Vrijmarkt tijdens Koningsdag 2024 in Den Bosch, Vught, Rosmalen en Sint-Michielsgestel die je wil meemaken


Koningsdag is in Nederland een nationale feestdag die we vieren met oranjegekte, muziek en vrijmarkten. Op deze dag transformeren de straten van Den Bosch en omliggende dorpen in een bruisend koopjesparadijs waar duizenden mensen op zoek gaan naar unieke schatten, vintage parels en onverwachte koopjes. Ga jij verkopen op de vrijmarkt? Leuk, want jij verdient een extra centje bij. En de ander koopt ‘nieuwe’ spullen voor een prikkie. Maar waar kun je tijdens Koningsdag terecht? Lees snel verder waar je in Den Bosch, Rosmalen, Vught en Sint-Michielsgestel jouw kleed openspreidt en zaken doet.

Chez Marché – snuisteren bij Chez Minée


Vorig jaar een daverend succes: Chez Marché. Deze rommelmarkt bij de gezellige bistro Chez Minée geeft je de mogelijkheid een kraam te huren. Handig, want zo zien passanten al vliegensvlug wat jij verkoopt. De kraam heeft een oppervlakte van 205 x 80 cm en het dakje zit op een hoogte van 205 cm. Ook kun je naast de kraam een kledingrekje neerzetten. Vanaf 08.30 uur is de kraam in te richten. En na 16.00 uur bouw je weer af. Neem contact op met Chez Minée voor de kraamverhuur. 

Chez Minée: Orthenseweg 1
09.00 – 15.30 uur

Vrijmarkt Vught – heel veel kraampjes om te snuffelen


De jaarlijkse vrijmarkt van Vught is voor velen een geliefde rommelmarkt. Talrijke enthousiaste verkopers bieden in meer dan 200 (!) kramen hun overtollige gebruikswaar te koop aan. Zowel particulieren als verkopers met professionele inslag mogen een kraam huren. Ook zijn kids van harte welkom om gratis tweedehands goed te verkopen. Dit gebeurt in de zogenaamde ‘kleedjeszone‘. Maar ook rondom de Vrijmarkt Vught is het feest. Het hele dorp kleurt oranje, de blaasmuzikanten spelen hun tunes en de terrassen zijn goedgevuld. Kortom: Vrijmarkt Vught is een must-visit tijdens Koningsdag!

Vrijmarkt Vught: centrum Vught
11.00 – 17.00 uur

Vrijmarkt Koningsdag Vught

Kinderrommelmarkten in het centrum van Den Bosch


Ook in het centrum van Den Bosch kunnen kids weer hun kleedjes uitgooien! En let op: echt alleen het jonge grut mag hier tweedehands goederen stallen. Vanaf 08.00 uur ben je welkom. De Markt, Burgemeester Loeffplein en Hinthamerstraat zijn de locaties waar je terecht kan. Om 16.00 uur is het weer tijd om de kas op te maken. Voor de bezoeker is het rondom de locaties extra gezellig. Zo zijn er live bandjes en food trucks op de Markt. Klik hier voor een compleet overzicht van Koningsdag in Den Bosch. 

Kinderrommelmarkt Den Bosch: MarktBurgemeester LoeffpleinHinthamerstraat
08.00 – 16.00 uur

Koningsdag in Den Bosch vrijmarkt kinderrommelmarkt

Rosmalen: vrijmarkt voor kinderen


Stichting Jeugd- en Vormingsactiviteiten organiseert in Rosmalen een vrijmarkt voor kids van de basisschoolleeftijd. Het is de bedoeling dat je zelf een kleedje meebrengt waar je jouw spulletjes (geen levende dieren) uit kunt stallen en verkopen. Een plaats kost € 2,00. Gedurende de dag komt de organisatie langs om af te rekenen. Je ontvangt, naast een betaalbewijs, ook een lotnummer voor de loterij aan het eind van de middag! De spullen die je niet verkoopt, neem je aan het einde van de middag natuurlijk weer mee naar huis.

Kinderrommelmarkt Rosmalen: Dorpsstraat, Rosmalen
12.00 – 16.00 uur

Rosmalen kinderrommelmarkt Koningsdag 2024

Het Koningsfeest in Sint-Michielsgestel met vrijmarkt


Gestel Events is verantwoordelijk voor een onvergetelijk feest in Sint-Michielsgestel. En het wordt er eentje voor in de boeken! Vanaf 11.00 uur wordt het feest afgetrapt met een versierde fietsoptocht, opent het springkussen en -natuurlijk- de vrijmarkt! Om 13.00 uur betreden live bandjes het podium en neem je deel aan de grote loterij – met heel veel prijzen van lokale ondernemers. Meer informatie wordt binnenkort bekend gemaakt op de Facebook van Gestel Events

Koningsfeest Sint-Michielsgestel: Petrus Dondersplein, Sint-Michielsgestel
Vanaf 11.00 uur

TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE VRIJMARKT
Of je nu verkoper bent, of juist komt snuisteren tussen vintage parels. Met deze tips wordt het hoe dan ook een succesvolle vrijmarkt. 

  • zorg voor genoeg kleingeld; 
  • kom op tijd;
  • neem een tas mee voor al je aankopen;
  • heb voldoende eten en drinken bij je;
  • zorg voor comfortabele schoenen.

Vier Koningsdag in Den Bosch!


Pak je oranjegekleurde spullen en maak je klaar voor een onvergetelijke Koningsdag in Den Bosch en omgeving! Kom langs op de vrijmarkt, geniet van de gezellige drukte, en wie weet wat voor schatten je tegenkomt… 

Fotocredits: Wim Roelsma – Artishoot, Vrijmarkt Vught, SJV Rosmalen

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.