De leukste kados voor je vriend, man, broer of buddy


Ja hoor, het is weer zover: je moet een kado voor je vriend, man, broer of buddy halen. Maar kado’s voor mannen, dat is zo’n beetje de moeilijkste opgave aller tijden. Of het nou om een verjaardag, Vaderdag of het slagen van het examen gaat. Waar moet je in hemeltje naam de leukste kado’s voor hem kopen?

No worries, we’ve got you!

Old school: lekker bouwen met lego


Lego voor kids? Zeker niet! Met LEGO Technic wordt bouwen met lego naar een heel nieuw level getild. Uren en soms dagen is jouw guy hiermee zoet. Van een NASA space shuttle en Star Wars karakters tot (persoonlijke favo) Formule 1 racewagens. Hét perfecte kado voor hem als je iets meer te besteden hebt. In Den Bosch halen wij onze LEGO bij Otten. Wel even van te voren checken wat er op voorraad is!

Otten Speelgoed | Nieuwstraat 16

Jongens van de Wit

Ideaal voor de bierliefhebbers


Dit is en blijft een topper: een bierproeverij met rondleiding door de brouwerij bij de Jongens van de Wit. Dit hebben wij ooit een Den Bosch City – collega kado gedaan. Bij deze Bossche stadsbrouwerij op het Paleiskwartier heb je voor een schappelijke prijs het perfecte kado voor de bierliefhebber. Ideaal als examenkado voor vrienden, of dus voor je collega!

Jongens van de Wit | Hofvijver 4

Scherpe messen voor stoere mannen


Deze is voor alle mannen die van koken houden, of dat nu binnen achter het fornuis is, of buiten bij de Bastard. Bij Brinkman’s Kookwinkel verkopen ze toffe dingen voor bij de barbeque of gewoon hele leuke messen. Zoals een koksmes ontworpen door tattoo legend Henk Schiffmacher. Klein weetje: eigenlijk hoor je nooit messen kado te doen. Ze zeggen dat je dan de band tussen jullie doorsnijd. De oplossing? Geef er een muntje van 5 cent bij, waarmee de ontvanger jou weer “betaalt” voor het ontvangen mes.

Brinkman’s Kookwinkel | Vughterstraat 66

Homey's Tools for Life koksmes Schiffmacher leukste kados voor

Voor mannen die willen barbequeen


Tja, mannen vinden het nou eenmaal tof om buiten bezig te zijn. Daar hoort buiten koken ook bij. Het liefst op zo’n Bastard of Green Egg natuurlijk. Maar wat nou als jouw man, vriend of vader nou elke keer maar die kant-en-klare burgers erop gooit? En het mag van jou allemaal iets inspirerender. Probeer dan zo’n subtiel kado als het boek ‘Smokey Goodness’ of ‘Barbeque & Bier’. Het leukste kado voor hem en lekkerder eten voor jou!

Boekhandel Heinen | Kerkstraat 27

Skip het kado – ga voor de experience!


Ga je liever voor een ervaring als kado? Neem hem dan mee voor een avondje Barkade. Hier vermaak jij je vader, broer of vriend met een avondje arcade games. Tussendoor drinken jullie speciaalbiertjes en eten jullie Aziatisch lekkers uit de keuken. Maar vooral maak jij je pa in met een potje airhockey. Gefeliciteerd pap!

Barkade | Tramkade 26

Barkade Den Bosch City beer de leukste kados voor hem

Nog meer van de leukste kados voor hem


Mocht je om ideeën verlegen zitten, laat maar even weten hoor. We hebben nog wel meer kadotips. Zoals nog een experience als een weekendje naar de camping. Of haal het campinggevoel naar je eigen achtertuin met een chille hangmat met hangmatstandaard!

PS. Kijk ook zeker even bij onze Vaderdag-tips van dit jaar!

Fotocredits: Den Bosch City, Homey’s Tools for Life, Jongens van de Wit

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok