Struinen in de Tuinen heet vanaf nu Gluren bij de Buren. Het is een festival waarbij het vloerkleed het podium is en de bank de tribune. Enthousiaste Bosschenaren stellen hun huiskamer of tuin open voor een act en voor publiek uit de buurt.

Verschillende acts

Zondag 3 juli speelt, zingt, danst, struint en gluurt de hele stad door de huiskamers en tuinen van Den Bosch. Enthousiaste deelnemers stellen hun huiskamer of tuin open voor een act en voor publiek uit de buurt. Tussen 13.00 en 18.00 zijn er in alle deelnemende tuinen en huiskamers optredens. Elke act speelt drie keer, elk optreden duurt ongeveer een half uur. Genoeg tijd om overal even te kijken! En we hebben goed nieuws: je kan je hier nog aanmelden als bezoeker of host.

Gluren bij de Buren

Talentontwikkeling

Met het evenement Gluren bij de Buren wordt een laagdrempelig podium aangeboden aan amateurkunstenaars die het leuk vinden om op te treden. Maar ook aan de deelnemers die graag door willen stromen naar het professionele podium. Voor iedereen die meedoet aan het evenement, draagt Gluren bij de Buren graag bij aan die ontwikkeling.

Stichting de Bühne

Sinds 2020 organiseert stichting de Bühne het jaarlijkse Gluren bij de Buren. Stichting Bühne is een stichting die werkt zonder winstoogmerk maar met minimale financiën en maximale energie, tijd en liefde lukt het ieder jaar weer om vele tuinen en huiskamers om te toveren tot podia voor de amateurkunstenaars en ontmoetingsplekken voor buurtbewoners. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door crowdfunding, want er komen een hoop kosten kijken bij het organiseren van Gluren bij de Buren. Iedere bijdrage helpt de stichting om vele podia te creëren voor muziek, dans, theater, poëzie, cabaret en nog veel meer.

Gluren bij de Buren
Gluren bij de Buren

Zit jij helemaal in de theaterwereld, dan is dit zeker iets voor jou. Kom uit je comfortzone en zet de eerste stap. Inschrijven kan tot en met 22 mei via de website.

Gluren bij de Buren: Website | Facebook | Youtube | Instagram

Fotocredits:  Gluren bij de Buren

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok