Jazz in Duketown – Pinksterweekend 2024


Komend Pinksterweekend, op 17, 18 en 19 mei 2024, stroomt de Bossche binnenstad tijdens Jazz in Duketown weer vol muziekliefhebbers. Wat vijftig jaar geleden klein begon met enkele kleine podia op de markt en “achter de nieuwe V&D”, is in een halve eeuw uitgegroeid tot het grootste gratis jazzfestival van Nederland. En daar zijn wij stiekem best een beetje trots op!

Jazz in Duketown Angelo Verploegen
Jazz in Duketown

Line up: van fushion-jazz tot hipHop


Een aantal grote namen betreden dit jaar de Bossche podia, waaronder de legendarische fusion-jazzformatie Yellow Yackets, zangeres Jazzmeia Horn en Candy Dulfer, die met Funky Stuff in haar We Funk Harder Tour 2024 de Parade zal veranderen in een swingende menigte. Ook werd Trijntje Oosterhuis laatst toegevoegd aan de line up van Jazz in Duketown 2024.

Ook de Noorse multi-instrumentalist Mathias Eick maakt ruimte in het tourschema van zijn kwintet om op te treden tijden Jazz, net als het Benjamin Herman trio. Op zondagavond sluit Hans Dulfer – als bijna vaste gast in Den Bosch – af met zijn Total Response!

Behalve deze giganten staat er voor de jazzliefhebbers in alle genres toppers op het podium. Zangeres Ntjam Rosie deelt met de big bang Licks & Brains haar liefde voor groovende funk en soul. Saxofoniste Emma Rawicz, die voor haar tweede album Chroma lovende recensies kreeg, is er voor de liefhebbers van modernere jazz. Voor wie met dansen niet kan wachten op Candy Dulfer, speelt op zondagmiddag de Bernhard van Rossum Flamenco Big Band. Fanatiek fan van hiphop? Zaterdagavond zeker gaan luisteren bij Radiohop, vier jonge studenten aan het Conservatorium van Amsterdam. De bezoekers die zaterdag in de binnenstad zijn, kunnen dan meteen de Gentse formatie Dishwasher meebeleven; drie Belgen die jazz maken voor wie niets met jazz heeft.

Mathias Eick by Colin Eick Jazz in Duketwon
Joey-Alexander-by-Roy-Cox

17, 18 & 19 mei Jazz in Duketown


Vrijdag 17 mei, zaterdag 18 mei en zondag 19 mei komen er naar schatting zo’n 125.000 bezoekers af op de programmering van Jazz in Duketown. Het volledige programma is op de website te vinden. 

Jazz in Duketown: Website | Facebook | Instagram

Fotocredits: Colin Eick & Roy Cox

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.