Koningsnacht & Koningsdag: Op 26 en 27 april 2024 vieren we de verjaardag van de koning in Den Bosch

Op 26 en 27 april 2024 breekt het feest los: Koningsnacht & Koningsdag! Den Bosch staat weer volledig op stelten. En ja, het wordt me toch een feest. Een mega feest! Want er zijn toffe events én fantastische vrijmarkten te bezoeken. Zoals vanouds. Heerlijk. Wij hebben er zin in – jij ook?!

PS. Als je een gemakkelijke weergave wil van alle feesten, check dan de speciale Koningsnacht & Koningsdag-Google Maps of klik de Google Maps hieronder. Sla ‘m vooral op, dan heb je altijd een planning bij de hand.

Happy Kingsday!
– Den Bosch City

Koningsnacht Den Bosch City

Festival | Biergarten


Een festival geheel in teken van (speciaal)bier, met de ultieme trip down memory lane. Ja, Biergarten is hét festival waar je losgaat op de beste tribute bands en de elektronische knallers in de MANIFY area. Proef lokaal (speciaal)bier en neem deel aan work outs van ML City. Een scala aan foodtrucks zorgen voor het eten. Ook leuk als je geen bier-fanaat bent.  

Tramkade
17.00 – 00.00 uur

Feestje | Karrenstraat = Oranjestraat


Inmiddels al jaaaren een fenomeen in Den Bosch: Karrenstraat = Oranjestraat. Als 18-plusser ben je welkom om een gigantisch feest te bouwen in de Karrenstraat. Toegang is gratis.

Karrenstraat
16.00 – 01.00 uur

Feestje | De lekkerste classics


De altijd gezellige cafés en restaurants in de Korenbrugstraat, Kruisstraat en Eerste Korenstraatje maken er samen een groot feest van. DJ’s blazen de lekkerste 80’s en 90’s hits door de speakers. Zin in!

Korenbrugstraat, Kruisstraat & Eerste Korenstraatje
17.00 – 01.00 uur

Live muziek | CouCou Cocktail Kingsnight: Hollandse Avond


Iedere laatste vrijdag van de maand is het bij Bar CouCou cocktail night. De CouCou Cocktail (Kings)night van deze maand wordt er een met een onvervalst Hollands accent. Eerlijke cocktails met Hollands trots Ketel 1 of een next generation Kopstootje. Volkszanger Marco Dijkhuizen zal live op eigen wijze de avond compleet maken. Célébrez la vie avec un “Pikketanussie”. 

CouCou, Vught
19.00 uur

Live muziek | Hollandse Hits


Eet- & Borrelcafé De Druif bouwt zoals elk jaar weer een podium voor de leukste Hollandse hits. Niemand minder dan Yves Berendse, Jeffrey Heesen, Jimmy van Zetel en Jack van Raamsdonk laten zich van hun beste kant zien. 

De Druif
19.00 – 00.00 uur

Live muziek | Muziek op de Parade


Vanaf 19.00 uur aanschouw je live muziek op de Parade. Eerste set is gevuld met ‘Gouwe Ouwe’, gevolgd door ‘Soul & Funk’ om vervolgens de avond af te sluiten met ‘Feestmuziek’. Lekker meezingen, dus! 

Parade
19.00 – 00.30 uur

Muziek en dans | Kerkpleintje


Om 19.00 uur start een muzikaal programma op het Kerkpleintje. We trappen af met Free Welcome Carribean, waarna een Salsa en Bachata workshop volgt. Om 21.00 uur komt de live salsa band Porque No. Daarna speelt DJ Geraldo & Friends de heerlijke dansbare sounds van Salsa en Bachata muziek. Om 23.30 uur gaan we de billen schudden op reggaeton en Afrodance music.

Kerkpleintje
19.00 – 00.00 uur

Feestje | Vroeg Pieken


Koningsnacht vier je met Vroeg Pieken in Werkwarenhuis. Ze gooien de dansvloer weer lekker vroeg open zodat jij niet hoeft te wachten met losgaan op jouw favoriete hitjes! 

