Maak kennis met de mannen van manify

 

Is het nou een feestje? Een online platform? Of is het een magazine? ‘Een lifestyle merk dat je kunt lezen én ervaren’, noemen ze het zelf. De Bossche jongens van MANIFY boeken er in ieder geval succes mee. Ze verleggen hun eigen grenzen en sóms gaan ze er overheen.

“Kom jij he-le-maal uit Den Bosch?”, vragen ze vaak aan Tommie van de Wiel. In Amsterdam, waar de meeste MANIFY-lezers zijn, reageren ze verbaasd over het thuishonk van de mede-oprichter. “Veel mensen denken dat MANIFY uit Amsterdam of de Randstad komt. Best grappig.”

Maar dat is dus niet zo. Samen met Roel van der Krabben legt Tommie de basis van het lifestyle merk. Gewoon in Den Bosch. Binnen een maand heeft MANIFY online meer dan 10.000 bezoekers. Niet héél gek, vindt Tommie. “Soortgelijke bladen als Esquire en JFK deden tien jaar geleden niets online.” Ruimte genoeg voor MANIFY dus, dat nu maandelijks op 500.000(!) bezoekers kan rekenen. Ze beginnen te bouwen en groeien dus snel. 

 

Mannen van Manify Den Bosch City

out of office: succesvolle borrels

In 2017 is de eerste échte vrijdagmiddagborrel bij Café Herman. Het feestje (inmiddels bekend als ‘Out of Office’) waar elke Bosschenaar na het werk bij wil zijn. “We hadden op kantoor al legendarische vrijdagmiddagborrels en wilden dit ook voor anderen organiseren. In Den Bosch bestond dat nog niet.” De eerste edities was er nog vrije inloop. “Dat hebben we geweten. Een paar vrijmibo’s later stonden er opeens 1200 man in plaats van de 600 waar we op hadden gerekend!” Hét teken dat de heren aan de weg timmeren.

En voor Tommie het moment om een nieuwe stap te maken. “Hoofdredacteur zijn én evenementen organiseren, was niet meer te combineren. Gelukkig hadden we Tim”. Tim van de Pas keert anderhalf jaar na zijn stage bij het platform terug. “Ik vond artikelen schrijven voor MANIFY zó leuk. Als ik ideeën had, bleef ik ze gewoon delen in onze oude WhatsApp-groep.” En nu is hij hoofdredacteur. Zowel online als in hardcopy heeft hij zijn weg gevonden. Tommie: “Ik deed het meer vanuit mijn onderbuikgevoel, maar Tim heeft door middel van nieuwe strategieën, zoals contentcreatie op basis van data, MANIFY nog harder kunnen laten groeien.”

en toen was er een tijdschrift

Met een magazine bijvoorbeeld. De eerste papieren ‘MANIFY’ verschijnt in 2021. “Nu ligt nummer 3 net in de winkels en daar zijn we trots op! Het blijft vet om dat in de schappen op Schiphol te zien liggen.” Tommie en Tim zijn ook trots op de steeds grotere namen in het blad. De geslaagde covershoot met topmodel Evy Markovits: sexy en creatief. Maar ook diepgaande interviews, reisverslagen en fotoreportages van toffe rides. “Bosschenaren zullen sommige plekken wel herkennen. We maken veel foto’s zelf, bijvoorbeeld bij CrossFit Den Bosch en de Brabanthallen.”

Een tijdschrift dus, een online platform met afwisselende artikelen én een feestje. Een echt lifestyle merk it is. Soms is daar nog wat verwarring over. “Mensen kennen ons dan alleen van de Out of Office-feestjes en weten niet dat er een site en magazine bij hoort.” Een ander misverstand dat de heren weleens horen, is ‘er alleen mooie mensen op een Manify-feestje komen’. “En dat is écht niet zo, want iederéén is mooi. We willen het juist zo toegankelijk mogelijk maken om er na je werk naartoe te gaan. Het gaat echt om de gezelligheid.”

Manify Out of Office Rosalie Den Bosch City
Manify Out Of Office Rosalie Magazine Den Bosch City

Manify Worldwide?

En sinds kort nemen ze die gezelligheid ook mee over de Bossche grenzen. Naar Tilburg, Eindhoven en het laatste feestje was in Breda. “In Den Bosch blijven we natuurlijk met nieuwe locaties, ons gala en het festival.” En ze organiseren het nieuwe event BRUNCH (bij Café Herman). “Onze doelgroep is meegegroeid en voor een gezin en met kinderen is dit helemaal geschikt.”

Met nieuwe ideeën, samenwerkingen en uitbreidingen verlegt Manify de grenzen. En iets in het buitenland? “Is goed”, antwoordt Tommie binnen een seconde. “Maar dat vraagt om nieuwe stappen en groot denken. Het zou wel supervet zijn; een feestje in Barcelona, op Ibiza of Curaçao. Wie weet!”

De internationale naam ‘Manify’ hebben ze in ieder geval mee. De mannen kunnen nog wel even vooruit.

Upcoming events

– Het eerstvolgende Out of Office-feestje is gratis (!) en vindt plaats op 15 juli 2022 bij café De Kram, Eindhoven

– De BRUNCH van Manify is op 31 juli 2022 bij Café Herman 

Houd de heren van Manify én onze Weekend Guide in de gaten voor upcoming events!

Manify Out Of Office Den Bosch City

MANIFY

Check ook zeker deze andere toffe labels: Ladify | The Hike | Mellowed | Festileaks

Manify: Website | Instagram | Facebook

Fotocredits: Den Bosch City, Manify

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok