muziek, poëzie en straatoptredens. Lokale muzikanten en dichters brengen hun werk ten gehore, wat zorgt voor een levendige en inspirerende sfeer. Verwacht optredens van singer-songwriters, jazzbands en poëten die hun werk delen in een intieme setting.

Workshops en Activiteiten


ArtiBosch is een gezinsvriendelijk evenement met een breed aanbod aan activiteiten voor kinderen en jongeren. Dit jaar kunnen de kleintjes deelnemen aan graffiti workshops, waar ze hun eigen straatkunst kunnen creëren. Voor de meer ambachtelijke zielen zijn er Motanka poppen maken workshops. Deze Oekraïense traditionele poppen bieden een unieke kans om te leren over een ander cultuur terwijl je creatief bezig bent.

Kunstenaars in de Spotlight


Een van de hoogtepunten van ArtiBosch is de mogelijkheid om de kunstenaars persoonlijk te ontmoeten en meer te leren over hun werk. Kunstenaars zoals Jan de Waal, bekend om zijn expressieve schilderijen, en Marieke van Dongen, een meester in keramiek, zullen aanwezig zijn. Dit biedt bezoekers een unieke kans om de verhalen achter de kunstwerken te horen en direct van de makers te kopen.

ArtiBosch is een uitstekende gelegenheid om lokale kunst te ondersteunen. Het festival brengt de gemeenschap samen en biedt een platform voor kunstenaars om hun werk te delen met een breder publiek.

2024Winnaar_Floralia.Floor_Verheij_deHaan. Artibosch

Praktische informatie


Datum: Zondag 1 september 2024
Locatie: De Parade, ‘s-Hertogenbosch
Tijd: 10:00 – 17:00 uur
Toegang: Gratis
Voor meer informatie en het volledige programma, bezoek de ArtiBosch website.

Fotocredits: ArtiBosch

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Volg de Den Bosch Cadeaukaart op Instagram. Heb jij met jouw bedrijf interesse in de Den Bosch Cadeaukaart voor in het kerstpakket of als waardering voor jouw personeel? Neem dan contact op met danielle@denboschcity.com!

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.