Werkwarenhuis
20.00 – 00.30 uur

Spel | Pubquiz


Altijd al willen weten wie de slimste in de groep is, de meeste nutteloze feitjes kent en tegelijkertijd een gezellige avond hebben waarbij veel wordt gelachen? De pubquiz is dé manier om daar achter te komen! 

Station Zuid
20.00 – 22.30 uur

Feestje | Let’s swing with the king


Let’s Swing with the King! DJ Leen draait de lekkerste Soul, Funk, Disco, Balkan, Latin, Rock&Roll, Goud van Oud, Guilty Pleasures, Foute Hitjes, Sixties, Seventies en Eighties plaatjes in danspaleis Tapperij het Veulen. Dresscode: jeweetochwelkekleur. Gratis Entree 

Tapperij Het Veulen
20.00 – 23.00 uur

Feestje | Silent Dit Disco


Tja, do we need to say more? Koptelefoon op, kanaal kiezen en dansen maar!

De Overkant (tegenover DIT)
20.30 uur

Live Muziek | Album release More Treble


More Treble is een vier man sterke formatie uit Den Bosch. Hun muziek is “eigen” maar je hoort invloeden terug van de grunge en rock uit de jaren 90. Na een jaar schrijven en repeteren is het aan More Treble de tijd om het eerste album te presenteren. More Treble heeft er zin in – kom jij ook? 

Het Warm Onthaal
21.00 uur

Live Muziek | Paul & Pelle bij De Basiliek


YES! Paul & Pelle komen naar het altijd gezellige stadscafé De Basiliek! Verwacht akoestisch vuurwerk met een Brabantse touch. Je hebt Paul & Pelle waarschijnlijk al gezien bij Paaspop, Wish Outdoor of Stadsoase… Zin in!

Stadscafé De Basiliek
21.00 uur

Feestje | Djoekkebox


Je mag je favoriete dansplaat weer aanvragen bij Hank & René, dus dat wordt weer swingen! 

Bossche Brouwers
22.00 uur

Feestje | P79 invites The Disco Daddies


De Disco Daddies nemen je mee op een muzikale reis door nummers uit de jaren 80 tot hedendaagse deuntjes, altijd verpakt in een feel-good, verrassende, dansbare en vrolijke mix. 

P79
22.00 – 04.30 uur

Koningsdag Den Bosch City

Kids/Vrijmarkt | Kinderrommelmarkt


Tijdens de Kinderrommelmarkt worden kids uitgenodigd om spulletjes te verkopen. De rommelmarkt vindt plaats op drie locaties: Markt, Burgemeester Loeffplein & Hinthamerstraat. Shoppen op een rommelmarkt is -net zoals bij een vintagewinkel– extra duurzaam!

Markt, Burgemeester Loeffplein & Hinthamerstraat
08.00 – 16.00 uur

Vrijmarkt | Chez Marché


In het parkje tegenover Chez Minée kun je volledig los als marktverkoper. Tussen 08.30 en 15.30 uur verkoop jij hier jouw oude kleding, cd-collectie of -wie weet- zelfgebakken koekjes. Reserveer een eigen kraampje via info@chezminee.nl. Of breng natuurlijk zelf een bezoekje en find your treasures.

Chez Minée
08.30 – 15.30 uur

Shop | Garage Sale Bij Lien


Het huis en magazijn van Bij Lien moet leeg! Er gaat er niets meer mee en daarom organiseert Bij Lien een fysieke garagesale. 

Bij Lien (Jan Olieslagersstraat 3)
10.00 – 14.00 uur

Muziek | Koffie bij de Piano – OranjeMarathon


Theater aan de Parade opent de deuren van het Theatercafé voor een hele dag gratis pianoconcerten! Geniet non-stop van de mooiste pianomuziek van talentvolle pianisten van ruim 20 jaar Koffie bij de Piano. Volg op grote projectieschermen ook de televisiebeelden uit het land. Kom binnen wandelen en schuif aan!

Theater aan de Parade
11.00 – 17.00 uur

Kids | Kinderplein


Op de Parade is het groots feest voor de kids! Om 11.00 uur start de Kids DJ Disco Show en komt om 11.45 uur Clown Enrico. Van 13.30 tot 14.00 wordt het extra spannend tijdens de Alfredo Lorenzo Illusieshow. 

Parade
11.00 – 14.00 uur

Kids | Theater Pietepaf


Kindertheater Pietepaf is een kindertheater voor én met kinderen. 

Kerkplein
11.30 – 13.00 uur

Feestje | Vrijstraat


Dit jaar met Koningsdag is alles anders! Barkade, Van Aken en Bossche brouwers slaan de handen ineen voor een vrij toegankelijke koningsdag! Ja, inderdaad: GRATIS! Kom dansen bij toffe DJ’s, aanschouw bandjes én oud Hollandse spelletjes spelen. Ook is er aan voedsel en drank geen gebrek. Tot daar!

Barkade, Van Aken en Bossche Brouwers
12.00 – 02.00 uur

Feestje | Dansen op het plein


Café Herman houdt een gezellig feest voor de deur! Zo lang het weer droog blijft, natuurlijk. Kom borrelen, spellen spelen en koekhappen. Er is mogelijkheid tot lunch of lekker hapjes eten. En dat allemaal onder begeleiding van DJ de la Laarhoven. 

Café Herman
12.00 uur

Feestje | Karrenstraat = Oranjestraat


Inmiddels al jaaaren een fenomeen in Den Bosch: Karrenstraat = Oranjestraat. Als 18-plusser ben je welkom om een gigantisch feest te bouwen in de Karrenstraat. Verwacht live optredens van lokale DJ’s, allemaal aan elkaar gepraat door MC Confetti. Toegang is gratis.

Karrenstraat
12.00 – 01.00 uur

Live muziek | Blaasmuziek Meepesant


Heb je de klanken van carnaval gemist? Wees dan om 12.00 uur bij De Smidse voor een “koffie”concert van carnavalsvereniging Meepesant (ism komische folkloristische fanfare de Kikvorschen).

De Smidse
12.00 – 15.30 uur

Feestje | Disco


Ouderwets disco feestje voor jong en zeker oud! Natuurlijk kun je ook heerlijk eten tijdens deze dag.

Eetbar DIT
12.00 uur

Live muziek | Podium Kerkplein


Om 13.00 trapt de Bossche band Scarlet Rose de muzikale middag en avond af. Next and Me volgt om 15.00 uur, Hotstew om 17.00 uur. Zwartlap (de nieuwste rock… huh.. smartlap… huh… smartrocksensatie!) is live te horen om 19.00 uur en we sluiten af met Dorpsstraat Ons Dorp om 21.00 uur. 

Kerkplein
13.00 – 22.30 uur

Feestje | De lekkerste classics


De altijd gezellige cafés en restaurants in de Korenbrugstraat, Kruisstraat en Eerste Korenstraatje maken er samen een groot feest van. DJ’s blazen de lekkerste 80’s en 90’s hits door de speakers. Zin in!

Korenbrugstraat, Kruisstraat & Eerste Korenstraatje
13.00 – 00.00 uur

Festival | Oranjekade


Oranjekade Festival gaat terug naar zijn roots; Elektronische muziek. Het belooft dé rave van 2024 te worden! Kom op Koningsdag royaal uit je plaat gaan op de Tramkade. Kan ook niet anders met onze moddervette line-up verdeeld over drie stages.

Tramkade
14.00 – 00.00 uur

Live muziek | Dr. Feelgood


Zorg dat je vanaf 14.00 uur een plekje in de zon hebt op de Markt bij De Paternoster. Hier gaan de lekkerste dansjes plaatsvinden! Met een persoonlijke favoriet: Dr. Feelgood. Een akoestische band die popklassiekers op een unieke wijze benadert! 

De Paternoster
14.00 uur

Live Muziek | Podium Parade


Het podium op de Parade is vanaf 14.00 uur bezet voor dans en zang! Clubsoda geeft het startsein af met Funky Classic. Daarna komt Den Bosch Zingt! met heerlijke meezingers. Clubsoda neemt het stokje over en laat je luidkeels losgaan op Fresh Covers. Om 19.00 uur komt Rooie Rico en Van 20.30 tot 23.00 uur treedt Familie de Bruyn op. 

Parade
14.00 – 23.00 uur

Live muziek | Hollandse Hits


Eet- & Borrelcafé De Druif bouwt zoals elk jaar weer een podium voor de leukste Hollandse hits. Een heerlijk feestje met Franky Falcon & friends! Onder andere Denny Timmers, Patrick Dano, William van Engelen, Boy Lever, Jordi Falcon, William Sluijter, & Gunee.

De Druif
14.00 – 22.00 uur

Festival | Smèrrig


SMÈRRIG is natuurlijk ook met Koningsdag weer van de partij! Het ‘Roze Koninkrijk’ strandt dit jaar op de Pettelaarse Schans in Den Bosch. En de line-up is weer om van te smullen. Tabitha, Darryl, Afro Bros, Bokoesam en veel meer toffe artiesten zorgen voor mega party. 

Pettelaarse Schans
14.00 – 23.00 uur

Live Muziek | The Great Guys bij De Basiliek


Muziekliefhebbers – kom naar De Basiliek! Paul & Pelle komen naar het altijd gezellige stadscafé De Basiliek! The Great Guys zijn 3 zangers met één gezamenlijke passie: vele soorten muziek. Van jazz, soul, motown, disco tot pop en Nederlandstalig. Dit gaat gezellig worden!

Stadscafé De Basiliek
15.00 uur

Live muziek | ROCKCOVERBAND RENEGADE


RENEGADE ontstaat als in 1989 de twee gitaristen William en Werner het spelen in een band niet langer kunnen missen. William heeft dan maar één voorwaarde: zijn broer en drummer Joost moet meedoen. Deze is meteen enthousiast en rond het drietal vormt zich al snel de band RENEGADE. Van meet af aan is het doel duidelijk: muziek maken moet plezierig zijn en het moet goed zijn. Dat doel heeft de band bereikt.

P79
15.00 uur

Live muziek | FROMATINOS in CONCERT


Alles komt voorbij! Beatles, Elvis, Abba, Ferrari Mavericks, Chaka Kan Dolly Parton, Kenny Rogers, Aretha Franklin…

De Smidse
15.30 – 19.00 uur

Festival | Willems Wave


Willem Twee presenteert Willems Wave: het nieuwste, onvergetelijke koningsdagfestival. Met een gruwelijke line-up van vier verschillende bands wordt de dag koninklijk opgevuld met genres die het dak er gegarandeerd af gaan blazen: (post)punk, garage, postrock, wave en meer komt langs. 

Willem Twee Poppodium
18.30 uur

Feestje | Let’s swing with the king


Let’s Swing with the King! DJ Leen draait de lekkerste Soul, Funk, Disco, Balkan, Latin, Rock&Roll, Goud van Oud, Guilty Pleasures, Foute Hitjes, Sixties, Seventies en Eighties plaatjes in danspaleis Tapperij het Veulen. Dresscode: jeweetochwelkekleur. Gratis Entree 

Tapperij Het Veulen
20.00 – 23.00 uur

Maak de planning compleet!


Deze planning blijft komende weken aangevuld worden. Mis jij een event in deze lijst? Laat het mij (Fleur) weten via hello@denboschcity.com. Ik vul de lijst met liefde en plezier aan, zodat elke bezoeker van het Bossche Koningsdag-feest op de hoogste is. Hoor graag van je!

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.