Het Vicki Brownhuis in Den Bosch bestaat dit jaar 30 jaar. Genoeg reden om daar bij stil te staan. Komende week staat onder andere theatervoorstelling Vacuüm, dat het huis samen met het Koning Willem I College organiseert, op het programma. En jij kunt er gratis naar toe.

Vicki Brownhuis

 

Het Vicki Brownhuis is een centrum voor leven met en na kanker en speelt daarmee een belangrijke rol in de Bossche samenleving. Alles draait er om “gedeelde smart is halve smart”. Oftewel; pijn wordt draagbaarder als je het met lotgenoten kunt delen. Directeur Jacqueline Crooijmans: ‘In de huiskamer van Vicki Brown, dat gecoördineerd wordt door onze fantastische vrijwilligers, is iedereen welkom. Er wordt gelachen en gehuild, gepraat en gezwegen en er is aandacht voor alles wat kanker brengt in het leven. Kanker heb je namelijk nooit alleen’. 

 

Theatervoorstelling Vacuum Vickie Brown Huis Den Bosch City

Vacuüm

 

In de indringende voorstelling Vacuüm laten twaalf studenten van de theateropleiding van het KW1C (waarvan een groot deel ook met kanker te maken heeft gehad) verschillende aspecten zien die voorbij kunnen komen als je zelf kanker hebt of iemand kent met de ziekte. Vacuüm staat voor de periode tussen het moment dat je de diagnose krijgt en de wereld stilvalt, en je een nieuw begint maakt. Het gaat onder andere over onrealistische bucketlists, goedbedoelde adviezen, over woede en verdriet en het ongemak van buitenstaanders om over kanker te praten. Het is een palet aan herkenbaarheid voor iedereen die wel eens in het kankerschuitje gezeten heeft en daarmee absoluut een bezoekje waard. En mocht je denken dat de voorstelling één en al treurnis is? No worries, je gaat gegarandeerd lachen! 

 

Vacuüm wordt van 16 t/m 19 mei dagelijks opgevoerd. Er zijn ochtend- en middagvoorstellingen om 10.30 uur en 13.15 uur. Een avondvoorstelling begint om 20.00 uur. De locatie van het theater is de Koningszaal van het Koning Willem I College. Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein. Tickets zijn te reserveren via de website.

Vicki Brownhuis: Website | Facebook | LinkedIn | Twitter | Instagram

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok