Wintertip: Het Heilige Huisjes Festival in Den Bosch


Het Heilige Huisjes Festival is een nieuw winterevent in Den Bosch. Op vijf verschillende pleinen staan tussen 15 december en 28 december een ‘heilig huisje’, geïnspireerd op de gezellige houten huisjes die je van de kerstmarkten kent. Maar dan met een creatieve knipoog! Want de huisjes zijn ontworpen door vijf Bossche ontwerpers. En elk huisje krijgt een ander thema en programma. Nieuwsgierig geworden? Lees maar even mee.

Nieuw winterevenement in de Bossche binnenstad


Deze winter wordt voor het eerst het Heilige Huisjes Festival georganiseerd. Initiatiefnemer Den Bosch Partners betrekt niet alleen Bossche ontwerpers bij het event, maar ook de ondernemers van de verschillende pleinen. Zo krijgt elk ‘heilig huisje’ een eigen verhaal, thema en uitstraling. Daarnaast zal er elke dag wel iets te zien of te beleven zijn bij een ‘heilig huisje’, met van donderdag t/m zondag een extra tof programma.

Dit is er te zien en te doen


Bouw je zometeen mee aan de Kathedraal van Morgen? Bezoek je de Ruimte Tempel of maak jij Insta-waardige foto’s bij het Mirror Mirror huisje? Elk ‘heilig huisje’ beloofd deze winter iets bijzonders! Zo zal er bij het huisje ‘Kunst van Verenigen’ een te gekke lichtshow te zien zijn. Wordt er bij het huisje ‘Loop Licht Weg’ een respectvolle knipoog naar het traditionele kerstgezin gegeven en ga je zelf aan de slag met een drukpers. Dit laatste huisje vind je overigens naast Joris’ Kerstboom. Een mooi moment om even stil te staan voordat je in het huisje aan de slag gaat. Daarna loop je lichter weg, we promise. Houd het programma hier in de gaten.

Op deze pleinen moet je zijn


We snappen dat je nu in de startblokken staat om een kijkje te nemen. Dus tijd om je dik aan te kleden en stevige schoenen aan te doen! Want het leukste is natuurlijk om ze allemaal te bezoeken. De creatieve winterhuisjes zijn te vinden op de pleinen in de Kerkstraat, Minderbroederstraat, het Wilhelminaplein en het Burgemeester Loeffplein. Het vijfde plein is de Parade en het ‘heilige huisje’ en het programma zal hier langer dan twee weken neerstrijken vanwege Joris’ Kerstboom. Tip: als het donker is, zullen de huisjes op hun mooist zijn!

Heilige Huisjes bouwen
Heilige Huisjes LOFF

Meer ‘heilige huisjes’ in de toekomst


Als het aan Den Bosch Partners ligt, dan wordt het Heilige Huisjes Festival een terugkerend winterse evenement in Den Bosch. Het festival vindt plaats van 15 december tot en met 28 december. Het evenement op de Parade is te zien van 9 december tot en met 7 januari en wordt afgesloten met Drie Koningen. Het mooiste zijn de huisjes als het donker is. En een bezoekje is uiteraard gratis!

Heilige Huisjes Festival: Website | Instagram

Fotocredits: Den Bosch Partners, Kranen/Gille, Geert Snijders

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.